Šatan správami opäť potešil, Slovensko posilnia na MS aj Kelemen s Kochom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šatan správami opäť potešil, Slovensko posilnia na MS aj Kelemen s Kochom

Kelemen v predbránkovom súboji počas MS 2023.
Kelemen v predbránkovom súboji počas MS 2023.Profimedia
Útočník Miloš Kelemen (24) a obranca Patrik Koch (27), ktorí pôsobili v tejto sezóne v zámorskej NHL a AHL, posilnia Slovensko na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v hokeji (10. až 26. mája). Vo štvrtok večer to oznámil na sociálnej sieti X prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan (49). Kedy sa dvojica pripojí k výberu trénera Craiga Ramsayho (73), zatiaľ nekonkretizoval.

Kelemen sa pôvodne v prvej polovici apríla ospravedlnil a reprezentovať prísť neplánoval, keďže sa mu narodil potomok. Svoje rozhodnutie nakoniec zmenil, v Česku by tak mal absolvovať tretí šampionát (predtým 2021 a 2023). Bol tiež účastníkom zimnej olympiády 2022 v Pekingu, na ktorej Slováci získali bronzové medaily.

V tomto ročníku odohral za Tucson v AHL 54 duelov v základnej časti, v ktorých získal 32 bodov za 16 gólov a zhodný počet asistencií. V dvoch súbojoch play-off nebodoval. Za Arizonu v NHL naskočil do 10 meraní síl, prihrával na jeden zásah.

Koch bude tretím slovenským obrancom na majstrovstvách sveta po Šimonovi Nemcovi a Martinovi Fehérvárym, ktorý si zahral v tejto sezóne v NHL. V profilige pri jedinom štarte za Coyotes zároveň debutoval. Zvyšok ročníka strávil na rovnakej farme ako Kelemen.

Nastúpil tam do 63 stretnutí dlhodobej súťaže, v ktorých zaknihoval 15 bodov (1+14). Ani on v dvoch zápasoch vyraďovačky za Roadrunners nebodoval. Na majstrovstvách sveta sa takisto predstaví po tretí raz (2019 a 2023).