Po Saganovi ďalšie cyklistické eso. Bora získala Rogliča, na ktorom postaví tím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po Saganovi ďalšie cyklistické eso. Bora získala Rogliča, na ktorom postaví tím

Primož Roglič vyhral v drese Jumbo-Visma Giro.
Primož Roglič vyhral v drese Jumbo-Visma Giro. Profimedia
Slovinský cyklista Primož Roglič (33) bude jazdiť za Boru-hansgrohe. Detaily nového kontraktu nie sú ešte známe, no mal by byť viacročný.

Roglič mal s doterajším zamestnávateľom Jumbo-Visma zmluvu do roku 2024. Holandskú stajňu však po odchode sponzora čaká fúzia s belgickým Soudalom-Quick Step a v tíme bude pretlak popredných jazdcov. Slovinec tak dostal povolenie hľadať si nový tím. O víťaza tohtoročného Gira d´Italia mali záujem aj Ineos-Grenadiers, Lidl-Trek, či Movistar.

"Teším sa na tento krok, hoci zmena bude pre mňa vstupom do nového teritória. Tím má motiváciu pracovať na mňa a to bol rozhodujúci faktor môjho rozhodnutia," vyhlásil Roglič podľa Cycling News.

Športový riaditeľ Bory Ralph Denk potvrdil, že s Rogličom sa do tímu nesťahuje žiaden ďalší jazdec. "Po odchode Petra Sagana je angažovanie Primoža Rogliča pre nás ďalším míľnikom. Je jedným z najlepších jazdcov na svete. Viac, či menej triumfoval vo všetkých pretekoch v tejto sezóne. Jeho príchod bude veľký impulz pre náš tím," netajil nadšenie Denk.