Fehérváry chce posilniť Slovensko na MS: Som pripravený prísť, uvidíme, čo povie klub

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváry chce posilniť Slovensko na MS: Som pripravený prísť, uvidíme, čo povie klub

Fehérváry by sa chcel predstaviť na šampionáte v Česku.
Fehérváry by sa chcel predstaviť na šampionáte v Česku.Profimedia
Martin Fehérváry (24) je pripravený posilniť reprezentačný tím na MS v Česku (10. až 26. mája). Vyjadril sa tak po tom, čo jeho Washington Capitals prehral v 1. kole play-off NHL s New Yorkom Rangers 0:4 na zápasy.

Fehérváry pre TV JOJ smerom k svojej účasti na šampionáte uviedol: "Určite by som rád prišiel. Uvidíme, čo povedia v klube, no som pripravený prísť." Slovenský obranca bol v sérii s Rangers najproduktívnejším hráčom a aj najlepším strelcom Washingtonu, mal bilanciu dva góly a jedna asistencia.

V základnej časti svojej tretej kompletnej sezóny v NHL odohral 66 duelov, v ktorých strelil tri góly, pridal 13 asistencií a nazbieral 24 trestných minút i sedem mínusových bodov. Slovensko reprezentoval na MS 2018, 2019 a 2022.

Fehérváryho tím skončil v play-off NHL po najkratšom možnom čase.
Fehérváryho tím skončil v play-off NHL po najkratšom možnom čase.Profimedia

Bek z tímu Capitals by sa mohol stať už šiestym hráčom na súpiske SR, ktorý v ročníku 2023/24 nastúpil v NHL. Okrem neho už účasť na MS potvrdili aj obranca Šimon Nemec (New Jersey) a útočníci Juraj Slafkovský (Montreal), Martin Pospíšil (Calgary), Tomáš Tatar (Seattle) a Pavol Regenda (Anaheim).

"Je to skvelá správa, či už pre tím, alebo pre fanúšikov. Sú to však majstrovstvá sveta a musíme podať dobré výkony, aby sme niečo dokázali. Nie je to iba o menách, ale dôležité je, ako si sadneme ako celá skupina," poznamenal pre TV JOJ Fehérváry.