Boston si dokázal predĺžiť sezónu, bláznivý záver v Edmontone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston si dokázal predĺžiť sezónu, bláznivý záver v Edmontone

McAvoy sa proti Bobrovskému postaral o rozhodujúcu trefu súboja.
McAvoy sa proti Bobrovskému postaral o rozhodujúcu trefu súboja.Profimedia
V nočných zápasoch NHL sa z triumfu tešili hokejisti Bostonu a Edmontonu, ktorí tak odvrátili mečbal Floridy, respektíve nedovolili Vancouveru získať dve možnosti na postup. Naďalej tak platí, že zatiaľ nepoznáme ani jedného postupujúceho do finále konferencie.

Florida - Boston 1:2

/stav série 3:2/

Bruins potrebovali zvíťaziť a pustili sa do toho zostra, keď na konci piatej minúty otvoril skóre Morgan Geekie. Florida reagovala na začiatku druhej časti vyrovnaním Sama Reinharta, no už v čase 30:25 sme videli rozhodujúci a zároveň posledný gól stretnutia po nádhernom brejku a koncovke Charlieho McAvoya.

Tímy boli v početných výhodách tragické, keď nepremenili ani jednu zo siedmich, domáci mali k dispozícii tri. V bránkovisku hostí opäť úradoval Jeremy Swayman, ktorý kryl 28 z 29 pokusov, čím dosiahol úspešnosť 96,6 %, zatiaľ čo na opačnej strane stál Sergej Bobrovskij (chytil 26 z 28 koncoviek, 92,9 %).

Panthers majú k dispozícii ešte jeden mečbal. Séria sa posledný raz presúva do Bostonu, hrať sa v ňom bude v noci z piatka na sobotu od 22:00.

Edmonton - Vancouver 3:2

/stav série 2:2/

Bláznivý záver videli diváci v Edmontone, ktorý ešte na začiatku 59. minúty vyhrával 2:1, ale v čase 58:19 sa mohol Vancouver tešiť po strele Brocka Boesera a teči Dakotu Joshuu. O minútu na to vrátil Oilers radosť obranca Evan Bouchard, ktorému nabíjal Leon Draisaitl. Kanadsko-nemecká dvojica si úlohu vymenila pri úvodnej trefe súboja. 

Canucks nemali šancu počas zvyšných 38 sekúnd reagovať, aj preto sa v sérii pokračuje za vyrovnaného stavu. Vraciame sa na západné pobrežie Kanady, kde sa bude hrať v noci na piatok od 04:00.