Real nedal šancu Alavésu a natiahol svoju nepriestrelnosť, Girona prehrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real nedal šancu Alavésu a natiahol svoju nepriestrelnosť, Girona prehrala

Aktualizované
Real Madrid poľahky zdolal Alavés.
Real Madrid poľahky zdolal Alavés.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v utorkovom zápase 36. kola španielskej La Ligy proti Alavésu hladko 5:0. Neuspela Girona, ktorá prehrala s Villarrealom.

Osasuna - Malorka 1:1

Malorke nepomohla slovenská dvojica, pretože Dominik Greif bol iba na lavičke náhradníkov a Martin Valjent si odpykával dištanc za žlté karty. Domácich poslal do vedenia Jon Moncayola, pre ktorého to bol prvý gól v tejto sezóne a zároveň premiérový od 22. apríla 2023. V La Lige ich počas 167 zápasov dal celkovo sedem.

Rovnako prvý presný zásah v prebiehajúcom ročníku zaznamenal aj Sergi Darder, čím vyrovnal skóre. Naposledy sa presadil 21. mája minulého roka. Po remíze je isté, že ak Cádiz v stredu nezdolá Sevillu, tak Malorka sa definitívne zachráni. Osasuna ostáva na pokojnej trinástej priečke.

Real Madrid - Alavés 5:0

Real Madrid síce už vyhral titul, ale odvtedy dvakrát hladko zvíťazil. V sobotu zdolal Granadu (4:0) a teraz ešte vyššie Alavés, čím vyrovnal svoj historický rekord. V La Lige neprehral už 30-krát po sebe (24-6-0), čo sa mu podarilo druhý raz. Doposiaľ sa tak stalo len medzi májom 1988 a aprílom 1989 pod vedením Lea Beenhakkera (21-9-0).

Skóre otvoril Jude Bellingham, ktorý strelil svoj devätnásty gól v sezóne a v tabuľke strelcov znova stráca iba jeden na Dovbyka. Počas premiérovej ligovej sezóny v drese Realu ich viac dali iba Cristiano Ronaldo (26), van Nistelrooy (25) a Ronaldo (23). 

Vo všetkých súťažiach sa Angličan presadil 23-krát. Neskôr pridal dve asistencie, čiže ich má šesť v lige a celkovo jedenásť. Dokopy prispel k 35 gólom (23+12). Toni Kroos zaknihoval ôsmu prihrávku, čo je najvyššie číslo z hráčov svojho tímu. Následne vedenie zvýšil Vinícius, ten sa presadil hneď dvakrát.

Brazílčan odohral 25 ligových stretnutí, avšak zaknihoval už 15 gólov, pričom jeho ligový rekord je sedemnásť, no na to potreboval 35 vystúpení. Vo všetkých súťažiach má počas 37 duelov bilanciu 23+10. Počas 25 duelov v roku 2024 sa podpísal pod 25 gólov (17+8), najviac spomedzi všetkých hráčov La Ligy.

Do streleckej listiny sa okrem iného zapísal takisto Arda Güler. Turecký mladík sa presadil štvrtý raz v sezóne, pričom v lige odohral iba 268 minút, priemerne skóruje každých 67 minút. Zároveň skóroval v treťom z predošlých štyroch vystúpení. Na záver premiérovo v La Lige naskočil Mario Martín, zatiaľ hral za áčko dvakrát v Copa del Rey. 

Thibaut Courtois udržal čisté konto aj v treťom stretnutí, do ktorého po zranení zasiahol. Biely balet v lige neinkasoval už 381 minút. Štvrtý raz po sebe zapísal nulu. Doma sa mu to podarilo šesťkrát v rade. Na Santiago Bernábeu neinkasoval dlhých 540 minút. Naposledy sa tam trafil ešte 2. februára Llorente z Atlética.

Los Blancos vyhrali proti Alavésu piaty vzájomný zápas v rade. Naposledy prehrali 28. novembra 2020 a zaujímavý na tom je fakt, že o výsledku 2:1 pre baskický tím rozhodol víťazným gólom Joselu, nedávny hrdina Realu z odvety Ligy majstrov s Bayernom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Girona - Villarreal 0:1

Girona nevyužila šancu aspoň na niekoľko hodín ísť pred Barcelonu na druhé miesto. Prekvapenie sezóny totiž iba druhý raz v sezóne prehralo na domácej pôde. Po Reale Madrid na štadióne Montilivi vyhral Villarreal. O jediný gól zápasu sa postaral Bertrand Traoré.

Ten sa na klubovej úrovni presadil prvý raz od apríla 2023. Paradoxne ale medzitým v národnom tíme Burkiny Faso vsietil v siedmich dueloch celkovo päť gólov. Žltá ponorka poskočila na ôsmu priečku a ešte má teoretickú šancu dobehnúť siedmy Real Sociedad. Girona ostáva tretia o bod za Barcou a o päť pred Atléticom.