Leverkusen končí bez prehry. Reus sa lúčil s Dortmundom, Bayern je až tretí, Bero do baráže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen končí bez prehry. Reus sa lúčil s Dortmundom, Bayern je až tretí, Bero do baráže

Reus prežil emotívne momenty.
Reus prežil emotívne momenty.Profimedia
Futbalisti Bayeru Leverkusen vyhrali v sobotnom zápase 34. kola nemeckej Bundesligy proti Augsburgu a ako prvý tím v histórii tejto súťaže prešli celým ročníkom bez jedinej prehry. Posledné kolo prinieslo aj dojemné lúčenie sa Marca Reusa (34) s fanúšikmi Borussie Dortmund.

Bayer Leverkusen - Augsburg 2:1

Leverkusen sa stal prvým tímom v histórii najvyššej nemeckej súťaže, ktorý odohral celú sezónu bez jedinej prehry a po záverečnom hvizde si zverenci trénera Xabiho Alonsa mohli vychutnať majstrovské oslavy aj s trofejou. Bayer je neporazený vo všetkých súťažiach tohto ročníka.

Leverkusen naposledy prehral takmer pred rokom 27. mája 2023 v záverečnom  dueli minulej sezóny s VfL Bochum 0:3. Odvtedy premožiteľa nenašiel a už 51-zápasovú sériu často zachraňoval v hodine dvanástej, keďže až 18 gólov dal počas svojej šnúry v nadstavenom čase, 12 z nich zmenilo prehru na remízu alebo remízu na víťazstvo.

Bayer sa môže stať prvým tímom v Európe, ktorý neprehrá v celej sezóne ani jeden súťažný zápas. K rekordu mu chýbajú ešte dva duely a síce pohárové finále Európskej ligy proti Atalante a takisto finále DFB Pokalu s Kaiserslauternom. Môže tak získať treble, keďže bundesligový titul si zabezpečil už skôr.

Nigérijský útočník Victor Boniface skóroval v treťom ligovom stretnutí po sebe a aj keď naskočil iba do 23 ligových duelov, tak zaznamenal štrnásť gólov a osem asistencií.

Dortmund - Darmstadt 4:0

Kapitán Marco Reus odohral svoj posledný domáci zápas za Dortmund a po stretnutí absolvoval dojímavú rozlúčku s fanúšikmi. Žlto-čierny dres obliekal od roku 2012 a odchádza ako druhý najlepší strelec histórii klubu. V sobotu sa so Signal Iduna Parkom rozlúčil gólom a aj asistenciou.

V Bundeslige má na konte 156 zásahov a 95 asistencií. Od jeho debutu v roku 2009 sa na métu 250 dostali už iba Thomas Müller (318) a Robert Lewandowski (367). Vo všetkých súťažiach za BVB odohral 428 zápasov (170+131). Jeho ďalšie kroky s najväčšou pravdepodobnosťou budú viesť do zámorskej MLS.

Borussia do tohto stretnutia vstupovala s tým, že bude určite štvrtá a zahrá si Ligu majstrov aj v ďalšej sezóne. O dva týždne ju čaká finále milionárskej súťaže proti Realu Madrid.

Hoffenheim - Bayern Mníchov 4:2

Harry Kane pre menšie zranenie nefiguroval v nominácii, takže svoju prvú sezónu v Bundeslige ukončil ako jej najlepší strelec s 36 gólmi, čo je štvrtý najlepší počin v histórii. Robert Lewandowski ale svoj rekord (41) zo sezóny 2020/21 stále nestratil. 

Na druhom a treťom mieste sú zápisy, o ktoré a postaral Gerd Müller (40 gólov v 1971/72 a 38 gólov v 1969/70). Thomas Müller nastúpil 473-krát za Bayern v Bundeslige, čím vyrovnal rekord klubu, ktorý doposiaľ sám držal Sepp Maier. Na strane hostí sa gólom aj asistenciou prezentoval mladý útočník Mathys Tel.

Podarilo sa mu to druhý raz v sezóne. Alphonso Davies takisto skóroval, pričom z posledných troch súťažných duelov má bilanciu 2+1. Bayern vedenie 2:0 neudržal, takže po prehre a výhre Stuttgartu sezónu ukončil až na treťom mieste. Takto nízko bol naposledy v sezóne 2010/11.

Hrdinom domácich sa stal chorvátsky autor hetriku Andrej Kramarič, ktorý pridal aj asistenciu. V závere sezóny sa dostal do famóznej formy keďže aspoň na jeden gól prispel v každom z ostatných siedmich vystúpení. Celkovo má počas nich bilanciu 7+5, v predošlých 23 ligových dueloch to bolo 7+0.

Stuttgart - Mönchengladbach 4:0

Guinejský útočník Serhou Guirassy obhájil pozíciu druhého najlepšieho strelca Bundesligy. Na záver sezóny sa presadil hneď dvakrát a počas tohto ligového ročníka zaznamenal 28 ligových zásahov. V minulej sezóne by mal náskok jedenástich zásahov na čele, takto sa pozerá zdola na Kanea.

Stuttgart navyše po prehre Bayernu končí na famóznom druhom mieste. Od nového ročníka bude hrať Ligu majstrov, čo bolo jasné už skôr. Bundesliga má v milionárskej súťaži päť vstupeniek.

Werder Brémy - Bochum 4:1

Slovenský stredopoliar hostí Matúš Bero prišiel na ihrisko po zmene strán a odohral celý druhý polčas. Brémy viedli od úvodu gólom Friedla, pričom Union vyhrával nad Freiburgom a v tom čase smeroval Bochum do baráže. Tento tím si nepomohol, keďže v záverečnej štvrťhodine inkasoval ešte trikrát.

Napriek tomu sa zdalo, že sa duel v Berlíne skončí nerozhodne 1:1, no v nadstavenom čase sa presadil Janik Haberer, ktorý rozhodol o tom, že do baráže ide Bochum. Jeho súperom bude tretí tím 2. Bundesligy a síce Fortuna Düsseldorf. Union paradoxne zahodil až dva pokutové kopy, o čo postarali Juranovič a Volland. Automaticky vypadli Kolín a Darmstadt.

Konečná tabuľka Bundesligy v sezóne 2023/24.
Konečná tabuľka Bundesligy v sezóne 2023/24.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Frankfurt - Lipsko 2:2

Heidenheim - Kolín 4:1

Union Berlín - Freiburg 2:1

Wolfsburg - Mainz 1:3