Odchod do Bayernu? Na Old Trafford zostanem, kým bude o mňa záujem, vyhlásil Fernandes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odchod do Bayernu? Na Old Trafford zostanem, kým bude o mňa záujem, vyhlásil Fernandes

Fernandes je najproduktívnejším hráčom United vo všetkých súťažiach v tejto sezóne.
Fernandes je najproduktívnejším hráčom United vo všetkých súťažiach v tejto sezóne.AFP
Kapitán Manchestru United Bruno Fernandes (29) zdôraznil, že zostane vo farbách červených diablov, pokiaľ o neho bude mať vedenie klubu záujem a bude súčasťou ich budúcich plánov. V skutočnosti sa totiž špekulovalo o odchode portugalského stredopoliara.

Fernandes bol v posledných dňoch spájaný s odchodom do Bayernu Mníchov, keďže Red Devils budú v budúcej sezóne chýbať v Lige majstrov. Vedenie Manchestru United možno bude musieť predať práve portugalského stredopoliara, aby si zabezpečilo finančné prostriedky potrebné na letnú prestavbu tímu a dodržalo pravidlá finančného fair-play Premier League.

"Budem tu dovtedy, kým ma klub bude chcieť a kým bude chcieť, aby som bol súčasťou budúcnosti," povedal jasne Fernandes, ktorého zmluva platí do roku 2026. "Ak ma z nejakého dôvodu nebudú chcieť, potom odídem," nadviazal.

Portugalčan pomohol United asistenciou k stredajšiemu víťazstvu 3:2 nad Newcastlom, čím si klub z Old Trafford udržal nádej na postup do európskych pohárov cez Premier League.

Aktuálny pohľad do tabuľky.
Aktuálny pohľad do tabuľky.Flashscore

Zverenci Erika ten Haga sú v tabuľke stále na ôsmom mieste, ale ak v poslednom kole sezóny dosiahnu lepší výsledok ako Newcastle, môžu sa vyšplhať na siedmu priečku. Červení diabli v nedeľu hostia Brighton, zatiaľ čo Magpies cestujú do Londýna na zápas s Brentfordom.

"Bola to náročná sezóna. Tabuľka to ukazuje a všetci sme si toho vedomí. Fanúšikovia nás úžasne podporili a bolo na nás, aby sme podali výkon. Snažili sme sa zo všetkých síl, ale výsledky tomu nenasvedčujú. Tvrdo sme pracovali a každý vydal zo seba maximum, no to nestačí a musíme urobiť viac," prezradil Fernandes.

Fernandes a jeho čísla s Newcastlom.
Fernandes a jeho čísla s Newcastlom.Opta by Stats Perform

Hoci by United prvýkrát v histórii Premier League neskončili v prvej sedmičke, budú mať druhú šancu kvalifikovať sa do Európy. A to v prípade, že sa im 25. mája podarí vo finále FA Cupu šokovať mestského rivala Manchester City.

Manažér Erik ten Hag, ktorý je pod paľbou veľkej kritiky, nutne potrebuje vyhrať druhú trofej za dva roky svojho pôsobenia, aby aspoň čiastočne rozptýlil pochybnosti o svojej budúcnosti. Po poslednom domácom vystúpení v tejto sezóne sa Holanďan postavil k mikrofónu, aby sa poďakoval fanúšikom za ich podporu napriek náročnému roku.

"Ako viete, nebola to ľahká sezóna, ale jedna vec zostala konštantná a tou bola vaša podpora tímu," povedal ten Hag. "Tento ročník sa ešte neskončil. Najprv ideme do Brightonu po tri body a potom pôjdeme do Wembley. Sľubujem vám, že títo hráči dajú do toho všetko, aby sme získali trofej a priniesli ju na Old Trafford. Nepochybujem o tom, že nás prídete podporiť. Ďakujem vám, ste najlepší fanúšikovia na svete," uviedol vo svojom príhovore holandský šéf lavičky.

Manchester United - Newcastle 3:2