Juventus predstavil dočasného trénera, mužstvo do konca sezóny povedie Montero

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus predstavil dočasného trénera, mužstvo do konca sezóny povedie Montero

Montero získal v drese Juventusu štyri tituly v Serii A.
Montero získal v drese Juventusu štyri tituly v Serii A.AFP
Po odvolaní Massimiliana Allegriho (56) bude mať turínsky Juventus nového trénera, ktorý s mužstvom absolvuje posledné dva zápasy v sezóne. Stal sa ním bývalý hráč talianskeho celku Paolo Montero (52).

Juventus prepustil svojho bývalého trénera Allegriho v piatok pre jeho správanie počas a po tohtotýždňovom finále Coppa Italia, v ktorom bol vylúčený, v útrobách štadióna sa navyše vyhrážal novinárovi a športovému riaditeľovi Cristianovi Guintolimu zakázal vstup do šatne počas osláv s hráčmi.

Montero, ktorý trénuje tím Juventusu do 19 rokov, bude viesť zostávajúce dva zápasy - v pondelok proti Bologni a 26. mája doma proti Monze. Predovšetkým pondelkový duel bude mať pikantnú príchuť, klub z oblasti Emilia-Romagna totiž trénuje Thiago Motta, ktorý podľa správ z Apeninského polostrova dostal od Bianconeri ponuku zmluvy a od budúcej sezóny sa stane novým lodivodom slávneho klubu.

Montero získal štyri tituly v Serii A, keď v rokoch 1996 až 2005 hral za Juventus na pozícii obrancu a bol povestný svojou tvrdou hrou, za ktorú často videl červené karty.

"Paolo je legendou Juventusu, predovšetkým na ihrisku, a človekom, ktorý bol dlho nositeľom DNA klubu na lavičke. Veľa šťastia," uviedol klub vo vyhlásení.