Ganna triumfoval v časovke, Pogačar po 14. etape Gira zvýšil náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ganna triumfoval v časovke, Pogačar po 14. etape Gira zvýšil náskok

Ganna má za sebou vydarené preteky.
Ganna má za sebou vydarené preteky.Profimedia
Taliansky cyklista Filippo Ganna (27) z tímu Ineos Grenadiers sa stal víťazom 14. etapy pretekov Giro d'Italia, ktorou bola 31,2 km dlhá časovka z Castiglione delle Stiviere do Desenzano del Garda. Celkový líder pretekov Slovinec Tadej Pogačar (25) z tímu SAE Emirates priešiel do cieľa na druhom mieste s mankom 29 sekúnd a ešte viac zvýšil svoj náskok na čele.

Tretiu priečku obsadil Holanďan Thymen Arensman s mankom 1,07, štvrtý bol ďalší jazdec Ineosu Gerraint Thomas, ktorý sa tak posunul na celkovú druhú pozíciu pred Daniela Felipeho Martineza z Bory-hansgrohe. Brit má na Pogačara manko 3:41 min. Kolumbijčanovi patrilo v cieli 14. miesto s odstupom 1:45 min a celkovo stráca na treťom mieste 3:56.

Časovka mala rovinatý charakter a Ganna bol najväčším kandidátom na triumf. Dvojnásobný majster sveta v tejto disciplíne svoju pozíciu potvrdil a pripísal si celkovo siedmy triumf na domácom trojtýždňovom etapáku, prvý v tomto ročníku a premiérový od roku 2021. "Musel som čakať dve hodiny na potvrdenie triumfu a sú to pre mňa emócie. V Taliansku som vyhral po dlhej dobe, navyše neďaleko môjho druhého domova. Dobrý pocit ešte umocňuje fakt, že Thomas a Pogačar mali motiváciu a išli veľmi dobre," povedal v cieli.

Výsledky 14. etapy:

1. Filippo Ganna (Tal./INEOS Grenadiers) 35:02 min,

2. Tadej Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) +29

3. Thymen Arensman (Hol./INEOS Grenadiers) +1:07 min

Celkové poradie:

1. Pogačar 50:00:09 h

2. Thomas +3:41 min

3. Daniel Martínez (Kol./BORA-hansgrohe) +3:56