Niké liga ONLINE: Boj o Európu aj v poslednom kole. Trnava, DAC, Žilina musia bodovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Boj o Európu aj v poslednom kole. Trnava, DAC, Žilina musia bodovať

Aktualizované
Trnavčanom stále stačia tri body na predkolo Konferenčnej ligy.
Trnavčanom stále stačia tri body na predkolo Konferenčnej ligy.TASR/Flashscore
Najvyššia slovenská futbalová súťaž dopisuje svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Program ročníka 2023/24 má pred sebou už len dve kolá nadstavby a o tom najpodstatnejšom je rozhodnuté. Avšak stále sa bojuje o dve miestenky do Európy, či baráž o zotrvanie v najvyššej súťaži. Výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 9. KOLA NADSTAVBY

SOBOTA

Podbrezová - Slovan Bratislava 2:1

Reakcia trénera Weissa.

Ružomberok - Žilina 1:1

Sumár skupiny o titul.

Michalovce - Zlaté Moravce 3:0

Skalica - Košice 1:0

Trenčín - Banská Bystrica 2:0

Sumár skupiny o záchranu.

NEDEĽA

Dunajská Streda - Trnava 1:0

Sumár.

Výsledkový sumár 9. kola nadstavby Niké ligy.
Výsledkový sumár 9. kola nadstavby Niké ligy.Flashscore

12. MÁJ

19:35 - Dunajskostredčania zvládli "zápas sezóny" a stále tak snívajú o predkole Konferenčnej lige. Po víťazstve 1:0 s Trnavou sa posunuli na tretiu priečku. Majú, rovnako ako druhá Žilina, 55 bodov. Štvrtý je Spartak s 54 bodmi. Posledné kolo tak prinesie napínavý boj. 

Tabuľka majstrovskej vetvy.
Tabuľka majstrovskej vetvy.Flashscore

15:35 - "Prichádza špeciálny a veľmi dôležitý zápas, regionálne derby, pred ktorým cítime zodpovednosť, ale chceme si ho užiť a podať maximálny výkon. Celú sezónu naháňame Trnavu a teraz je tu ten moment, kedy ju môžeme predbehnúť. Dôležitá bude intenzita, agresivita v každom súboji a snaha ísť za gólom od prvého hvizdu," zdôrazňuje pred výkopom pre dac1904.sk Xisco Muňoz.

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

14:45 - Na domácom trávniku neprehrala Dunajská Streda jedenásť súbojov v rade (7-4-0). Bez rozdielu dejiska majú zverenci trénera Muňoza za sebou sedemzápasovú šnúru bez prehry (4-3-0). V predchádzajúcom kole vyhrali 3:0 v Podbrezovej. 

14:00 - Niké liga informuje, že v štyroch z posledných piatich vzájomných stretnutí DAC a Spartaka bez rozdielu dejiska padol úvodný gól medzi 39. minútou a prestávkou (v piatom prípade v 52.

min). Tím, ktorý otvoril skóre, ani raz neprehral.

13:15 - "Vieme, aké sú kalkulácie. Potrebujeme zbierať body, ale to neriešime. Pre mňa je dôležité, že na mužstve cítim energiu a odhodlanie. Prehupli sme sa už cez 50 zápasov, čo je počet, ktorý odohrajú tie naj mužstvá v Európe," vraví v rozhovore pre klubové siete tréner Michal Gašparík.

12:45 - Bilancia posledných 10 vzájomných ligových duelov v Dunajskej Strede je 6-1-3 z pohľadu Spartaka.

12:00 - Žiadne iné mužstvo nedokázalo za posledných päť sezón zdolať Dunajskú Stredu na jej štadióne tak často ako Spartak - 3x.

11:10 - Stále tak môžu dosiahnuť pod vedením Michala Gašparíka najlepšie, ale nielen pod ním, prvé od majstrovskej sezóny 17/18. Desať z predchádzajúcich 11 triumfov dosiahli jeho hráči s nulou v kolonke inkasovaných zásahov. Naposledy inkasovali a vyhrali 23. novembra s Podbrezovou 2:1. Na Žitnom ostrove sa nemôže spoľahnúť na svojho kanoniera Michala Ďuriša. Pre červenú kartu má pozastavenú činnosť na dva týždne. 

Michal Ďuriš bol túto sezónu streleckou oporou Trnavy.
Michal Ďuriš bol túto sezónu streleckou oporou Trnavy.Flashscore

10:30 - Spartak Trnava (17-3-10) klesol po sobote o pozíciu nižšie na základe spomínanej deľby bodov Žiliny. Napriek tomu, v prípade troch bodov, si gašparíkovci zaistia účasť v predkole Konferenčnej ligy. Z posledných desiatich sezón až osemkrát účinkovali v Európe, z toho dvakrát v skupine (EL, EKL). Uplynulé tri ročníky červeno-čierni obsadili tretie miesto. 

