Nedoliečené zranenie je proti. Erik Černák Slovensko na MS v Česku neposilní

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nedoliečené zranenie je proti. Erik Černák Slovensko na MS v Česku neposilní

Erik Černák Slovensku na blížiacich sa MS v Česku nepomôže.
Erik Černák Slovensku na blížiacich sa MS v Česku nepomôže.Profimedia
Majstrovstvá sveta v susednom Česku, ktoré sa od 10. do 26. mája odohrajú v Prahe a Ostrave, sú za rohom. S blížiacim sa štartom sumarizujú jednotlivé krajiny svoje nominácie, najmä s ohľadom na hráčov z NHL. Inak tomu nie je ani v prípade Slovenska. Fanúšikovia netrpezlivo očakávali informáciu ohľadom Erika Černáka. Po vypadnutí Tampy Bay generálny manažér Miroslav Šatan (49) prezradil, že 26-ročný obranca sa šampionátu nezúčastní.

Erik Černák má za sebou neúspešnú play-off sériu s Floridou, ktorej Tampa Bay podľahla 1:4 na zápasy. Slovenský bek odohral vo vyraďovacej časti päť zápasov, v ktorých si pripísal jednu asistenciu. V priemere strávil na ľade 20 minút a 39 sekúnd. 

Informáciu o jeho rozhodnutí nezúčastniť sa MS v Česku priniesol generálny manažér Miroslav Šatan na svojom účte na sociálnej sieti X. "Erik Černák neposilní v Ostrave reprezentačný výber Slovenska na MS 2024 kvôli nedoliečenému zraneniu."

V základnej časti naskočil košický rodák do 69 stretov. Spoluhráčom pomohol dvomi zásahmi a jedenástimi prihrávkami. Rozdal 198 hitov a jeho priemerný ice-time sa pohyboval na hranici dvadsiatich minút (19:11). V sezóne nebol trénerom k dispozícii trikrát pre problémy v hornej časti tela.

Po vypadnutí s Floridou však zámorský insider Chris Krenn informoval, že Černák dohrával play-off so zranením ramena, ktoré si privodil v druhom zápase. Dvadsaťšesťročný obranca zatiaľ reprezentoval krajinu na jednom seniorskom svetovom šampionáte v roku 2019, ktorý sa konal práve na Slovensku. Počas predošlých sezón väčšinou zažil dlhé play-off, keďže trikrát po sebe bol s Tampou vo finále a dva razy dvíhal nad hlavu Stanley Cup. Košický rodák má v životopise poznačené až štyri štarty na juniorských MS, bol aj pri bronzovej medaile v roku 2015. V profilige doposiaľ odohral 365 zápasov základnej časti a ďalších 79 pridal v play-off.