MS v hokeji ONLINE, 10. deň: Česko s dvomi zámorskými posilami, trest pre Byrama

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 10. deň: Česko s dvomi zámorskými posilami, trest pre Byrama

Aktualizované
Pastrňák mieri na svetový šampionát.
Pastrňák mieri na svetový šampionát.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových období sa už naplno rozbehlo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Nórsko - Rakúsko 1:4

USA - Kazachstan 10:1

Slovensko - Lotyšsko 2:3 sn

Švajčiarsko - Kanada 2:3

Novinky

23:30 - Pozrite si zostrih zápasu Slovensko - Lotyšsko.

Zostrih duelu Slovensko - Lotyšsko.
Flashscore

23:00 - Slovenský výber nezvládol samostatné nájazdy. O výhre súpera rozhodol úspešný zásah Dansa Ločmelisa.

22:35 - V zápase Slovákov s Lotyšmi nie je núdza o napínavé momenty. Duel po zásahoch Cehlárika a Cibulskisa dospel do predĺženia.

22:05 - Slovensko sa v tretej tretine dočkalo vytúženého vyrovnávacieho gólu v podaní Martina Pospíšila.

20:55 - Pre Slovensko prišla v závere prvej tretiny v dueli s Lotyšskom studená sprcha, po zásahu Ralfsa Freibergsa prehráva 0:1.

18:47 - Američania napokon zničili Kazachstan 10:1. Matt Boldy zaznamenal šesť bodov a Tkachuk hetrik. Útočník Johnny Gaudreau získal päť kanadských bodov za gól a štyri asistencie a stal sa historicky najproduktívnejším hráčom USA na MS. Nazbieral na nich už 43 bodov, čím o bod prekonal Patricka Kanea.

17:42 - David Pastrňák a Pavel Zacha sa pripoja k českej reprezentácii na MS. Obaja v nedeľu údajne absolvovali zdravotnú prehliadku a sú pripravení posilniť mužstvo ešte pred utorkovým zápasom s Kanadou.

17:26 - Američania sú na koni. Americká reprezentácia strelila Kazachstanu šesť gólov za necelých 20 minút a suverénne kráča do play-off. V 32. minúte viedli Spojené štáty dokonca 7:0.

17:05 - Kanadský hokejový obranca Bowen Byram dostal zákaz činnosti na jeden zápas na MS v Prahe. V sobotňajšom dueli proti Fínsku sa v prvej tretine prezentoval faulom proti útočníkovi Jesseovi Puljujärvimu, ktorého hokejkou zasiahol do oblasti slabín. Disciplinárna komisia IIHF usúdila, že závažnosť Byramovho zákroku zvýšila skutočnosť, že sa v danom momente pozeral iným smerom, čím dosiahol menšiu pozornosť súpera.

16:22 - Podľa iSport.cz dostal David Pastrňák od Bostonu zelenú a zúčastní sa majstrovstiev sveta. Budúcnosť Pavla Zachu zatiaľ nie je jasná, ale nič by nemalo brániť tomu, aby aj druhý český útočník Bruins prišiel do Prahy. Na oficiálnu reakciu vedenia národného tímu sa však stále čaká.

15:25 - Výborne sa prezentuje aj Šimon Nemec, ktorý má v kariére na MS už 13 bodov, na tomto šampionáte zatiaľ 6. Medzi slovenskými obrancami je na 7. mieste, keď stráca len bod na Cháru a Graňáka. Najlepší bodový priemer má z našich bekov na šampionátoch Višňovský - 0,72 v 61 zápasoch. 

14:04 - Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na nedeľný zápas proti Lotyšsku bez zmien v zložení formácií. Viac v článku.

13:20 - Na rozkorčuľovaní pred zápasom s Lotyšskom boli hráči mimo zostavy - Viliam Čacho, Martin Faško-Rudáš a aj bankári Stanislav Škorvánek a Matej Tomek. Informuje o tom redaktor Patrik Mitas z RTVS.

13:18 - Libor Hudáček skóroval na MS zatiaľ päťkrát, potreboval na to len jedenásť striel. Pridal aj štyri asistencie a ide o jeho najproduktívnejší svetový šampionát v kariére.

11:57 - Návštevnosť hokejových MS v Prahe a Ostrave s veľkou pravdepodobnosťou vytvorí nový rekord šampionátov. Počas šiestich sobotňajších zápasov prekonal celkový počet divákov, ktorí doteraz naživo sledovali turnaj, hranicu 500-tisíc. Viac v článku.

11:12 - Slovenský tím sa v dueli s Francúzskom dostal k trom presilovkám, v ktorých neskóroval, čím potvrdil nelichotivú bilanciu v tejto disciplíne. Zo 16 početných výhod, ktoré trvali celkovo 23:40 minúty, zužitkoval iba jednu. S úspešnosťou využitia 6,25 percenta je na predposlednom 15. mieste pred Poliakmi, ktorí zatiaľ v presilovke neskórovali.

10:10 - Slovensko čaká dôležitý duel v boji o postup do štvrťfinále. Zverenci trénera Craiga Ramsayho vyzvú v nedeľu Lotyšsko. Obhajcovia bronzových medailí sa v ostravskej skupine stále trápia a musia tvrdo pracovať, zatiaľ čo Tomášovi Tatarovi a spol. sa darí.

Preview: Slovensko - Lotyšsko.
Flashscore

09:45 - Má snáď vedenie českej reprezentácie už nejaké informácie o príchode Davida Pastrňáka a Pavla Zachu? Minimálne na sociálnej sieti X to tak vyzerá... "Neviete, na ktorého hráča mohol myslieť?" píše sa v príspevku národného tímu, ktorý pripomína gesto Martina Nečasa s číslom "88".

09:30 - Pražskú skupinu A čaká v nedeľu veľká bitka. V O2 Aréne sa stretnú dva doposiaľ neporazené tímy - Švajčiarsko a Kanada. Víťaz duelu sa dostane na prvé miesto pred Čechov, zatiaľ čo porazený bude musieť bojovať o pozíciu vo zvyšku skupiny.

Preview Švajčiarsko - Kanada.
Flashscore

09:00 - David Pastrňák a Pavel Zacha sa v nedeľu v Bostone podrobia lekárskym vyšetreniam, ktoré rozhodnú o ich (ne)príchode na svetový šampionát.