10:00 - Dunajskostredčania účinkovali v európskych predkolách v ostatných šiestich ročníkoch. Päť zo šiestich získali medailu. Predpoklady, aby túto sériu natiahli, majú pozitívne. Potvrdzuje to ich bilancia, keď podobne ako nadchádzajúci súper, nazbierali 15 bodov v nadstavbe. Najviac zo všetkých. 

Aktuálne tabuľkové postavenie.
Aktuálne tabuľkové postavenie.Flashscore

09:25 - DAC a Spartak delia v tabuľke iba dva body, klub zo Žitného ostrova stráca na druhú Žilinu po sobote tri. Šošoni v sobotu iba remizovali v Ružomberku 1:1, čo znamená, že potrebujú v poslednom kole zabrať naplno. Doma hostia Dunajskú Stredu (14-10-6). Ich vzájomné zápasy sú vyrovnané 1-1-1 pri skóre 4:7 z pohľadu DAC. Čo viac si želať, ako takto zamotaný príbeh?

09:00 - Nedeľňajší program prináša jediný duel medzi Dunajskou Stredou a Trnavou. V prípade, že zvíťazia hostia, budú mať istotu prvej z dvoch miesteniek do druhého predkola Konferenčnej ligy. Žiadny iný výsledok čiastočnú tajničku nerozlúšti.

11. MÁJ

20:15 - Banskobystrická Dukla znova nespečatila siedmu priečku a v poslednom kole o ňu môže prísť. Pod hradom Matúša Čáka pri rozlúčke domácich s umelým trávnikom prehrala 0:2. Rozdiel je tak medzi nimi už iba dvojbodový. Bystrica privíta doma Skalicu, Trenčania cestujú do Žiaru, kde v azyle odohrajú súboj Zlaté Moravce. 

Štatistika súboja v Trenčíne.
Štatistika súboja v Trenčíne.Flashscore

20:05 - Košickí futbalistia zlyhali na Záhorí. V skalickom Letňáku nestačili na Skalicu a prehrali 0:1. Výrazne si tak skomplikovali možnosť priamej záchrany. Zatiaľ sú jednou nohou v baráži o udržanie sa v najvyššej súťaži. 

Skalické víťazstvo pohľadom štatistík.
Skalické víťazstvo pohľadom štatistík.Flashscore

19:55 - Zverenci Františka Straku pokračujú v spanilej jazde za priamou záchranou. Michalovce si pred zrakmi svojich fanúšikov poradili s poslednými Zlatými Moravcami rozdielom triedy 3:0 a Košiciam odskočili na rozdiel troch bodov. V záverenčom kole sezóny si to rozdajú proti sebe v Košickej Futbalovej Aréne. ViOn prehral opäť po dvoch víťazstvách v rade.

Štatistika stretu.
Štatistika stretu.Flashscore

19:20 - Žilinskí futbalisti síce pokračujú pod vedením trénera Michala Ščasného bez prehry, ale svoju miestenku do predkola Konferenčnej ligy pod Čebraťom nespečatili. Stretnutie dohrávali zhruba hodinu bez vylúčeného Stojčevskeho. V samom závere vydolovali bod po vyrovnaní Jambora. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

17:35 - Bratislavský Slovan prehral tretí raz po sebe. Tentoraz neuspel v Zelpo Aréne, kde podľahol domácej Podbrezovej. Železiari, naopak, prerušili sériu deviatich prehier v rade a jedenástich kôl bez víťazstva. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

17:05 - Banská Bystrica (14-8-8) mala v uplynulých dvoch kolách príležitosť uzavrieť boj o siedmu pozíciu, lenže najskôr padla na Zemplíne (0:2) a potom síce zvládla zdolať Košice (2:1), no potrebovala zaváhanie Trenčína, ktoré neprišlo. Bude platiť do tretice všetko dobré? Tromi bodmi ovládne záchranársku skupinu. Rovnako platí, že baráž o Konferenčnú ligu si s určitosťou nezahrá. 

Výsledky Banskej Bystrice.
Výsledky Banskej Bystrice.Flashscore

16:55 - Hráči Iliju Stolicu striedali lepšie výsledky s horšími. Prvý triumf v nadstavbe dosiahli 13. apríla s ViOn-om (4:0) v jej piatom kole. Následne nezvládli záver s Košicami a prišla kanonáda do siete Skalice (4:0). Čo je najdôležitejšie, tak sa im podarilo nadviazať na tri body minulý víkend doma s Michalovcami (1:0). 

