Flashscore zostava slovenských legionárov: Mikuš v úlohe režiséra, Ludha živí nádej na EKL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Mikuš v úlohe režiséra, Ludha živí nádej na EKL

Mikuš sa pripísal dve gólové asistencie.
Mikuš sa pripísal dve gólové asistencie.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 7. do 13. mája predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 7. do 13. mája.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 7. do 13. mája.Flashscore

Brankár      

Richard Ludha (Teplice) 7,3

Teplice sa tešili z postupu do ďalšej fázy bojov play-off o Európsku konferenčnú ligu. Značný podiel má na tom aj brankár Ludha, ktorý v dvojzápase s Libercom inkasoval iba raz. V prvom stretnutí vytiahol šesť zákrokov, o odvete predviedol štyri a bol oporou víťazstva 2:1. S hodnotením 7,3 bol po gólovom strelcovi Trubačovi druhým najlepším hráčom svojho mužstva.

Obrancovia

Martin Valjent (Malorka) 7,1

Mužstvo okolo Valjenta ešte nemá istú záchranu v La Lige, no duelom s Las Palmas k nej urobilo veľký krok. Po takmer mesačnom čakaní na tri body zvíťazila Malorka 1:0 a 90-minútovou aktivitou v defenzíve k tomu pomohol aj slovenský obranca. Tím zo španielskeho ostrova zaknihoval siedmy ligový triumf v ročníku, nachádza sa na 15. mieste a na zónu zostupu má tri kolá pred koncom šesťbodový náskok.

Malorka má záchranu vo vlastných rukách.
Malorka má záchranu vo vlastných rukách.Flashscore

Róbert Pillár (Mezőkövesd) 7,4 

Z maďarskej najvyššej súťaže vypadávajúci Mezőkövesd sa predstavil na ihrisku Kisvárdy, kde v prvom polčase inkasoval až štyrikrát. Po zmene strán nastúpil v drese hostí Pillár a obrana jeho mužstva už neobdržala ani jednu ranu. Od 85. minúty predviedol posledný celok tabuľky trojgólové predstavenie, na ktorom sa asistenciou podieľal aj slovenský obranca. Domáci sa napokon tešili z výhry 4:3.

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,3 

V predposlednom kole holandskej Eredivisie cestoval Feyenoord do Nijmegenu, ktorý ešte živil nádej na predkolo Európskej ligy. Vicemajster z Rotterdamu však túto vidinu domácich zrušil víťazstvom 3:2 a plnou minutážou k nemu prispel aj Hancko. V záverečných chvíľach sa na ihrisku objavil aj jeho krajan Leo Sauer. V poslednom ligovom vystúpení ročníka 2023/24 ich čaká meranie síl s Excelsiorom, ktorý bude bojovať o záchranu.

Stredopoliari

Peter Pokorný (Slask Vroclav) 7,2

Slask ešte stále môže pomýšľať na ligový titul v Ekstraklase. Na lídra z Jagiellonie stráca dve kolá pred koncom iba dva body, k čomu si dopomohol aj domácou výhrou 4:0 nad Cracoviou. Celý víťazný zápas odohral Pokorný, ktorého tamojší tréner prakticky nikdy nestrieda. Slovenský futbalista tak ostáva v boji o poľskú majstrovskú korunu.

Jakub Kadák (Luzern) 7,4 

Luzern získal po ďalšom kole skupiny o záchranu vo švajčiarskej Super League istotu prvoligovej príslušnosti aj v budúcej sezóne. Zaistil si ju remízou 1:1 na pôde tímu Grasshoppers, práve tento káder sa nachádza na predposlednom mieste a mužstvo okolo Kadáka už tri kolá pred záverom nemôže predbehnúť. S hodnotením 7,4 bol rodák z Trenčína najlepším protagonistom celku, ktorý vedie dolnú polovicu tabuľky.

Samuel Dancák (Hradec Králové) 7,1 

Okrem spomínaných Teplíc zabojuje o EKL aj Hradec Králové, ktorý si aj v odvete poradil s Olomoucom pomerom 3:1. V 70. minúte druhého stretu sa štandardnej situácie z ľavej strany ujal práve Dancák, ideálne loptu nacentroval do pokutového územia a túto ponuku premenil na gólovú hlavičku Kučera, ktorý pečatil konečnú podobu výsledku.

Rajmund Mikuš (Karviná) 7,6 

Karvinú čakal na vlastnom štadióne v 32. ligovom vystúpení boj posledných dvoch tímov tabuľky FORTUNA:LIGY. Prvý polčas vyšiel domácim skvele, vyhrali ho 2:0 a oba ich zásahy mali slovenský podpis. Mikuš najprv asistoval na úvodnú gólovú ranu Boháča a tesne pred pauzou prihrával aj na trefu Ezeha. Jeho tím však náskok premrhal, so Zlínom iba remizoval a nevyužil tak prehru Českých Budějovíc.

Útočníci

László Bénes (Hamburg) 7,0

Do konca 2. Bundesligy ostáva už len jediný duel, Hamburg však už nemá šancu na postup do najvyššej súťaže. Definitívne ju stratil po prehre v Paderborne, ostal na štvrtej priečke a na tretí Düsseldorf stráca nedostihnuteľných päť bodov. Bénes zasiahol do diania zápasu až v druhom polčase a podľa hodnotenia patril k najlepším futbalistom hostí.

Albert Rusnák (Seattle) 7,4 

Kým väčšina slovenských legionárov finišuje svoje sezóny, Rusnák sa ešte len dostáva do tempa. Jeho Seattle odohral v aktuálnom ročníku dvanásty súboj, po ktorom si z ihriska Portlandu zobral všetky body. Rodák z českého Výškova prispel k triumfu 2:1 asistenciou na vyrovnávajúci zásah

Roman Čerepkai (Teplice) 6,9 

Pri postupovom úspechu cez Liberec pomohol Tepliciam okrem Ludhu aj Čerepkai. V odvete sa predstavil v základnej zostave hostí, na hracej ploche zotrval do 74. minúty a následne sa mohol so spoluhráčmi tešiť z udržania si nádeje na predstavenie sa v EKL.