Atalanta zdolala AS Rím a poslala Bolognu do Ligy majstrov, Verona so Slovákmi prehrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atalanta zdolala AS Rím a poslala Bolognu do Ligy majstrov, Verona so Slovákmi prehrala

Aktualizované
Juventus takmer prehral s poslednou a vypadávajúcou Salernitanou.
Juventus takmer prehral s poslednou a vypadávajúcou Salernitanou.AFP
Futbalisti Bergama v priamom súboji o účasť v Lige majstrov porazilo AS Rím 2:1. Juventus a Bologna tak majú dve kolá pred koncom sezóny pred Rimanmi nedostihnuteľný sedembodový náskok a zabezpečili si účasť v milionárskej súťaži. Bologna si ju zahrá prvýkrát v histórii. Stará dáma remizovala 1:1 gólom v nadstavenom čase proti zostupujúcej Salernitane.

Lazio - Empoli 2:0

Lazio v domácom prostredí potvrdilo pozíciu favorita a udržalo sa v hre o Ligu majstrov. Keďže talianska najvyššia súťaž bude mať až päť postupujúcich do tejto súťaže, tak rímsky celok momentálne stráca zo siedmeho miesta na piatu Atalantu iba bod, no tá má dva zápasy k dobru. O jeden duel menej odohral aj AS Rím.

O víťazný gól sa postaral španielsky obranca Patric. Premiérovo v jednej ligovej sezóne na najvyššej úrovni strelil viac ako jeden zásah. Počas deviatich sezón sa presadil v Serii A len tretí raz, celkovo skóroval v piatich prípadoch. Mattia Zaccagni zaknihoval premiérovú asistenciu v tomto ročníku, pričom v minulom ich mal deväť.

Poistku pridal Matias Vecino. Išlo o jeho šiesty ligový a siedmy súťažný gól v sezóne, čím si vytvoril nové kariérne maximum. Odkedy prišiel na lavičku Lazia tréner Igor Tudor, tak tento tím získal 16 bodov, čo je najviac zo všetkých.

Empoli zostáva na sedemnástom mieste, iba dva body od zóny zostupu. Tento výsledok zároveň rozhodol o tom, že Neapol už nemôže skončiť lepšie na ôsmom mieste. Prinajlepšom ho čaká Konferenčná liga.

Hellas Verona - Turín 1:2

V základnej zostave Hellasu nastúpil Ondrej Duda, ktorý odohral kompletnú minutáž. Jeho krajan Tomáš Suslov prišiel na ihrisko z lavičky v 63. minúte. Domáci sa dostali do vedenia, ale neudržali ho. Valentino Lazaro dvomi asistenciami našiel najskôr cyperského útočníka Zannetosa Savvu.

Osemnásťročný futbalista debutoval v Serii A a skórovať dokázal už po ôsmich minútach na ihrisku. Rozhodol Pietro Pellegri, presadil sa prvý raz v sezóne. Turín má na desiatom mieste 50 bodov, čo je iba o jeden menej ako získal ôsmy Neapol. Hellas je štrnásty a štyri body nad pásmom zostupu dve kolá pred koncom ročníka.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Juventus - Salernitana 1:1

Juventus si mohol zabezpečiť Ligu majstrov, ale posledný tím tabuľky sa takmer postaral o veľký šok. Salernitana už nejaký čas vie, že skončí na 20. mieste, ale napriek tomu odohrala veľmi dobrý zápas a málo jej chýbalo, aby zaknihovala iba svoju tretiu výhru počas prebiehajúcej sezóny. Bianconeri dosiahli piatu deľbu bodov v rade prvýkrát od roku 2009. 

Do vedenia ju poslal Niccolo Pierozzi, ktorý nastúpil v Serii A na desiaty zápas a otvoril si strelecký účet. Domácich zachránil v nadstavenom čase Adrien Rabiot. O čisté konto proti svojmu bývalému zamestnávateľovi prišiel skúsený brankár Vincenzo Fiorillo. Za tri roky v Salernitane nastúpil len na štvrtý ligový duel. Slovenský obranca Norbert Gyömbér pre zranenie chýbal štvrtý raz v rade. Juventus ostáva so ziskom 67 bodov na štvrtom mieste, rovnaký počet má aj tretia Bologna.

Atalanta - AS Rím 2:1

Atalanta vyhrala vďaka dvom gólom De Ketelaereho v 18. a 20. minúte. Rimania znížili len vďaka Pellegrinovej penalte v 66. minúte. Až traja hráči domácich sa v prebiehajúcej sezóne postarili o 22 zásahov, čo sa podarilo len City a Leverkusenu (obaja po štyroch futbalistov) v rámci TOP 5 európskych líg. Spomínaný dvojgólový kanonier (13+9), Scamacca (17+5) a Koopmeiners (15+7).

Hráči Bergama si na piatom mieste vybudovali trojbodový náskok pred svojím súperom a majú zápas k dobru. Zverenci Gian Piera Gapseriniho sa 22. mája stretnú vo finále Európskej ligy s Leverkusenom.

Ďalší výsledok:

Janov - Sassuolo 2:1