16:40 - "Nečaká nás nič ľahké, ale verím v našu silu a schopnosť prekvapiť. Okrem toho si myslím, že najbližšie dve kolá už budú viac o hlavách, ako o futbalovej kvalite. Kto bude vnútorne silnejší, ten sa bude tešiť," nadviazal pre fckosice.sk Dominik Kružliak k duelu so Skalicou. 

Tabuľkové postavenie oboch.
Tabuľkové postavenie oboch.Flashscore

16:25 - "Z pohľadu umiestnenia môže byť naša motivácia skutočne nižšia, ale na druhej strane, do každého zápasu ideme vždy na sto percent, pretože chceme vyhrávať, chceme získavať body a takisto sa chceme ako mužstvo prezentovať čo najlepšou hrou a výsledkami. Vôbec to nie je tak, že ideme do zápasu s cieľom iba si pobehať na ihrisko a je nám jedno, akým výsledkom sa stretnutie skončí. Tak to určite nie je," vyvrátil Adam Krčík pre mfkskalica.sk

16:15- Košice posledné kolá sezóny nezvládajú. Čo je horšie, tak ich čaká tvrdý boj o priamu záchranu. Aktuálne majú 24 bodov, rovnako ako desiate Michalovce, no o skóre sú barážoví. V poslednom nadstavbovom kole si to doma rozdajú práve so Zemplínčanmi. Sústrediť sa ale musia už na Skaličanov, keďže z troch doterajších konfrontácií po návrate medzi elitu ju zdolali iba raz - na svojom trávniku.

Vzájomné strety.
Vzájomné strety.Flashscore

16:05 - Skalica môže byť, napriek všetkému, úplne v pokoji. Záchranu má dávno istú a rovnako tak deviatu priečku. Doma potešili fanúšikov avšak na jar iba raz - proti celku od Žitavy (4:1) inak častejšie remizovali (3) než prehrávali (2). 

Výsledky Skalice.
Výsledky Skalice.Flashscore

15:45 - Pavlovi Majerníkovi utekajú nielen body, ale ušiel mu aj asistent Roman Hudec, ktorý bol pred pár dňami predstavený ako nový hlavný tréner Zlatých Moraviec do budúcej druholigovej sezóny. Forma, resp. lauf, v ktorom sa jeho zverenci nachádzali a počas ktorého z piatich kôl v rade štyrikrát vyhrali (4-1-0), pominul. V predchádzajúcich dvoch stretoch prišla prehra 0:4 v Trenčíne a 0:1 s ViOn-om. 

15:20 - "Vyhrali posledné dva zápasy, čím sa dostali do určite eufórie. Preto si myslím, že nás ľahký zápas rozhodne nečaká. Musíme sa dobre pripraviť a získať dôležité tri body," uviedol Filip Vaško pre mfkzemplin.sk.

Posledné vzájomné merania síl.
Posledné vzájomné merania síl.Flashscore

15:08 - Ako informuje fcvion.sk, tréner Uhrin nemôže na Zemplíne využiť početnú enklávu, ktorú trápia zranenia. Chýba bude Samuel Hodúr, Karol Mészáros, Jakub Švec a Gergely Tumma.

14:55 - ViOn vo svojej histórii v Michalovciach v rámci najvyššej súťaže nevyhrali ani raz (0-4-10). 

14:45 - Zlaté Moravce ťahajú sériu dvoch výhier v rade. Uspeli v Košiciach (2:0) a v ostatnom kole aj doma so Skalicou (1:0). Na svojom trávniku zabodovali naplno po viac ako roku. Najhoršia defenzíva Niké ligy (61) tak dostala v závere ročníka druhý dych, keď si udržala dvakrát čisté konto.

Ostatné výsledky Zlatých Moraviec.
Ostatné výsledky Zlatých Moraviec.Flashscore

14:20 - V jarnej časti prehrali futbalisti Michaloviec na vlastnom trávniku iba dvakrát (3-1-2). Naposledy sa ich priaznivci radovali z trojbodového zápisu proti Banskej Bystrici (2:0). Zo štyroch ostatných domácich konfrontácií si na Zemplíne udržali trikrát čisté konto. 

14:05 - Michalovce v predchádzajúcom kole nevyužili príležitosť odskočiť Košiciam od barážovej priečky na tri body. Zlyhali pod hradom Matúša Čáka (0:1). František Straka tak zažil ešte len druhú porážku na lavičke Zemplínčanov (5-3-2). S jeho zverencami má rád očividne adrenalín. V prípade, že zostanú obaja na rovnakom bodovom počte aj pred záverečným kolom, rozdajú si to v priamom súboji o baráž v Košickej Futbalovej Aréne.

