Utorok strávili Slováci pohodovo, trénovala len štvorica. Večer sa zamerali na súperov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Utorok strávili Slováci pohodovo, trénovala len štvorica. Večer sa zamerali na súperov

Frühauf pred stredajším duelom proti Poľsku.
Frühauf pred stredajším duelom proti Poľsku.TASR
Slovenskí hokejisti využili utorok na oddych a v jeho závere pozorne sledovali vzájomný duel dvoch najbližších súperov. Lepšie ho zvládli Francúzi, ktorí si v zápase ostravskej B-skupiny MS proti Poľsku vytvorili náskok 4:0 a hoci nováčik elitnej kategórie v druhej tretine znížil na 2:4, napokon si pripísali cenné tri body. Podľa asistenta trénera slovenského tímu Petra Frühaufa (41) Poliaci ukázali, že s výdatnou podporou fanúšikov hrajú oduševnene a v stredu sa Slováci pokúsia využiť momenty, v ktorých súper pocíti únavu z dvoch náročných zápasov v dvoch dňoch.

Slovenský tím mal v utorok za sebou dva zápasové dni po sebe, v ktorých triumfoval nad Kazachstanom (6:2) a aj USA (5:4 po predĺžení). Voľno pred duelom s Poľskom padlo tímu vhod.

"Mali sme individuálny tréning. Boli na ňom dvaja brankári, ktorí deň predtým nechytali, doplnili ich Viliam Čacho s Markom Daňom, aby sa udržali v zaťažení. Deň sme strávili pohodovo, boli sme sa spoločne prejsť a neskôr sme sledovali zápasy našich súperov Poľska a Francúzska," prezradil Frühauf pre TASR.

Preview zápasu Slovensko - Poľsko.
Flashscore

Pre Poliakov a Francúzov bol vzájomný duel dôležitý z hľadiska predpokladaného boja o zotrvanie v elitnej kategórii. Ten je pre oba tímy prvoradý cieľ a po utorku sú k nemu bližšie Francúzi. Tí majú zatiaľ na konte štyri body, Poliaci jediný a sú na poslednom mieste tabuľky. Nielen proti Francúzsku, ale aj v prvom zápase s Lotyšskom ukázali silu, keď trikrát viedli o gól a napokon prehrali až po predĺžení (4:5).

"Hrajú oduševnene a majú veľkú podporu v hľadisku. Idú až za svoje možnosti a mimo komfortnej zóny. Proti Francúzsku mali úseky, keď boli naozaj nebezpeční. S Francúzmi to vyzeralo naozaj zle, keď Poliaci stiahli skóre z 0:4 na 2:4, no dokázali to ustáť. My sa musíme pripraviť na to, že lepšie striedanie môže dvihnúť ich fanúšikov a hráči potom dlho pôjdu na tejto vlne," poznamenal Frühauf.

S tým, že by sa na Poliakoch mohla zásadným spôsobom podpísať únava z dôležitého zápasu s Francúzskom, príliš nepočíta.

"Po tom, čo som videl nedávnu play-off na Slovensku a v Česku, si myslím, že sa už búrajú prognózy o fyzickej sile a prípadnej únave. Mužstvo sa v určitom bode dokáže dostať do fázy, keď necíti bolesť. Preto nerád kalkulujem s tým, či niekto mal zápas, alebo nie. Aj my budeme mať v zápase s Lotyšmi v nohách duel s Francúzmi a určite ho budeme chcieť vyhrať."

"Musíme byť opatrnejší v tréningových dávkach a budeme sa koncentrovať na zápasy. Poliaci sa v nejakých momentoch zápasu asi budú cítiť unavení. Je naša úloha, aby sme to využili," uviedol Peter Frühauf.

Slovensko - Poľsko (streda, 20:20)