Stamkos na odchode z Tampy? Som sklamaný, no sám si zmluvu napísať nemôžem, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stamkos na odchode z Tampy? Som sklamaný, no sám si zmluvu napísať nemôžem, hovorí

Stamkos by mohol opustiť Tampu Bay.
Stamkos by mohol opustiť Tampu Bay.Profimedia
Kanadský útočník Steven Stamkos (34) by mohol prvýkrát v kariére zmeniť dres na úrovni NHL. Čoraz viac sa špekuluje o tom, že kapitán opustí Tampu Bay.

Jednotka draftu 2008 pôsobí v organizácii bleskov od svojho vstupu do profiligy a posledných jedenásť sezón nosil na drese céčko. Doposiaľ odohral 1 082 zápsov v základnej časti (555+582) a ďalších 128 duelov pridal v play-off (50+51).

Dvakrát dvíhal nad hlavu Stanley Cup. Po tejto sezóne sa mu ale končí osemročná zmluva v hodnote 64 miliónov dolárov a keďže Lightning majú dlhodobo napnutý limit pod platovým stropom, tak sa nahlas hovorí o tom, že by Steven Stamkos mohol vyskúšať trh s voľnými hráčmi. Pred sebou má, pravdepodobne, poslednú veľkú zmluvu.

Tá určite nebude malá a ani krátka. Napriek jeho veku sa stále nachádza v dobrej forme. Počas aktuálnej sezóny nazbieral v 79 vystúpeniach 81 bodov a to vrátane 40 gólov. Na túto hranicu sa dostal siedmy raz v kariére, počas ročníka 2011/12 zaznamenal dokonca 60 presných zásahov.

Reči o budúcnosti kanadskej hviezdy sa ale začali už skôr. Počas septembra samotný Stamkos povedal, že ho mrzí nedostatok komunikácie od klubu v prípade možného predĺženia kontraktu. Potom generálny manažér Julien BriseBois oznámil, že o budúcnosti svojho lídra sa bude rokovať až po konci play-off a to po vypadnutí s Floridou nastalo.

"Som sklamaný z toho, že sa stále nerokuje. Na konci minulej sezóny som otvorene povedal, že chcem zmluvu uzavrieť pred začiatkom kempu. Žiadne rozhovory však neprebehli. Rád by som tu ukončil kariéru, ale sám si zmluvu napísať nemôžem," vyjadril sa nedávno samotný Stamkos.

"Patrí do tejto organizácie. Vieme to, on to vie. Má kontrolu nad svojím osudom, no neviem, čo sa stane. Mám pocit, že je hráčom Tampy na celý život, ale iba on a generálny manažér na to dokážu odpovedať," doplnil sa tréner Jon Cooper.