Michalovce prežívajú v ostatnom období pozitívne obdobie.
Michalovce prežívajú v ostatnom období pozitívne obdobie.Flashscore

13:50 - Šošoni ťahajú s Liptákmi šnúru šiestich stretov bez prehry a pod Čebraťom v predchádzajúcich dvoch vystúpeniach uspeli za tri body (zhodne 2:0). Ružomberok porazil Žilinu naposledy ešte 4. mája 2022 (doma 3:0). 

13:35 - Futbalisti spod Dubňa vyslali pred týždňom triumfom na Tehelnom poli jasný signál, že boj o druhú priečku v žiadnom prípade nevzdávajú. S trnavským Spartakom majú rovnaký počet bodov (54) a štvrtá Dunajská Streda zaostáva o dva. Ak Žilina neprehrá, v záverečnom kole s DAC jej bude stačiť remíza. Hrá sa o dve priame európske miestenky. 

Boj o pohárové miestenky bude zaujímavý až do konca.
Boj o pohárové miestenky bude zaujímavý až do konca.Flashscore

13:15 - "Máme všetko vo svojich rukách. Nechcem a ani nemusím vytvárať na hráčov veľký tlak. Sami si uvedomujú, o čo hráme. Tréningový týždeň sa niesol v správnom rytme, boli sme v móde, že "chceme" a určite nie "musíme". Chcieť je určite niečo iné ako musieť," uviedol kormidelník Ščasný pre klubový web.

13:00 - Remíza a tri výhry v rade. Michal Ščasný po svojom príchode na lavičku Žiliny (16-6-8) očividne uvoľnil atmosféru v kabíne a najmä rozviazal svojim novým zverencom nohy na trávniku. Mimo úvodnej bezgólovej deľby s Ružomberkom strelili v každom z ostatných troch vystúpení minimálne dva zásahy. Inkasovali tri. Zlepšenie je tak evidentné na oboch koncoch ihriska.

Žilinské rezultáty.
Žilinské rezultáty.Flashscore

12:40 - Ružomberčania nemajú v prebiehajúcom ročníku so Žilinou priaznivú bilanciu, keď jej v základnej časti podľahli na jej pôde 1:3 a doma 0:2. V nadstavbe remizovali pod Dubňom 0:0. "Práve to by mala byť jedna z motivácií, a tak k tomu musíme pristúpiť," odhodlane hlási Smetana pre mfkruzomberok.sk

12:15 - Minulý týždeň nastupovali hráči Ondřeja Smetanu v malom Ríme s pohárovým bolehlavom, keďže išlo o zápas tri dni po finále Slovenského pohára. Ružomberok zaostal za očakávaniami a na desiaty pokus predsa len Trnave podľahol (0:1). Zároveň prišiel o sériu šiestich ligových súbojov bez prehry (3-3-0). S najväčšou pravdepodobnosťou sa umiestni na piatej priečke, keďže na štvrtú by potreboval viaceré okolnosti a najmä zaváhania Dunajskej Stredy.

Ostatné obdobie Ružomberka.
Ostatné obdobie Ružomberka.Flashscore

11:50 - Slovan sa musí zaobísť bez viacerých opôr. Juraj Kucka laboruje so zraneným ramenom. Kyriakos Savvidis videl v minulom kole červenú kartu. Zdravotné problémy má, ako prezradil Kitka pre oficiálny web klubu, Filip Lichý. Do konca sezóny by sa na trávniku ukázať nemal. Otázny je štart Sharaniho Zuberua

11:30 - "Nečaká nás nič ľahké. Musíme zabudnúť na nejakú negatívnu sériu súpera, série sa vždy raz skončia. Aj my sme ťahali dlhú šnúru bez prehry, no potom sme zakopli," uviedol pred výkopom v Zelpo Aréne asistent trénera Weissa Boris Kitka pre skslovan.com.

11:10 - Do akcie sa v drese mužstva z Horehronia vracia po jednozápasovom treste za žlté karty pilier defenzívy - stopér Marek Bartoš

Vzájomné strety.
Vzájomné strety.Flashscore

11:05 - Belasí v prebiehajúcom ročníku s Podbrezovou v predchádzajúcich troch ligových konfrontáciách ani raz neprehrali (2:1, 6:0, 3:2). 

