MS v hokeji ONLINE, 11. deň: Bedard v metre, veterán Thoresen pomohol Nórom k záchrane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 11. deň: Bedard v metre, veterán Thoresen pomohol Nórom k záchrane

Aktualizované
Štyridsaťjedenročný Thoresen sa prvýkrát na MS predstavil ešte v roku 2006.
Štyridsaťjedenročný Thoresen sa prvýkrát na MS predstavil ešte v roku 2006.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových období sa už naplno rozbehlo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Veľká Británia - Nórsko 2:5

Švédsko - Francúzsko 3:1

Fínsko - Dánsko 3:1

Kazachstan - Poľsko 3:1

Sumár pondelkových zápasov.

23:05 - Majstrovstvá sveta v roku 2025, ktoré sa budú hrať vo Švédsku a Dánsku, sa s určitosťou nebudú týkať Veľkej Británie a Poľska. Oboch nahradí Slovinsko s Maďarskom.

22:55 - Fíni zvádzali tuhý boj s Dánskom, ktorých nakoniec porazili 3:1 a posilnili svoje šance na účasť vo štvrťfinále. Dáni prehrou o nádej prišli.

22:45 - Kazachstan porazil v priamom súboji o udržanie sa v elitnej kategórii majstrovstiev sveta Poľsko 3:1. Zápas rozhodol v tretej tretine. Gólom a asistenciou sa na výhre podieľal Nikita Michajlis. Poliaci získali v ostravskej B-skupine bod a po roku opäť zostupujú do nižšej divízie. 

22:10 - Majstrovstvá sveta v Česku znamenajú, že stretávať hviezdy svetovej kvality môžete takmer všade. Alebo teda minimálne v Prahe a Ostrave. Takže sa radšej pozerajte okolo seba. Je totiž možné, že napríklad v metre vedľa vás stojí Connor Bedard.

21:30 - Na majstrovstvách sveta sa prvýkrát predstavil až v roku 2016. Pred deviatimi rokmi tak ešte v Prahe a Ostrave chýbal, ale tento rok si už Dominik Kahun splnil sen - predstaviť sa v drese nemeckého národného tímu na seniorskom šampionáte v Česku. "Je to pre mňa špeciálne, užívam si to," priznáva rodák z Planej pri Mariánskych Lázňoch v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

Dominik Kahun prežíva špecifický turnaj v rodnom Česku.
Dominik Kahun prežíva špecifický turnaj v rodnom Česku.Profimedia

19:55 - Výhra Nórska znamená tiež to, že si krajina udržala elitnú kategóriu ďalší rok. Štyridsaťjedenročnému kapitánovi Patrickovi Thoresenovi to urobilo veľkú radosť. Medzi najlepšími štartoval na turnaji premiérovo už v roku 2006...

18:45Veľká Británia prehrala s Nórskom 2:5 a po roku zostúpila späť do skupiny a divízie I. Nóri, naopak, po triumfe oslavujú záchranu, ku ktorej im stačil akýkoľvek bodový zisk. Tromi bodmi za gól a dve asistencie k tomu prispel Michael Brandsegg-Nygard.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

18:36 – Švédi zabodovali naplno aj v šiestom zápase, keď porazili slabých Francúzov 3:1 a potvrdili víťazstvo v "slovenskej" skupine B. Stret rozhodol v 42. minúte z presilovky kapitán Erik Karlsson

18:05 - Slovenskí hokejoví útočníci Andrej Kudrna a Martin Pospíšil budú trénerom k dispozícii v utorňajšom zápase proti Švédsku na MS v Ostrave. Obaja mali v nedeľňajšom súboji s Lotyšskom (2:3 sn) zdravotné problémy. Kudrnovi museli po zásahu pukom do hlavy zošívať ranu, no následné CT vyšetrenie neodhalilo vážnejší problém. Čítajte viac.

17:40 - Športový účet RTVS na Instagrame priniesol informáciu z dejiska majstrovstiev sveta sprostredkovanú od lotyšského novinára Ulvisa Broža. Brankár národného tímu Gudlevskis taktiež v súboji so Slovenskom trpel. Vypotil a schudol 7kg. 

16:15 - Do konca skupinovej fázy majstrovstiev sveta v hokeji zostáva odohrať 10 stretnutí. Slováci budú uzatvárať program skupiny B proti Švédom v utorok o 20:20. Ešte pred pondelkovými súbojmi, ktoré rozhodnú o tom, ktoré krajiny sa rozlúčia s elitnou divíziou, sme sa pozreli na bohaté spektrum štatistík v doterajšom priebehu turnaja. Čítajte viac.

