MS v hokeji ONLINE, 4. deň: Tkachuk sa chcel so Slovákmi pobiť, žiaril Hlavaj

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 4. deň: Tkachuk sa chcel so Slovákmi pobiť, žiaril Hlavaj

Aktualizované
Hráčom zápasu s USA sa stal Samuel Hlavaj.
Hráčom zápasu s USA sa stal Samuel Hlavaj.TASR
Jedno z najočakávanejších športových období sa začalo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Program:

Nórsko - Fínsko 1:4

USA - Slovensko 4:5 pp

Nemecko - Švédsko 1:6

Švajčiarsko - Česko 2:1 sn

23:40 - Pozrite si zostrih zo súboja Švajčiarsko - Česko.

Zostrih zápasu.
Flashscore

23:15 - 4. hrací deň priniesol prvú prehru Česka na domácom turnaji, keď nezvládlo samostatné nájazdy proti Švajčiarsku. Švédi v ostravskej skupine pokračujú v dominancii, tentokrát si to odnieslo Nemecko. Viac v článku.

22:12 - Brankár Samuel Hlavaj mal vo víťaznom dueli s USA až 39 zákrokov.

21:52 - Švédi pridávajú v druhej tretine ďalšie dva góly a po 20 minútach vedú 5:0. Dominancia je badateľná aj pri pohľade na štatistiku streľby, kde Škandinávci dominujú 35:9. 

21:48 - Hrdosť na tím, ale aj na predvedenú hru cítil kapitán Tomáš Tatar po víťazstve nad USA. Triumf 5:4 po predĺžení v treťom zápase na MS v Ostrave sa zrodil po dvoch tretinách, v ktorých slovenskí hokejisti nadchli publikum. "Domáca" atmosféra pripomenula trénerovi Craigovi Ramsaymu MS v Košiciach. Viac v článku.

21:45 - Český tím nakopla v druhej tretine bitka. Len niekoľko sekúnd po zrážke Ruttu, Beránka, Niederreitera a Kurasheva skóroval v presilovke Matěj Stránský.

21:02 - Švédski hokejisti zatiaľ dominujú v ostravskej skupine. Po dvoch víťazstvách čelia v treťom zápase Nemecku a po 20 minútach vedú jasne 3:0.

21:00 - Slovenským hokejistom vyšiel nad očakávanie tretí zápas na svetovom šampionáte v Ostrave. Američanov s mnohými hviezdami z NHL zdolali 5:4 po predĺžení po výbornom výkone, hoci na dosah mali ešte o jeden bod viac. Útočník Lukáš Cingel po zápase pre TASR uviedol, že Slováci uspeli najmä preto, lebo súperovi nedali v úvodných dvoch tretinách priestor. Viac v článku.

20:41 - Česká reprezentácia prehráva so Švajčiarskom 0:1. Súper využil svoju siedmu presilovku na turnaji. Kevin Fiala skóroval v prvom zápase po príchode z Los Angeles. 

19:53 - Lukáš Dostál sa vracia do zostavy Česka na zápas proti Švajčiarsku. Útočné a obranné dvojice zostávajú rovnaké.

19:47 - Slovenskí hokejisti zvíťazili vo svojom treťom vystúpení na MS v Česku nad výberom USA po predĺžení. Hoci v priebehu stretnutia viedli už 4:1, súper v tretej tretine dianie zdramatizoval a vyrovnal. Svoje dojmy zo stretnutia poskytli aj strelci Šimon Nemec a Miloš Kelemen. Viac v článku.

19:45 - Pozrite si zostrih zápasu USA - Slovensko.

Zostrih súboja Američanov so Slovákmi.
Flashscore

19:17 - Kapitán amerických hokejistov Brady Tkachuk nebol po zápase so Slovákmi príliš spokojný s výkonom rozhodcov. "Bol to fyzický zápas plný súbojov, veľa emócií. Je zle, že rozhodcovia nedovolili, aby sme sa pobili," rozprával v rozhovore pre americké médiá. 

