MS v hokeji: Boli sme veľmi premotivovaní, hlási Hudáček. Uznaný gól Nemecka nechápe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boli sme veľmi premotivovaní, hlási Hudáček. Uznaný gól Nemecka nechápe

Libor Hudáček ľutoval viacero zbytočných trestov a premotivovanosť svojho mužstva.
Libor Hudáček ľutoval viacero zbytočných trestov a premotivovanosť svojho mužstva.Profimedia
Priveľa chýb robili slovenskí hokejisti vo svojom úvodnom zápase na MS v Ostrave proti Nemecku. Podľa útočníka Libora Hudáčka (33) boli spôsobené prílišnou premotivovanosťou. Slovákom nevyšiel vstup do šampionátu a po prehre 4:6 chcú v nedeľu proti Kazachstanu (12:20) podať lepší výkon.

Slovensko - Nemecko 4:6

V piatkovom stretnutí išli Nemci do vedenia, na ich dva góly odpovedali Marek Hrivík a Martin Fehérváry. Potom však išli opäť viedli Nemci a Slováci už len doťahovali náskok. "Boli sme veľmi premotivovaní, prepadávali sme, oni to hrali šikovne, boli spolu piati. My sme sa niekedy zabudli a neboli sme tam, kde sme mali byť," povedal Hudáček.

ZOSTRIH ZÁPASU

Zostrih zápasu s Nemeckom.
Flashscore

Prvé dva góly dali nemeckí reprezentanti v presilovke. Druhú hrali v početnej prevahe o dvoch hráčov po tom, čo si po góle Kahuna na 1:0 vzal realizačný tím Slovenska trénerskú výzvu. Nepáčil sa im súboj pred bránkou, pri ktorom avizovali bránenie v hre brankárovi Škorvánkovi. Arbitri však gól uznali a udelili Slovákom dve minúty za zdržovanie hry.

"Nerozumiem, prečo ten gól platil. Nechápem to. Hráč hral do betónu a do lapačky, chcel dať gól bez puku a zamedzil brankárovi k zákroku. Tá výzva bola v poriadku a nechápali sme, že gól uznali," nadviazal Libor Hudáček.

V druhom zápase proti Kazachstanu musia zverenci Craiga Ramsayho zmeniť viacero vecí, no najmä disciplínu. Proti Nemecku inkasovali sedem menších trestov a jeden vyšší. "Áno, disciplína nebola dobrá. Mrzí ma, že sme znížili na 3:4, ale dostali zbytočný gól na 3:5. Musíme hrať oveľa zodpovednejšie. Dostali sme šesť gólov, ďalší zápas nemôže byť taký."

Hudáček a jeho štatistiky proti Nemecku.
Hudáček a jeho štatistiky proti Nemecku.Flashscore

Výzvu si v súboji vzali aj Nemci, za stavu 2:4 strelil gól Hrivík. Padol však po predchádzajúcom ofsajde a tento ťah trénerovi Haroldovi Kreisovi vyšiel. "Vedeli sme, že bol ofsajd, čakali sme, že gól neuznajú. Aj sám Peťo Čerešňák povedal, že bol ofsajd," uzavrel Hudáček.