Boston je vo finále Východnej konferencie, Dončič s triple-double pomohol získať mečbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston je vo finále Východnej konferencie, Dončič s triple-double pomohol získať mečbal

Jayson Tatum potiahol Boston za postupom do finále konferencie.
Jayson Tatum potiahol Boston za postupom do finále konferencie.Profimedia
Basketbalisti Bostonu Celtics postúpili tretíkrát za sebou do finále Východnej konferencie zámorskej NBA. V šiestom semifinálovom dueli zvíťazili na domácej palubovke nad Clevelandom Cavaliers 113:98 a v celej sérii triumfovali 4:2. Hráči Oklahomy City Thunder podľahli Dallasu Mavericks 92:104 a v semifinálovej sérii Západnej konferencie prehrávajú 2:3. V drese hostí zažiaril Slovinec Luka Dončič (25), ktorý zaznamenal triple-double.

Boston - Cleveland 113:98

/konečný stav série: 4:2, postúpil Boston/

Ústrednou postavou Bostonu bol Jayson Tatum, autor 25 bodov a 10 doskokov. Al Horford prispel k triumfu 22 bodmi, 16 doskokmi a piatimi asistenciami. Stal sa tretím 37-ročným hráčom v histórii profiligy, ktorý v dueli play-off dosiahol takýto zápis. Nadviazal na LeBrona Jamesa a Kareema Abdula-Jabbara. 

"Mali sme veľkú príležitosť rozhodnúť sériu pred našimi fanúšikmi a som veľmi rád, že sme ju využili. Zápas mi vyšiel, byť v spoločnosti Kareema-Abdula a LeBrona je niečo výnimočné," uviedol Horford pre akreditované médiá.

Clevelandu nepomohol ani kvalitný výkon Evana Mobleyho, ktorý si s 33 bodmi vytvoril kariérne maximum vo vyraďovačke.

"Bola to pre nás ťažká sezóna, mali sme veľa zranených. Som hrdý na chalanov, ako ďaleko to dotiahli. Bojovali až do konca, v každom zápase vydali zo seba všetko," povedal kouč Clevelandu J.B. Bickerstaff. Cavs v záverečných dvoch súbojoch proti Bostonu citeľne chýbal zranený Donovan Mitchell, ktorého budúcnosť v tíme je neistá.

Oklahoma City - Dallas 92:104

/stav série: 2:3/

Triumf Dallasu v Oklahome režíroval Dončič. Na konto si pripísal 31 bodov, 10 doskokov a 11 asistencií.

"Z víťazstva máme radosť, no ešte o ničom nie je rozhodnuté. V sobotu musíme uspieť na domácej pôde. Oklahoma bola na západe najlepším tímom v základnej časi, určite nepredá kožu lacno. Po prehre vo štvrtom dueli som bol frustrovaný, no opäť som nastúpil na palubovku s úsmevom na tvári. Povedal som si, že basketbal predsa milujem, mentálne som bol od začiatku správne nastavený," zdôraznil Dončič.