MS v hokeji ONLINE, 6. deň: Cingel dobehol Hudáčka, Peterka s prvými zásahmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 6. deň: Cingel dobehol Hudáčka, Peterka s prvými zásahmi

Aktualizované
Peterka sa dočkal prvých dvoch zásahov na prebiehajúcich MS v Prahe a Ostrave.
Peterka sa dočkal prvých dvoch zásahov na prebiehajúcich MS v Prahe a Ostrave.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových období sa začalo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Česko - Dánsko 7:4

Nemecko - Lotyšsko 8:1

Švajčiarsko - Veľká Británia 3:0

Sumár.

Slovensko - Poľsko 4:0

Sumár slovenského zápasu.

Reakcia reprezentantov.

23:30 - "Vstup bol naozaj z našej strany výborný. Tá druhá tretina... Musíme sa viac tlačiť do súbojov. Nepodceňovať to. V tretej sme sa k tomu vrátili a uzavreli sme zápas," hodnotil Peter Cehlárik. Viac reakcií na víťazstvo s Poľskom si môžete prečítať samostatne.

23:00 - Slovenské góly do siete Poľska si môžete pozrieť vo videozostrihu Flashscore Správ. 

Zostrih súboja.
Flashscore

22:55 - Švajčiarsko si v pražskej skupine A poradilo s Veľkou Britániou 3:0 a zvíťazilo aj vo štvrtom dueli, pričom tretíkrát bodovalo naplno. Výber trénera Patricka Fischera vedie neúplnú tabuľku svojej skupiny o dva body pred Českom. Naopak Briti prehrali na šampionáte aj tretí stret a zostávajú poslední. Ostrovný celok stále čaká na premiérový bod. 

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

22:50 - Lukáš Cingel sa blysol dvomi gólmi do bránky Poľska. Pomohol tak svojej krajine k tretiemu triumfu zo štyroch duelov na MS v "ostravskej" skupine. Cingel sa zároveň dotiahol na Libora Hudáčka. Obaja majú po tri zásahy. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

21:47 - Druhá tretina nebola taká aktívna zo strany Slovenska ako prvá, ale napriek tomu Slováci udržali dvojgólové vedenie 2:0. 

20:55 - Zverenci Craiga Ramsayho vstúpili do stretnutia s Poľskom mimoriadne aktívne. Už po dvoch minútach viedli gólom Cingela, na ktorého nadviazal po efektnej spolupráci s Nemcom útočník Tatar. Strelecká prevaha je zatiaľ na strane Slovenska (16:7).

19:00 - Česko zdolalo Dánsko za tri body na významnom reprezentačnom podujatí po 12 rokoch.

Zostrih zápasu.
Flashscore

18:55 - Obhajcovia strieborných medailí z minuloročného šampionátu v Rige a Tampere po dvoch vysokách prehrách s USA (1:6) a Švédskom (1:6) konečne zabrali a odnieslo si to Lotyšsko. Od Nemecka dostalo výprask 1:8. O dva zásahy Nemcov sa postaral John-Jason Peterka, pre ktorého to boli vôbec prvé góly na turnaji.

Štatistika stretu.
Štatistika stretu.Flashscore

18:45 - Českí hokejisti zvládli zvíťaziť po tretí raz zo štyroch zápasov na domácich majstrovstvách sveta v riadnom hracom čase. Dáni potvrdili, že nie sú pre Čechov obľúbeným súperom. V prvej tretine sa ujali vedenia a na začiatku tretej zmazali dvojgólové manko. Zverenci Radima Rulíka však našli odpoveď a v kulisách tradične vypredanej O2 arény si v gólovo bohatej tretine prišli pre tri body za výhru 7:4.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

17:50 - Nemecko vzalo duel s Lotyšskom naozaj vážne, čo sa po skončení druhej tretiny odráža aj na skóre. Vyznieva jasne v jeho prospech 7:1. Prvé dva góly na svetovom šampionáte si na svoje konto pripísala zrejme najväčšia hviezda nemeckého výberu John-Jason Peterka.

15:45 - Česko nastúpi do stredajšieho duelu s Dánskom na majstrovstvách sveta v Prahe opäť v bránke s Lukášom Dostálom z Anaheimu, ktorý odchytá tretí zo štyroch zápasov na turnaji. Zostava v poli sa nemení. 

14:50 - Slovenskí hokejisti sa v Ostrave opäť môžu večer spoľahnúť na výdatnú podporu z tribún. Viac Patrik Mitas.

12:30 - Redaktor RTVS Patrik Mitas z dejiska šampionátu informuje, že tréneri na čele s Craigom Ramsaym sa rozhodli ponechať zostavu rovnakú, ako v súboji s USA. 

11:48 - Slovenskí hokejisti využili utorok na oddych a v jeho závere pozorne sledovali vzájomný duel dvoch najbližších súperov. Lepšie ho zvládli Francúzi, ktorí si v zápase ostravskej B-skupiny MS proti Poľsku vytvorili náskok 4:0 a hoci nováčik elitnej kategórie v druhej tretine znížil na 2:4, napokon si pripísali cenné tri body. Podľa asistenta trénera slovenského tímu Petra Frühaufa Poliaci ukázali, že s výdatnou podporou fanúšikov hrajú oduševnene a v stredu sa Slováci pokúsia využiť momenty, v ktorých súper pocíti únavu z dvoch náročných zápasov v dvoch dňoch.

10:45 - Hokejisti Rakúska napísali v utorkovom dueli proti Kanade jeden z najúžasnejších a najprekvapivejších príbehov dlhej histórie svetových šampionátov. Z ich pohľadu mu chýbal iba šťastný koniec. S obhajcami zlata prehrávali ešte na začiatku 44. minúty 1:6. Následne ale šokovali všetkých prítomných piatimi gólmi za 16 minút a vydreli senzačný bod za prehru 6:7 po predĺžení. Skúsený rakúsky útočník Peter Schneider, ktorý sa na šokujúcom scenári podieľal tromi bodmi za dva zásahy a prihrávku, v rozhovore s novinármi ľutoval, že jeho mužstvo neurobilo ešte posledný krok k víťazstvu. 

Schneider a jeho čísla s Kanadou.
Schneider a jeho čísla s Kanadou.Flashscore

08:05 - Česi môžu v stredu urobiť dôležitý krok k postupu do štvrťfinále MS. Čaká ich však neobľúbený súper v podobe Dánska, ktoré na významnom podujatí neporazili v riadnom hracom čase už 12 rokov. K vyraďovacej fáze turnaja sa môže výrazne posunúť aj Slovensko, ktoré bude proti Poľsku veľkým favoritom. Jasného outsidera bude mať aj duel medzi Švajčiarskom a Veľkou Britániou.

Preview zápasu Česko - Dánsko.
Livesport CZ + SK

08:00 - Hokejisti Poľska pricestovali do Ostravy s jasným cieľom zachrániť sa. Po dlhých 22 rokoch postúpili do elitnej kategórie MS, k čomu výrazne prispel aj slovenský tréner Róbert Kaláber.

"Máme dosť skúsených chlapcov, ktorí hrajú 20 sezón za seniorov a nemali možnosť sa prezentovať na MS najvyššej kategórie," povedal Kaláber v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy. Čítajte viac.

Preview zápasu Slovensko - Poľsko.
Flashscore