Východ NHL má prvého finalistu, hrdinom Kreider. Vo Vancouveri rozhodla posledná minúta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Východ NHL má prvého finalistu, hrdinom Kreider. Vo Vancouveri rozhodla posledná minúta

Canucks vyhrali piatu bitku série s Edmontonom.
Canucks vyhrali piatu bitku série s Edmontonom.Profimedia
Po ostatnej dvojici súbojov spoznala zámorská profiliga prvého finalistu Východnej konferencie. Stali sa ním hráči New Yorku Rangers, pod čo sa výrazne podpísal hetrikový Chris Kreider (33). Svojho hrdinu našiel aj Vancouver, v poslednej minúte sa do tejto roly pasoval J.T. Miller (31).

Carolina - NY Rangers 3:5

/stav série: 2:4 - postupuje NY Rangers/

Odhodlaná Carolina tretíkrát v sérii privítala na svojom ľade káder Rangers, vytúžený zápas s poradovým číslom sedem si však nevybojovala. Do veľkej miery sa o to postaral útočník hostí Chris Kreider, ktorý sa v PNC Arene blysol hetrikom a mužstvo z New Yorku nasmeroval do konferenčného finále.

Domáci pritom po druhej tretine neboli ďaleko od vyrovnania stavu série, po 40 minútach viedli 3:1. V tretej časti však gólový scenár do svojich rúk vzal spomínaný Kreider od 47. do 56. minúty zaknihoval tri presné zásahy a sám sa postaral o obrat. V poslednej minúte všetko definitívne spečatil trefou do prázdnej bránky Goodrow.

Aktuálna sezóna sa tak pre tím Hurricanes skončila. Postupujúci Rangers si v ďalšej fáze nadstavbovej časti zmerajú sily s lepším z dvojice Florida - Boston. Panthers zatiaľ vedú 3:2 na zápasy.

Vancouver - Edmonton 3:2

/stav série: 3:2/

V bitkách medzi Canucks a Oilers si oba tímy doposiaľ striedali víťazstvá, o výhre zakaždým rozhodol jednogólový rozdiel. Na rad tak prišiel dôležitý boj číslo päť. Aj v tomto dueli mužstvá potvrdili vzájomnú vyrovnanosť síl a víťazom sa znova stal káder, ktorý mal navrch iba o jedinú trefu.

Zlomovým okamihom sa tentoraz stala posledná minúta súboja, keď sa 32 sekúnd pred tretím klaksónom presadil domáci J.T. Miller a pre Vancouver získal tretí bod série. Edmonton si siedmy zápas bude chcieť vynútiť pred vlastnými fanúšikmi v Rogers Place, šancu dostane 19. mája od 2:00 SEČ.