Pohľad na 15 najlepších hráčov bodovania pred pondelkovými zápasmi.
Pohľad na 15 najlepších hráčov bodovania pred pondelkovými zápasmi.Flashscore

15:55 - Najväčšia modla českých hokejových fanúšikov pre majstrovstvá sveta je už v Prahe. Útočník David Pastrňák dorazil do hotela Stages oproti O2 Aréne, kde je český tím počas turnaja ubytovaný. Spolu so spoluhráčom z Bostonu Pavlom Zachom, zatiaľ bez partnerky a dcérky. "Nastali komplikácie, rodina si musela preložiť letenky a príde neskôr. Inak som rád, že som tu," povedal Pastrňák v dobrej nálade. Čítajte viac.

15:00 - Američania doplnili súpisku o ďalšieho brankára, k národnému tímu sa pripojil Charlie Lindgren, ktorý počas sezóny začal plniť funkciu brankárskej jednotky vo Washingtone. 

14:45 - Slovenskí hokejisti v nedeľu súperili nielen s húževnatými Lotyšmi, ale aj s neľahkými podmienkami, ktoré panovali v ostravskej aréne. Po ich predposlednom zápase v základnej B-skupine MS hovorili o veľkom teple, ktoré sa počas duelu stupňovalo. Čítajte viac.

14:00 - Hviezdy Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha sú už v Česku. Posily národného tímu sa po jednej hodine objavili na letisku v Prahe a môžu sa pripojiť k mužstvu.

13:12 - Podľa rozdelenia tímu do formácií na tréningu českej reprezentácie to vyzerá tak, že s bostonskou dvojicou David Pastrňák, Pavel Zacha, ktorá je už v Prahe, nastúpi v útorkovom dueli proti Kanade na ľavom krídle Ondřej Palát, ďalší ostrieľaný borec z NHL. "Je to prvý variant, s ktorým do toho pôjdeme. To však neznamená, že zostava, aká bude na začiatku, tak aj vydrží," uviedol asistent trénera Tomáš Plekanec.

12:25 - Samuel Hlavaj v nedeľňajšom zápase s Lotyšskom potvrdil, že je nielen opora slovenského tímu, ale aj jeden z najlepších brankárov hokejových MS. Súperovi zmaril 40 zo 42 striel a napriek prehre 2:3 po samostatných nájazdoch si odniesol vysokú 95,24-percentnú úspešnosť zákrokov. V tomto ukazovateli je po 10. hracom dni šampionátu líder spomedzi všetkých brankárov. Čítajte viac.

11:50 - Slovenskí hokejisti si v nedeľňajšom zápase proti Lotyšsku mohli zabezpečiť istotu postupu do štvrťfinále MS v Ostrave, no prehra 2:3 po samostatných nájazdoch im skomplikovala situáciu. O ich osude sa rozhodne v záverečný hrací deň základných skupín a podľa trénera Craiga Ramsayho je načase dokázať, že tím dokáže zdolať aj najsilnejších. Čítajte viac.

Zostrih zápasu.
Flashscore

10:00 - Dva dni po Martinovi Nečasovi priletia pomôcť českej reprezentácii na majstrovstvá sveta útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha. Národný výber tak získa kompletný útok, ktorý predstavuje obrovskú ofenzívnu silu (dohromady 96 gólov v základnej časti NHL). A je iba na trénerovi Radimovi Rulíkovi, či bude chcieť túto trojicu, ktorá má v posledných dňoch rovnaký rytmus (play-off, prílet, odlišný štýl na MS), dať k sebe. Alebo ich rozdelí...

07:45 - Pondelkový program na MS prinesie viacero zaujímavých stretov. Napríklad Fínov čaká mimoriadne dôležitý zápas s Dánskom, ktoré musia za každú cenu poraziť, inak si ešte viac skomplikujú postup do štvrťfinále. O play-off sa uchádza aj veľmi dobre hrajúce Rakúsko. O prvé body na šampionáte budú bojovať hokejisti Veľkej Británie. V poobedňajšom súboji vyzvú Nórsko. Rolu veľkého favorita bude chcieť potvrdiť Švédsko proti Francúzsku.

06:30 - Slovenská hokejová reprezentácia si na MS v Česku mohla nedeľným zápasom proti Lotyšsku zaistiť postup zo základnej skupiny do štvrťfinále. To sa síce nepodarilo a mnohí fanúšikovia už vyťahujú kalkulačky, ale tento rok to nie je potrebné. Postupová matematika je naozaj jednoduchá. Mierne sa to komplikuje až pri pohľade na konečné umiestnenie na prvom až treťom mieste. Čítajte viac.