Jamrichová prehrala semifinále US Open, o titul zabojuje vo štvorhre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová prehrala semifinále US Open, o titul zabojuje vo štvorhre

Mladá Slovenka ešte má nádej na trofej.
Mladá Slovenka ešte má nádej na trofej.Profimedia
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) nepostúpila do finále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Najvyššie nasadená hráčka prehrala v semifinále s deviatou nasadenou Češkou Terezou Valentovou (16), ktorá v boji o titul nastúpi proti domácej držiteľke voľnej karty Katherin Huiovej (18).

Jamrichová - Valentová 6:3, 4:6, 3:6

Slovenka začala duel lepšie, prelomila servis Valentovej a viedla 2:0. Češka okamžite kontrovala na príjme, no ani na druhý pokus si neudržala podanie. Jamrichová to využila a vypracovala si náskok 4:1. V siedmom geme síce druhýkrát zaváhala na servise, napravila to však na returne a prvý set zvládla po výsledku 6:3.

Rodáčke z Trnavy vyšiel aj úvod druhého dejstva, keď získala brejk, ktorý potvrdila čistou hrou - 2:0. Slovenská juniorka však v šiestom geme stratila podanie a súperka  vyrovnala na 3:3. Duel bol potom prerušený v dôsledku tepla.

Štatistiky duelu Jamrichová - Valentová
Štatistiky duelu Jamrichová - ValentováFlashscore

Prestávka pomohla súperke, ktorá získala druhý set 6:4. V treťom sa odohral len jeden gem, keď si Valentová uhrala svoje podanie a nastalo ďalšie prerušenie. Po ňom Češka dvakrát brejkla Jamrichovú, vybudovala si náskok 4:0 a vedenie si už ustrážila. V deviatom geme premenila hneď svoj prvý mečbal.

Jamrichová sa tak nestane štvrtým Slovákom v ére samostatnosti s titulom v juniorskom singli. Zverenka trénera Jána Matúša má však ešte šancu zabojovať o titul v juniorskej štvorhre, v semifinále nastúpi po boku Američanky Kaitlin Quevedovej proti japonskej dvojici Sarah Saitová, Nanaka Satová.