Manchester City je na čele tabuľky a titul má na dosah. Burnley vypadlo, Chelsea vyhrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City je na čele tabuľky a titul má na dosah. Burnley vypadlo, Chelsea vyhrala

Aktualizované
Manchester City má na čele tabuľky dvojbodový náskok.
Manchester City má na čele tabuľky dvojbodový náskok.Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali v sobotnom zápase 37. kola anglickej Premier League a posunuli sa späť na prvé miesto tabuľky o dva body pred Arsenal. Oba tímy majú rovnaký počet 36 odohratých stretnutí.

Fulham - Manchester City 0:4

Obranca Joško Gvardiol otvoril skóre a dokonca pridal aj druhý gól, celkovo ich má na konte už päť, čo je jeho nový kariérny rekord. Všetky pritom padli od 9. apríla, čiže potvrdil veľmi dobrú formu. Zároveň sa presadil štyrikrát v ligovom ročníku, čím si takisto vytvoril nové kariérne maximum. Ešte nikdy sa nepresadil dvakrát v jednom dueli.

Kevin De Bruyne pridal už deviatu ligovú asistenciu a sedemnástu vo všetkých súťažiach. V Premier League ich má na konte celkovo 111, čo je druhý najvyšší počet. Na rovnakú métu sa dostal aj Francesc Fabregas, viac má iba Ryan Giggs (162).

Phil Foden vsietil už sedemnásty ligový gól a podieľal sa na 25 zásahoch (17+8). Vo všetkých súťažiach má bilanciu 25+11. City kopali proti Fulhamu penaltu už štyrikrát po sebe. V nadstavení ju zapríčinil Diop, ktorý bol aj vylúčený a Julian Álvarez sa nepomýlil.

Manchester City vyhral proti Fulhamu posledných šestnásť zápasov vo všetkých súťažiach. Cityzens zároveň bodovali v ostatných 64 zápasoch, keď po polčase viedli (57-7-0).

Zároveň neprehrali posledných 24 vystúpení, keď skórovali ako prvý tím (20-4-0). Tréner Pep Guardiola čelil Marcovi Silvovi trinásty raz v kariére, zakaždým oslavoval víťazstvo. Proti žiadnemu inému koučovi nemá na konte viac úspechov.

Bournemouth - Brentford 1:2

Everton - Sheffield United 1:0

Sheffield United vytvoril nový negatívny rekord Premier League. Žiadny iný tím neinkasoval v súťaži za jednu sezónu toľko gólov (101). Navyše ani raz neudržal na pôde súpera čisté konto. Jediný gól strelil Abdoulaye Doucouré, bol jeho siedmy v sezóne, čím vyrovnal svoj rekord v PL.

Newcastle - Brighton 1:1

Newcastle prvýkrát v Premier League skóroval počas všetkých 19 zápasoch jedného ročníka. Na šiestom mieste tabuľky má o tri body viac ako Chelsea, ktorá disponuje jedným stretnutím k dobru. Slovenský brankár Martin Dúbravka odchytal celý duel, raz ho prekonal Veltman.

Tottenham - Burnley 2:1

Burnley definitívne zostupuje z Premier League do Championship a nasleduje tak Sheffield United. Tottenham vďaka trom bodom ostáva v hre o Ligu majstrov, ale z piatej priečky stráca na štvrtú Aston Villu štyri body, pričom sa bude hrať už iba o šesť. Svoj prvý ligový gól v tejto sezóne zaznamenal Pedro Porro.

West Ham - Luton Town 3:1

Tréner David Moyes viedol West Ham posledný raz v domácom prostredí, avšak stretnutie sa pre neho nevyvíjalo dobre. Luton poslal do vedenia svojim prvým gólom od sezóny 2020/21 mladý záložník Albert Sambi Lokonga. Hammers však skóre otočili, pričom o svoj prvý gól medzi seniormi sa postaral George Earthy.

V sobotu mal 19 rokov a 249 dní. Je najmladším strelcom West Hamu v PL od Juniora Stanislasa, ktorý mal v máji 2009 iba 19 rokov a 179 dní. Luton ostáva na osemnástom mieste, na sedemnásty Nottingham stráca tri body, navyše hrá už len jeden duel, zatiaľ čo Forest dva.

Wolverhampton - Crystal Palace 1:3

V obdivuhodnej forme hrá útočník Jean-Philippe Mateta, pretože v dvanástich ligových zápasoch pod vedením trénera Glasnera strelil už desať gólov, pričom za 79 duelov s bývalými trénermi Vieirom a Hodgsonom ich zaznamenal dokopy jedenásť.

Francúz má celkovo na konte trinásť ligových zásahov a šestnásť súťažných. Potrebuje sa presadiť ešte raz, aby vyrovnal svoj rekord z dresu Mainzu (14 ligových gólov). Michael Olise skóroval desiaty raz v ligovom ročníku. Crystal Palace vyhral piaty z uplynulých šiestich vystúpení.

Nottingham - Chelsea 2:3

Ak by Nottingham bodoval, tak by sa definitívne zachránil a zároveň by po Sheffielde a Burnley vypadol Luton. Domáci to síce mali rozohraté dobre, viedli aj 2:1, ale nakoniec prehrali. Chelsea zdolala tento tím prvý raz od jeho postupu do Premier League, čiže na štvrtý pokus.

Pri oboch domácich zásahoch asistoval Morgan Gibbs-White, na konte má už desať prihrávok, čo je jeho rekord PL a vyrovnanie najlepšej seniorskej sezóny. Raz sa presadil Callum Hudson-Odoi, ôsmym gólom potvrdil vydarený ročník. The Blues však dvomi zásahmi v závere strhli vedenie na svoju stranu.

Cole Palmer pridal desiatu asistenciu, okrem toho má 21 gólov, čiže na presný zásah prispel už 31-krát, čo je najviac v Premier League. Raheem Sterling siedmy zásahom prekonal svoj minulý ligový ročník. Nicolas Jackson sa postaral o víťazný gól. Bol jeho štrnásty ligový a vo všetkých súťažiach sedemnásty.

Chelsea má vďaka výhre na konte už 57 bodov, čo je rovnaký počet ako získal aj šiesty Newcastle, čiže pohárová Európa je pre londýnsky tím stále reálna. Nottingham má trojbodový náskok na sedemnástom mieste pred Lutonom a v záverečnom kole v Burnley mu stačí bod na istotu záchrany.