19:02 - Slovensko napokon berie zo stretnutia aj extra bod, v predĺžení rozhodol o víťazstve svojím druhým gólom Miloš Kelemen. Za hráča zápasu vyhlásili gólmana Samuela Hlavaja.

18:52 - Hráči USA v tretej tretine dokázali vyrovnať skóre na 4:4 a zápas smeruje do predĺženia.

18:45 - V pražskej skupine A Fíni potvrdili rolu favorita a súpera z Nórska zdolali 4:1. Dvomi gólmi sa prezentovali Hyry aj Kapanen.

18:20 - Martin Pospíšil patrí v zápase s USA medzi opory Slovenska, o čom vypovedá aj nasledujúca štatistika.

17:35 - Slovensko zaznamenalo tretí zásah v stretnutí po rane Šimona Nemca, na ktorého následne nadviazal Koch.

17:25 - Prvý americký gól v meraní síl s výberom trénera Ramsayho strelil Matt Boldy.

16:42 - Do dvojgólového vedenia v meraní síl s americkým oponentom poslal Slovákov zásah Libora Hudáčka, ktorý dokončil prácu Tomáša Tatara.

16:28 - Slovensko sa v úvode stretnutia s USA ujalo vedenia po zásahu Miloša Kelemena.

15:28 - Svoju zápasovú zostavu predstavili aj Spojené štáty americké. V bránke USA by mal začať Alex Nedeljkovič.

15:20 - Oficiálna zostava Slovenska na duel s USA:

Brankár: Hlavaj

Obrancovia: Fehérváry, Čerešňák - Ivan, Nemec - Koch, Grman - Gajdoš, Golian

Útočníci:  Cehlárik, Hrivík, Slafkovský -  Tatar, Cingel, Hudáček -  Regenda, Pospíšil, Kelemen - Kudrna, Sukeľ, Faško-Rudáš

15:07 - Hlavným ťahúňom národného tímu by mal byť aj v pondelok kapitán Roman Červenka, ktorý vo svojom jubilejnom 200. zápase v reprezentačnom drese proti Nórsku strelil dva góly. Skúsený center sa radoval dvakrát počas 16 minút a 32 sekúnd strávených na ľade. Viac v článku.

14:04 - Tretí deň hokejových majstrovstiev sveta v Česku nepriniesol žiadne zaváhania favoritov. Najbližšie k prekvapivému zisku bodov boli Rakúšania proti Švajčiarsku, no 51 sekúnd pred záverečnou sirénou rozhodol o víťazstve hráčov s helvétskym krížom na hrudi útočník Nico Hischier, ktorý skompletizoval hetrik. Rovnakým zápisom sa blysol aj fínsky útočník Oliver Kapanen, ktorý sa podieľal na deklasovaní Veľkej Británie 8:0. Viac v článku.

13:52 - Švajčiarov síce posilnil elitný útočník českého pôvodu Kevin Fiala, zatiaľ však nie je zrejmé, či zasiahne do večernej bitky s Čechmi. "Monitorujeme situáciu, ale chceme sa sústrediť na náš tím a našu hru. Nechceme čakať, s čím prídu Švajčiari," vyhlásil asistent trénera Jiří Kalous. 

13:33 - "Uvidíme. Na tréningu sa zdalo byť všetko v poriadku, ale Dominik bude situáciu ešte konzultovať s lekárom aj fyzioterapeutom. Keby hrať nemohol, budeme reagovať až podľa situácie. Veríme, že by mohol byť k dispozícii, pretože na tréningu to vyzeralo dobre," uviedol asistent českého kouča Kalous k situácii okolo nižšie spomínaného Kubalíka.

13:08 - Viliam Čacho je v pozícii čakateľa na štart na MS 2024, no vníma ju pokorne. Zápasy proti Nemecku (4:6) a Kazachstanu (6:2) sledoval z tribúny a rovnaké miesto má mať aj v zápase proti USA. Útočník k stiuácii uviedol: "Mám za sebou dobrú sezónu v klube a teraz som rád, že som súčasťou reprezentačného tímu. Prvoradé je, aby sa darilo mužstvu, no verím, že sa dostanem do hry." Viac v článku.

