49ers šokovali Cowboys, Bears vyhrali prvýkrát po roku. V Londýne sa tešili Jaguars

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

49ers šokovali Cowboys, Bears vyhrali prvýkrát po roku. V Londýne sa tešili Jaguars

San Francisco si stretnutie s Dallasom užilo naplno.
San Francisco si stretnutie s Dallasom užilo naplno.Profimedia
V piatom kole zámorskej NFL vyhralo Chicago po takmer roku trvajúcej sérii prehier. Jacksonville zvládol londýnsky súboj proti Buffalu. Miami sa oklepalo po prehre a porazilo NY Giants. Pozíciu favorita splnil Kansas City, zatiaľ čo San Francisco skórovalo proti Dallasu až 42 bodov. Nedarí sa hráčom New Englandu, proti New Orleans nezaznamenali ani bod.

Washington Commanders - Chicago Bears 20:40

Chicago vyhralo prvý duel v tejto sezóne a navyše prerušilo až štrnásťzápasovú sériu prehier. Negatívna šnúra bola najdlhšou spomedzi všetkých športových tímov v profesionálnych amerických súťažiach. Trvala takmer rok, naposledy sa hráči Bears tešili 25. októbra 2022 proti New England Patriots.

Vtedy skórovali 33 bodov, čo bolo najviac od 27. decembra 2020, keď porazili Jacksonville Jaguars 41:17. Na tento počin siahali vo štvrtkovej predohrávke. Jediným mužstvom bez výhry v aktuálnom ročníku zostáva Carolina Panthers. Washington po dobrom úvode a dvoch víťazstvách prehral tretí raz v rade.

Buffalo Bills - Jacksonville Jaguars 20:25

Už je tradíciou, že NFL sa každý rok predstaví na Tottenham Hotspur Stadium v Londýne. Ide o jeden z piatich meraní síl tejto sezóny v Európe, keďže pred týždňom sa Jacksonville a Atlanta (23:7) postavili proti sebe vo Wembley. 

Na pôde futbalového Tottenhamu sa predstavia ešte aj Tennessee s Baltimoreom (15. októbra o 15:30). Nemecký Frankfurt hostí dva súboje: Kansas City - Miami (5. novembra o 15:30) a New England - Indianapolis (12. novembra o 15:30). Jaguars vyhrali svoj tretí zápas a pripravil pre Buffalo druhú prehru. Zažiaril najmä Etienne, ktorý sa postaral o dva behové touchdowny.

Miami Dolphins - New York Giants 31:16

Miami sa rýchlo oklepalo z prvej prehry v sezóne, ktorú utrpelo pred týždňom a porazilo Giants, ktorí znova nemohli počítať s hviezdnym running backom Barkleym. Ten chýbal pre zranenie už tretí raz po sebe a aj keď sa hovorilo o tom, že by v nedeľu mohol zažiť návrat, nestalo sa tak.

Dolphins mali stretnutie pod kontrolou od začiatku do konca. Po piatom kole dominujú celej NFL v priemernom počte bodov na zápas (37,5) aj získaných yardov na jeden duel (511). Hostia sú v týchto štatistikách na poslednom (11,5), resp. predposlednom mieste (252).

Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 17:10

Baltimore vyhrával prakticky celý zápas, skórovať viac bodov mu zabránili vlastné chyby. Viaceré nezachytené prihrávky uberali psychické sily, čo Pittsburgh v závere využil. Za stavu 10:3 pre Ravens prišlo prvé veľké zaváhanie, z čoho pramenilo safety, následne hodil Jackson interception a drive Steelers priniesol takmer 40-yardové zachytenie pre Pickensa, čím domáci otočili skóre. Do vedenia sa prvý raz dostali až 77 sekúnd pred koncom, napriek tomu sa mohli radovať.

Los Angeles Rams - Philadelphia Eagles 14:23

Philadelphia ostáva nezdolaná ako jeden z dvojice tímov súčasnej NFL. Nadväzuje tým na predošlý ročník, keď prvú prehru zaznamenala až v deviatom kole. Znova žiaril rozohrávač Hurts, zaknihoval 303 nahádzaných yardov a blysol sa behovým touchdownom. Goedert zachytil celkovo osem prihrávok pre 117 yardov a jeden touchdown.

Minnesota Vikings - Kansas City Chiefs 20:27

Viac ako štvrtá prehra v sezóna bude Minnesotu mrzieť zranenie hviezdneho Jeffersona, ktorý odstúpil v štvrtej štvrtine pre problémy s hamstringom. Vikings sa každopádne vzďaľujú pozíciám na postup do play-off, zatiaľ čo Kansas City vyhral štvrtý zápas v sezóne a je lídrom konferencie AFC. Ako rozhodujúca sa ukázala tretia štvrtina, počas nej skórovali Rice a Kelce. Hviezda hostí si síce poranila členok, ale stretnutie dohrala. Nemalo by ísť o nič vážne.

San Francisco 49ers - Dallas Cowboys 42:10

Obrovské prekvapenie sa zrodilo na úkor favorita, ktorý má v tejto sezóne dobrú formu, ale v San Franciscu bol od začiatku jasne horším tímom. Prehral v počte získaných yardov (421-197) aj prvých downov (25-8).

Dallas v doterajších štyroch stretnutiach inkasoval iba 41 bodov, teraz za jeden zápas až 42. Rozohrávač hostí Prescott skompletizoval len 14 z 24 prihrávok, prihral na jeden touchdown. 49ers však potvrdili takisto dobrú formu a s bilanciou 5-0 zostávajú nezdolaní. 

Ďalšie výsledky 5. kola:

Atlanta Falcons - Houston Texans 21:19

Detroit Lions - Carolina Panthers 42:24

Indianapolis Colts - Tennessee Titans 23:16

New England Patriots - New Orleans Saints 0:34

Arizona Cardinals - Cincinnati Bengals 20:34

Denver Broncos - New York Jets 21:31

Las Vegas Raiders - Green Bay Packers 17:13