Negatívny rekord Kelemena, Pastrňák pokoril métu 50 gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Negatívny rekord Kelemena, Pastrňák pokoril métu 50 gólov

Pastrňák sa teší zo svojho 50. zásahu v súčasnom ročníku NHL.
Pastrňák sa teší zo svojho 50. zásahu v súčasnom ročníku NHL.Profimedia
Kanadsko-americká NHL priniesla v noci z nedele na pondelok päť stretnutí, v rámci ktorých bol v akcii jediný Slovák.

Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 3:4 sn

Bol ním Miloš Kelemen, ktorého Arizona prehrala s Coloradom po samostatných nájazdoch. Coyotes zmazali manko 0:2 i 2:3, aby nakoniec predsa ťahali za kratší koniec. V lotérii jeden na jedného sa presadil jediný muž - Valerij Ničuškin, ktorý predtým skóroval aj v presilovke.

Kelemen odohral suverénne najmenej minút z celého tímu - 3:50 - počas siedmich striedaní. Je to jeho negatívny rekord v šiestom stretnutí NHL, predtým sa stále prehupol minimálne cez šesť minút. Aj naďalej čaká na svoj prvý bod v zámorskej profilige.

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 3:4 sn

David Pastrňák sa ako druhý hráč v prebiehajúcom ročníku súťaže prehupol cez číslo 50 v štatistike strelených gólov. Čech v službách Bostonu otvoril skóre a upravil na 2:1, takže vsietil zároveň svoj 51. zásah sezóny, ale Carolina sa dokázala do hry vrátiť i za stavu 1:3 a vynútila si predĺženie.

V ňom gól nepadol, opäť rozhodovali nájazdy. Tentokrát nemali dlhé trvanie, keď domáci exekútori nepremenili prvé dva pokusy, zatiaľ čo hostia boli stopercentní. Stretnutie lídrov Východnej konferencie vyšlo lepšie pre Bruins, ktorí navýšili svoj náskok na 16 bodov. Hurricanes odohrajú do konca základnej časti desať duelov, Boston deväť.

Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 2:4

Nashville Predators - Toronto Maple Leafs 2:3

Los Angeles Kings - St.Louis Blues 7:6