V NBA sa podpisovali luxusné zmluvy, Haliburton s kontraktom na 260 miliónov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V NBA sa podpisovali luxusné zmluvy, Haliburton s kontraktom na 260 miliónov

Haliburton môže spávať veľmi pokojne.
Haliburton môže spávať veľmi pokojne.Profimedia
Americký basketbalista Kyrie Irving (31) bude aj naďalej hrať v NBA za Dallas Mavericks. S tímom sa dohodol na novej trojročnej zmluve v hodnote 126 miliónov dolárov. Milwaukee môže naďalej počítať so službami Khrisa Middletona (31). Tyrese Haliburton (23) podpísal štedrý kontrakt s Indianou.

Hviezdny rozohrávač prišiel tento rok do Dallasu tesne pred uzávierkou výmien z Brooklynu. Po jeho príchode klub zaznamenal 7 víťazstiev a 18 prehier a prekvapujúco nepostúpil do vyraďovacej časti.

"Bol by som rád, aby toto partnerstvo pokračovalo. Chémia sa nevybuduje za deň, ani za týždeň. Je to dlhý proces," vyhlásil po skončení uplynulej sezóny strelecký líder Texasanov Luka Dončič, ktorému sa zotrvaním Irvinga splnilo prianie.

Irving ostáva vo farbách Mavericks
Irving ostáva vo farbách MavericksProfimedia

Middleton sa dohodol s tímom Bucks na novej zmluve na tri roky za 102 miliónov dolárov. Do Milwaukee prišiel v roku 2013 a podieľal sa na zisku titulu v roku 2021. "Khris tvorí jadro nášho tímu a jeho úspechu. Naším cieľom je aj naďalej bojovať o prvenstvo a dúfame, že si ho udržíme," povedal pred štartom prestupového obdobia generálny manažér Bucks Jon Horst.

Warriors si udržali olympijského šampióna z Tokia a svoju dlhoročnú oporu Draymonda Greena. Američan nikdy nehral za iné mužstvo ako Golden State, po skončení uplynulého ročníka však nevyužil hráčsku opciu a vstúpil na voľný trh. Záujem malo Sacramento, no obranný špecialista sa napokon rozhodol zotrvať v klube, s ktorým získal štyri majstrovské tituly. Obzvlášť, ak tím opustil po výmene Jordan Poole, s ktorým mal Green pred rokom na tréningu fyzický konflikt.

Úradujúci šampión z Denveru si neudržal kľúčového náhradníka, Bruce Brown prijal ponuku Indiany na dva roky za 45 miliónov dolárov. Pacers si poistili služby svojho prvého rozohrávača, Tyrese Haliburton podpísal maximálne možné predĺženie kontraktu na päť rokov v hodnote 260 miliónov.