MS v hokeji ONLINE, 8. deň: Hlavaj s najvyššou úspešnosťou zákrokov, Nečas posilní Česko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 8. deň: Hlavaj s najvyššou úspešnosťou zákrokov, Nečas posilní Česko

Aktualizované
Hlavaj doposiaľ potvrdil svoje kvality.
Hlavaj doposiaľ potvrdil svoje kvality.TASR
Jedno z najočakávanejších športových období sa už naplno rozbehlo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Program:

Nemecko - Kazachstan 8:2

Veľká Británia - Dánsko 3:4

Česko - Rakúsko 4:0

Poľsko - USA 1:4

Novinky:

23:00 - Pozrite si zostrih zo zápasu Česko - Rakúsko.

Zostrih duelu Česko - Rakúsko.
Flashscore

22:47 - Nemecko v tabuľke o bod pred Slovenskom, Česko s istotou štvrťfinále. Američania úspešne.

21:50 - Čech Martin Nečas sa pripojí k národnému tímu na majstrovstvách sveta v Prahe. Útočník Caroliny absolvoval lekárske a výstupné testy, nastúpi do lietadla do Prahy a k tímu sa pripojí pred sobotňajším zápasom proti Veľkej Británii. Hokejová reprezentácia túto správu potvrdila na sociálnych sieťach počas zápasu s Rakúskom.

20:57 - Dvadsať sekúnd pred prvou sirénou dostali hráči Česka po faule na unikajúceho Ondřeja Kašeho v dueli s Rakúskom trestné strieľanie, ktoré litvínovský útočník bez problémov premenil bekhendovou strelou.

19:15 - Dáni utrpeli výhru nad Veľkou Britániou, Nemecko v tabuľke o bod pred Slovenskom.

18:48 - Nemecký gólostroj na nakoniec zastavil na čísle osem. Kazachstan si prehral na MS štvrtý raz za sebou. 

18:20 - Briti sa napokon triumfu ani bodov nedočkali. Ich nádeje zmaril v 53. minúte rozhodujúcou trefou Wejse.

17:54 - Britský výber neskladá zbrane a vyrovnáva na 3:3, postaral sa o to Nathanael Halber.

17:50 - Nemci vyhrávajú po druhej tretine duelu s Kazachmi už 5:1, na listinu strelcov sa pridal Kälble.

17:35 - Na 4:1 pre reprezentáciu Nemecka zvyšoval Lukas Reichel.

17:20 - Mikkel Aagaard zaknihoval svoju druhú trefu v zápase z Britmi. Dáni vedú 3:2.

17:15 - Dvojgólový náskok vrátil Nemcom 71 sekúnd po štartej druhej tretiny Peterka.

16:37 - Dáni sa síce dostali do vedenia, no zakrátko vyrovnal na 2:2 zásahom korčuľou Neilson.

16:35 - Kazaši znížili krátko pred koncom ôsmej minúty, strelcom gólu sa stal Starčenko.

16:32 - Odpoveď Dánov na seba nenechala dlho čakať. Po krásnej otočke Fiskera Molgaarda zakončil do odkrytej bránky Aagaard.

16:30 - Ako prvý v dueli s Dánskom skóroval tím Veľkej Británie. V šiestej minúte otvoril gólový scenár Kirk.

16:25 - Nemci nestrácali čas, 82 sekúnd po úvodnom góle pridali ďalší, presadil sa Tuomie.

16:23 - Nemecko sa už v druhej minúte duelu s Kazachstanom ujalo vedenia, autorom zásahu bol Maksymilian Szuber.

15:00 - Pozrite si preview zápasu Lotyšsko - Švédsko.

Preview duelu Lotyšsko - Švédsko.
Flashscore

14:52 - Pozrite si preview zápasu Kanada - Fínsko.

Preview zápasu Kanada - Fínsko.
Flashscore

14:18 - Martin Nečas si s vedením Caroliny dohovoril prednostnú zdravotnú prehliadku, v sobotu už by chcel sedieť v lietadle smerujúcom do Prahy. "Hovoril som s ním asi hodinu po vypadnutí s Rangers a povedal, že chce určite ísť. Akurát je trochu dobitý. Má zlomený prst na nohe a dochrámané rebrá," prezradil Martin Nečas starší serveru iSport.cz.

12:52 - Slováci sú na treťom mieste v úspešnosti streľby (12,67 percenta) za Rakúskom (19,74) a Nemeckom (16,84) a so 48 trestnými minútami sú tretí najvylučovanejší tím na šampionáte.

12:20 - Samuel Hlavaj je po odchytaných dueloch s USA a Poľskom lídrom v hodnotení brankárov s úspešnosťou zákrokov 93,65 percenta. Jeho reprezentačný kolega Stanislav Škorvánek, ktorý nastúpil rovnako v dvoch stretnutiach je osemnásty (81,08 percenta).

12:00 - Švajčiarsky obranca Roman Josi je lídrom produktivity po siedmom hracom dni. Na konte má 8 bodov za dva góly a šesť asistencií a vedie pred nemeckým útočníkom Yasinom Ehlizom (1+6). Na treťom mieste figuruje fínsky center Oliver Kapanen (6+0). Zo Slovákov je v kanadskom bodovaní najvyššie útočník Libor Hudáček, ktorý získal šesť bodov za tri góly a tri asistencie. V prvej desiatke je aj Martin Pospíšil (2+4).

11:37 - Generálny manažér reprezentácie Petr Nedvěd o situácii okolo Martina Nečasa: "Teraz musí v klube absolvovať ešte zdravotné a výstupné testy. Sme dohodnutí, že si dnes budeme popoludní volať a povieme si, ako na tom je. Verím teda, že ešte počas dneška budeme vedieť, či a kedy prípadne sa k nášmu tímu pripojí."

10:35 - Ešte pred štartom nadstavby NHL mal Nečas o prípadnej pomoci národnému tímu Česka jasno. "Dúfam, že z play-off nevypadneme. Inak som však dohodnutý s trénerom reprezentácie, že ak by sme skončili, ďalší deň sadám do lietadla a mierim do Česka," priznal pred časom rodák z Nového Mesta na Morave.

09:28 - Ako reálna možnosť sa javí príchod Martina Nečasa na MS. Českému útočníkovi Caroliny sa v zámorí skončila sezóna NHL, proti nemu však hrá údajné menšie zranenie a končiaca sa zmluva s Hurricanes.

08:17 - Práve spomínaný rok 2022 je pre Čechov veľkým výkričníkom. Zo šokujúceho víťazstva po samostatných nájazdoch sa vtedy vo vzájomnom dueli radovalo Rakúsko. Odvtedy však česká reprezentácia tohto protivníka štyrikrát zdolala v rámci príprav na MS.

Výsledky ostatných stretov Rakúska s Českom.
Výsledky ostatných stretov Rakúska s Českom.Flashscore

07:30 - Piatym súperom na domácom MS bude pre Česko výber Rakúska. História síce hovorí jednoznačne pre výber trénera Radima Rulíka, favorit si však musí dať pozor - Rakúšania tento rok na turnaji nielenže obrali o body Kanadu aj Fínsko, ktoré dokonca porazili v základnej hracej dobe, veľkú drámu s týmto oponentom si pamätá aj český národný tím. Varovným prstom je posledný vzájomný zápas zo svetového šampionátu v Tampere (2022).

Preview duelu Česko – Rakúsko.
Flashscore