Pogačar na Gire naďalej dominuje, po totálnej kontrole tímu vyhral aj 8. etapu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pogačar na Gire naďalej dominuje, po totálnej kontrole tímu vyhral aj 8. etapu

Pogačar pridal ďalší etapový vavrín.
Pogačar pridal ďalší etapový vavrín.Profimedia
Slovinský cyklista Tadej Pogačar (25) z tímu SAE Team Emirates nenašiel premožiteľa ani v sobotňajšej 8. etape Giro d'Italia, ktorá merala 152 kilometrov a viedla zo Spoleta na vrch Prati di Tivo.

V špurte na záverečnom vrchole zdolal druhého Kolumbijčana Daniela Martíneza z Bory-Hansgrohe a tretieho Austrálčana Bena O´Connora z tímu Decathlon AG2R La Mondiale. Pogačar si na podujatí pripísal tretí triumf a upevnil si ružový dres pre celkového lídra.

Etapa mala kopcovitý profil, na trati bola pripravená jedna horská prémia druhej kategórie, jedna tretej a záverečné stúpanie s dĺžkou 14,7 km a priemerným sklonom 7 %. Tím SAE mal priebeh pretekov plne pod kontrolou, únik dňa nenechal odísť na viac ako dve minúty, pod záverečným vrcholom mal pelotón stratu iba 30 sekúnd.

Ako posledný z úniku zostal vpredu Francúz Valentin Paret-Peintre, jazdec stajne Decathlon AG2R La Mondiale však tiež podľahol, konkrétne štyri kilometre pred cieľom. Pogačar mal v úplnom závere na vrchole k dispozícii aj tímového kolegu Rafala Majku a v šprinte dominoval.