Jednotka proti dvojke. Duel Slovensko - Taliansko otvoria Schmiedlová s Giorgiovou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jednotka proti dvojke. Duel Slovensko - Taliansko otvoria Schmiedlová s Giorgiovou

Slovenská reprezentácia chce v meraní síl s Taliankami uspieť.
Slovenská reprezentácia chce v meraní síl s Taliankami uspieť.Profimedia
Slovenská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová (28) a talianska dvojka Camila Giorgiová (31) nastúpia v piatok o 15:00 proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu Pohára Billie-Jean Kingovej. V druhom singli sa na harde v bratislavskom NTC stretnú Viktória Hrunčáková (24) a Martina Trevisanová (29). Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší program odštartuje o 12.00 duelom Schmiedlovej a Trevisanovej, po nich sa na kurte predstavia Hrunčáková s Giorgiovou. Do záverečnej štvorhry nahlásil slovenský kapitán Matej Lipták pár Hrunčáková, Tereza Mihalíková, taliansky tím by mal vyrukovať s tandemom Elisabetta Cocciarettová, Jasmine Paoliniová. Víťaz bratislavského zápasu postúpi na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej.

S Taliankami majú Slovenky priaznivú bilanciu 2:0. Vo februári 2017 ich pri kapitánskej premiére Tathiany Garbinovej zdolali na antuke vo Forli 3:2. V novembri 2002 nad nimi zvíťazili na finálovom turnaji v Maspalomase a po triumfe nad domácim Španielskom napokon získali cennú trofej. Slovenský tím sa pokúsi tretíkrát za sebou kvalifikovať na finálový turnaj, vlani v Glasgowe i predvlani v Prahe mu tesne ušiel postup do semifinále.

Slovensko - Taliansko

Sobota: 15.00: Anna Karolína Schmiedlová - Camila Giorgiová, Viktória Hrunčáková - Martina Trevisanová

Nedeľa: 12.00: Schmiedlová - Trevisanová, Hrunčáková - Giorgiová

Hrunčáková, Tereza Mihalíková - Elisabetta Cocciarettová, Jasmine Paoliniová