38. sparťanský titul obrazom: Priskeho slivovica, Laciho najlepší priateľ a Rohony v šatni

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

38. sparťanský titul obrazom: Priskeho slivovica, Laciho najlepší priateľ a Rohony v šatni

Športový riaditeľ Tomáš Rosický oslavoval s fanúšikmi na Letnej.
Športový riaditeľ Tomáš Rosický oslavoval s fanúšikmi na Letnej.Profimedia
Obhajoba ligového titulu v predstihu. Rovnako ako pred rokom sa Sparta radovala v predposlednom kole a opäť vonku. Aj preto 38. triumf (14. od rozdelenia federácie) sprevádzali špeciálne oslavy - z Mladej Boleslavi sa sparťania presunuli za fanúšikmi na domácu Letnú. Čo robili pred, počas a po ceste majstrovským autobusom?

Červená Boleslav

Lokotrans aréna hlásila vypredané. Päťtisíc fanúšikov. Drvivá väčšina fandila hosťom. Sparťania zahalili mladoboleslavský stánok do červenej farby a po pokerovej šou Jana Kuchtu (štyri góly) mohli začať oslavovať. Z tribún sa okrem iného znova a znova ozývalo "Kuchta, Belmondo".

Priske vo vzduchu

Z tribún bolo počuť aj "Briiian Priske!" Dánsky tréner svoj druhý titul v Sparte náležite oslávil. Najmä v momente, keď ho Lukáš Haraslín zdvihol nad hlavu a architekt letenského úspechu letel do vzduchu.

Pivo na ihrisku

Krátko po záverečnom hvizde zápasu, ktorý sa skončil drvivým víťazstvom Sparty 5:0, už kapitán majstrovského tímu Ladislav Krejčí držal v ruke pivo. Treba povedať, že zaslúžene. Reprezentačný obranca si v rozhodujúcom zápase pripísal dve asistencie.

Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí si po zápase vychutnával pivo.
Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí si po zápase vychutnával pivo.Profimedia

Plynová škrvna

Oslavy na ihrisku narušil len zásah polície. Najmä na sociálnej sieti X sa o tom veľa písalo. Jeden z policajtov použil slzotvorný plyn proti fanúšikom, ktorí sa pokúšali vstúpiť na hraciu plochu, a bohužiaľ aj proti tým, ktorí len stáli na tribúne.

Rohony a nová hymna

V kabíne sa objavil aj Rohony, v poslednom čase veľmi známy raper a veľký fanúšik Sparty. Rudí pod vedením svojho kapitána a Adama Rohonyho zaspievali novú sparťanskú pieseň "Vzalo mi to srdce, vzalo mi to hlas..."

Haraslín za volantom

Cestou z Mladej Boleslavi nechýbali ani zastávky na čerpacích staniciach. Za volantom sa opäť ukázal Lukáš Haraslín, samozrejme (a asi chvalabohu) s vypnutým motorom...

Slávistický chorál

Sparťania si v autobuse dokonca zaspievali tradičný chorál konkurenčnej Slavie...

Laci na benzínke

Na jednej zo zastávok sa svojej tradičnej úlohy zabávača zhostil albánsky stredopoliar Qazim Laci, ktorý najprv hecoval trénera Priskeho, aby zaplatil, následne Jaroslava Zeleného v okuliaroch nazval "Jim Kari".

Křetinský a Rosický

Majiteľ klubu Daniel Křetinský a športový riaditeľ Tomáš Rosický oslavovali aj na domácej pôde, kam sparťania dorazili takmer po zotmení.

Najlepší kamarát

A ešte raz Qazim Laci. Tentoraz sa albánsky futbalista nechal odfotiť s majiteľom klubu Danielom Křetinským, ktorého v minulosti nazval svojím "najlepším priateľom".

Priske a slivovica

"Slovo slivovica sa mi páči," povedal počas osláv tréner Brian Priske a trochu unaveným hlasom dodal: "Ale bože môj, to je taký silný nápoj!"

Queen v centre

Už na ihrisku v Mladej Boleslavi sa ozývalo skandovanie "Kozička, Belmondo" a sparťanské mužstvo nemohlo svoje oslavy ukončiť inde. Aj preto sa v centre Prahy ozývala populárna pieseň Queen "We are the champions".