10:45 - Slovan sa stále musí sústrediť na záver ročníka. Momentálne ťahá šnúru dvoch prehier. Počas nej majstrovský celok osemkrát inkasoval a päťkrát skóroval. Mimo Tehelné pole našiel premožiteľa iba dvakrát - v oboch prípadoch na Žitnom ostrove.

Výsledkový pohľad na belasých.
Výsledkový pohľad na belasých.Flashscore

10:20 - Železiari naposledy bodovali v 21. kole základnej časti doma s DAC (0:0). A víťazstvo? V 19. kole doma proti Michalovciam (2:1). Poriadne dlhá doba. Pred svojimi fanúšikmi tak Podbrezovčania ostatných päť súbojov nezvládli (0-1-4). Nielen na svojom trávniku, ale celkovo v poslednom období ich zráža k zemi efektivita. Z ôsmich kôl sedem strelených gólov a až 20 inkasovaných. 

10:05 - Podbrezová je už niekoľko týždňov tímom, ktorý vie, že svoje šieste miesto v majstrovskej vetve určite nezmení. Odstup od piateho Ružomberka je dvanásťbodový. Čo ale hráči Romana Skuhravého zmeniť môžu, je, že dosiahnu prvé víťazstvo v nadstavbe. Znie to neuveriteľne, no futbalisti z Horehronia aktuálne ťahajú deväťzápasovú sériu prehier. Ako jediní zo všetkých dvanástich nikéligistov tak po základnej časti ešte nebodovali.

Ostatné rezultáty železiarov.
Ostatné rezultáty železiarov.Flashscore

09:45 - Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. by sa mohol stať novým kormidelníkom reprezentácie Azerbajdžanu, na čo v stredu večer reagoval aj úradujúci slovenský šampión. Viac v článku.

09:35 - Počas doterajšieho priebehu sezóny zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (181), na druhom mieste je Podbrezová (180). Trnavčania sa až 74-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Podbrezovej (431). Najvyšším počtom prihrávok (14 838) sa môže pochváliť Trenčín a ten je prvý takisto v ich úspešnosti (83,7 %). Skaličania nazbierali už 67 žltých kariet. Hráči Košíc videli štyri červené. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (32) aj druhom (38) polčase.

09:25 - Do 9. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 70 gólov. Žilina ich zaznamenala 51, o štyri viac ako Podbrezová. Na opačnom póle sú Zlaté Moravce so 61 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa nemôžu pýšiť ani Košice (55) a Podbrezová (54). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len 19-krát.

09:15 - Brankári Dominik Takáč udržal čisté konto už trinásťkrát, nasleduje ho trojica Vozinha, Aleksandar Popovič a Milan Borjan (12). Vo ôsmich prípadoch sa to podarilo Belkovi, v šiestich Junasovi, Hruškovi, Frelihovi a Frühwaldovi.

Aktuálna tabuľka spodnej šestky.
Aktuálna tabuľka spodnej šestky.Flashscore

09:05 - Na čele tabuľky strelcov sú 12-góloví Tigran Barseghjan zo Slovana a Róbert Polievka hrajúci za Banskú Bystricu. Jedenásťkrát sa presadili Martin Rymarenko. O jeden zásah menej zaznamenali trnavský útočník Michal Ďuriš a slovanista Dávid Strelec. Arménsky stredopoliar má na konte takisto až 11 asistencií a v tomto smere je pred Petrom Kováčikom najlepší. Celkovo prispel už na 23 presných zásahov, čo je najviac v celej Niké lige a aj v jeho kariére.

08:55 - Flashscore Správy mapovali to najzaujímavejšie, čo sa udialo počas minulého 8. kola nadstavby Niké ligy v tradičných udalostiach.

08:45 - Slovan Bratislava sa už ako istý majster nachádza na čele tabuľky so 16-bodovým náskokom pred Trnavou, na ktorú sa dotiahla Žilina. Oba celky sú o dva body vzdialené pred Dunajskou Stredou. Tieto tri celky si to rozdajú o dve miesta do Konferenčnej ligy. Ružomberok skončí na piatej priečke a Podbrezová bude šiesta.

08:30 - V druhej polovici tabuľky je najlepšia Banská Bystrica o päť bodov pred Trenčínom. Skalica bude s istotou deviata, zatiaľ čo Košice klesli na jedenáste miesto, no majú rovnaký počet 24 bodov ako desiate Michalovce. Zlaté Moravce sú druholigové.

08:15 - Ostatné 8. kolo nadstavby prinieslo aj kvalitné individuálne výkony, z ktorých vznikla ideálna zostava podľa Flashscore.

08:00 - Vitajte pri tradičnom online trackeri, ktorý mapuje všetko zaujímavé, čo sa počas každého kola Niké ligy deje.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore