Parádny obrat Clevelandu v NBA, Philadelphia uspela aj bez Embiida

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Parádny obrat Clevelandu v NBA, Philadelphia uspela aj bez Embiida

Cleveland triumfoval vďaka neskorému obratu.
Cleveland triumfoval vďaka neskorému obratu.Profimedia
Cleveland vyhral v Dallase 113:110, hoci v poslednej štvrtine prehrával dvojciferným rozdielom. Cavaliers v závere otočili skóre 15-bodovou šnúrou a vyhrali piatykrát z posledných šiestich zápasov. Dallasu nepomohlo ani 39 bodov Luku Dončiča (24), ktorý bol v noci na štvrtok najlepším strelcom zámorskej ligy. Philadelphia vyhrala v Orlande 112:92, hoci pre zranenie opäť chýbal jej najlepší strelec Joel Embiid (29).

Dallas - Cleveland 110:113

Dallas hral proti Clevelandu solídne, päť a pol minúty pred koncom viedol o deväť bodov. Potom však oslabený súper, hrajúci bez svojich dvoch najlepších hráčov Donovana Mitchella a Dariusa Garlanda, ako aj ďalšej opory Evana Mobleyho, predviedol veľký obrat. Hostia päť minút nedovolili Mavericks skórovať a prevzali kontrolu nad zápasom. Dallas vďaka piatim bodom Dončiča zápas ešte zdramatizoval, ale Cavaliers víťazstvo ubránili.

Zaslúžil sa o to najmä Caris LeVert, ktorý počas kľúčového úseku zaznamenal deväť zo svojich 29 bodov. Pivot Jarrett Allen zaknihoval 24 bodov a 23 doskokov. "Je to pre nás veľká vzpruha. Mali sme problém so zranenými a musíme sa snažiť udržať si pozíciu, kým sa všetci uzdravia. Dnes sme však ukázali, že nás netreba podceňovať. Tento tím má ďalšie zbrane," povedal Allen. Cavaliers aj Mavericks majú bilanciu 18-13 a vo svojich konferenciách im patrí šiesta priečka.

Orlando - Philadelphia 92:112

Aj Philadelphia sa musela vyrovnať s dôležitou absenciou, keďže Embiid necestoval s tretím tímom Východnej konferencie na Floridu pre zranenie členka. Kým v pondelok sa bez neho nezaobišli proti Miami (113:119), proti Orlandu sa Sixers presadili tímovým výkonom. Tyrese Maxey prispel 23 bodmi, Tobias Harris a De'Anthony Melton zaznamenali po 22 bodov. Franz Wagner ich dal za Magic 24.

Brooklyn - Milwaukee 122:144

Brooklyn sa proti Milwaukee rozhodol šetriť opory a nechal hrať najmä náhradníkov. Bucks v posledných 12 minútach nastrieľali 44 bodov a vyhrali 144:122. Giannis Antetokounmpo sa zaskvel 32 bodmi, 10 doskokmi a 8 asistenciami. Khris Middleton pridal 27 bodov a 10 asistencií.

Houston - Phoenix 113:129

Kevin Durant bol kľúčom k víťazstvu Phoenixu nad Houstonom. Nastrieľal 27 bodov, mal osobné maximum 16 asistencií a 10 doskokov a pripísal si 18. triple-double v kariére. Suns uspeli v hale súpera prvýkrát po mesiaci a majú vyrovnanú bilanciu 15-15. "Neznášam prehry, takže je to skvelý pocit konečne opäť vyhrať vonku," povedal Durant.

Ďalšie výsledky:

Washington - Toronto 102:132

Oklahoma City - New York 129:120