12:41 - Ostatné vzájomné bitky USA so Slovenskom divákov gólovo nenudili. Od februára 2018 však ani jeden z týchto tímov nedokázal vyhrať dvakrát v rade. Predĺženiu tejto štatistiky by sa Slováci rozhodne nebránili, keďže naposledy s Američanmi v Bratislave prehrali 2:6. 

Výsledky ostatných vzájomných stretov USA so Slovenskom.
Výsledky ostatných vzájomných stretov USA so Slovenskom.Flashscore

11:52 - Do bránky slovenského tímu sa prvýkrát na ostravskom šampionáte postaví Samuel Hlavaj. V pozícii dvojky bude Matej Tomek. Tréner brankárov Ján Lašák hľadal recept na gólmana Američanov: "V tejto chvíli ešte nevieme, kto bude chytať v bránke USA, a tak sa musíme pripraviť na obe alternatívy." Viac v článku.

11:28 - Na rozkorčuľovaní českého tímu pred duelom so Švajčiarskom nechýbal Dominik Kubalík, ktorý dohrával sobotný súboj s Nórskom s poraneným členkom. "Našťastie po primárnom vyšetrení, keď sme zistili jeho aktuálny stav, sa ukázalo, že Dominik utrpel poranenie v dolnej polovici tela, ktoré by ho však nemalo vyradiť z nasledujúcich dní na turnaji. Po dohode s ním sme mu dovolili návrat do hry," uviedol v nedeľu jeden z lekárov českého tímu Antonín Chochola.

10:39 - Šampionát v Česku sprevádza fantastická atmosféra. "Tu v Prahe je to fakt neuveriteľné. Fanúšikovia vytvárajú pri všetkých zápasoch skvelú atmosféru. Česko si zaslúži poklonu," uviedol tréner Švajčiarska Patrick Fischer. Hlavnú úlohu logicky hrajú domáci priaznivci, ktorí sobotnú výhru národného tímu oslavovali pred štadiónom aj 40 minút po skončení stretnutia.

09:44 - Tím USA prišiel o brankára Alexa Lyona. Jeho zranenie je vážnejšieho charakteru, než sa očakávalo. Gólman Detroitu pre poranenie ruky nedochytal stretnutie s Nemeckom a dokonca už opustil výpravu USA. Vedenie reprezentácie, ktorá má po dvoch úvodných dueloch na konte tri body, teraz zvažuje možnosti doplnenia súpisky. V pondelok by sa mal do amerického bránkoviska proti Slovensku postaviť Alex Nedeljkovič z Pittsburghu.

08:55 - Do večerného zápasu Česka so Švajčiarskom by mohol zasiahnuť aj Kevin Fiala. Útočník Los Angeles sa podľa denníka Blick pripojí k výberu trénera Patricka Fischera počas pondelka, nad jeho účasťou v dueli s domácim tímom však ešte visí otáznik. Viac v článku.

08:09 - V pondelok sa fanúšikovia v Prahe môžu tešiť na vystúpenie domáceho tímu, ktorý sa o 20:20 stretne so Švajčiarskom. Pôjde pritom o veľa – oba celky totiž pomýšľajú na čo najlepšie umiestnenie v skupine. Ako sa Roman Červenka a spol. popasujú s veľkými menami z NHL?

Preview duelu Česko - Švajčiarsko.
Flashscore

07:30 - Štvrtý deň šampionátu prinesie už tretie vystúpenie slovenského národného tímu. Výber trénera Craiga Ramsayho čaká po súbojoch s Nemeckom a Kazachstanom ďalší ťažký test v podobe reprezentácie USA. Spojené štáty americké patria medzi najväčších favoritov ostravskej skupiny a celok poskladaný okolo útočníka Tomáša Tatara bude musieť predviesť bezchybný výkon.

Preview duelu USA - Slovensko.
Flashscore