Schmiedlová bojovala s únavou, v Parme však uspela: Veľa to pre mňa znamená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová bojovala s únavou, v Parme však uspela: Veľa to pre mňa znamená

Schmiedlová vyhrala turnaj po troch rokoch.
Schmiedlová vyhrala turnaj po troch rokoch.Profimedia
Po minuloročnom finále sa jej tento rok podarilo získať titul. Anna Karolína Schmiedlová (29) sa z turnajového víťazstva teší po troch rokoch. Na turnaji v Parme štartuje pravidelne, pretože je to jeden z jej najobľúbenejších turnajov na okruhu. O svoje dojmy sa podelila s oficiálnou stránkou Slovenského tenisového zväzu.

Sherifová - Schmiedlová 5:7, 6:2, 4:6

Tentokrát si odtiaľ odnáša nielen trofej pre víťazku, ale zapamätá si ho aj vďaka semifinálovému zápasu proti Nemke Jule Niemeierovej. Ten trval úctyhodné tri hodiny a 39 minút.

"Po vlaňajšom finále som tento rok veľmi chcela vyhrať a odniesť si trofej pre víťazku. Som rada, že sa mi to podarilo. V semifinále som odohrala veľmi dlhý zápas, vôbec najdlhší v mojej kariére. Po ňom som sa cítila trošku unavená. Som rada, že som na konci našla silu, pretože Mayar je výborná hráčka a bojovníčka. Veľa to pre mňa znamená," povedala po finálovom víťazstve nad Egypťankou Sherifovou.

"Je to jeden z mojich najobľúbenejších turnajov a jeden z najkrajších tenisových klubov, aký som kedy videla. Vždy si užívam, keď tu môžem hrať, preto sem chodím každý rok. Som tu šťastná a som naozaj rada, že som tu predvádzala dobrý tenis. Všetkým ďakujem za skvelú podporu," prezradila Schmiedlová.

Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza sa stále viac približuje k svetovej päťdesiatke. V onlajn rebríčku jej po turnaji aktuálne patrí 53. priečka.

"Rebríčkové postavenie nie je mojím cieľom, až tak ho nesledujem. Každopádne sa mi tu podarilo získať veľa bodov. Vlani som na Roland Garros bola vo štvrtom kole, takže aj tam bude dôležité, ako sa mi podarí zahrať. Tento titul mi však určite pomôže počas celej sezóny aj mentálne. Roland Garros si chcem užiť, nie sa dostať pod tlak pre obhajovanie vlaňajšieho výsledku. Verím, že aj v Paríži budem pokračovať v dobrých výkonoch," zakončila šťastná víťazka.