Nemecko v tabuľke o bod pred Slovenskom, Česko s istotou štvrťfinále. Američania úspešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemecko v tabuľke o bod pred Slovenskom, Česko s istotou štvrťfinále. Američania úspešne

Aktualizované
Nemci nemali so súperom najmenší problém.
Nemci nemali so súperom najmenší problém.Profimedia
8. hrací deň hokejových MS v Česku pokračoval porciou štyroch zápasov. Dánsko uspelo v dueli s Veľkou Britániou len veľmi tesne, zatiaľ čo Nemci strelili Kazachstanu osem gólov. Z víťazstiev sa tešia hráči Česka a USA.

B-skupina

Nemecko - Kazachstan 8:2

Nemci mali skvelý štart do zápasu, už po 62 sekundách otvoril skóre Szuber. Keď sa k nemu onedlho pridal aj Tuomie, bolo jasné, že favorit chce urobiť s odhodlaním Kazachov rázny koniec. Súper sa však zásluhou Starčenka nadýchol, no potom už patril zápas jednoznačne zverencom Kreisa.

V druhej tretine sa presadili Peterka, po jeho zásahu vystriedal Šutova v bránke Bojarkin. Ďalšie góly pridali Reichel a Kälble a ani v tretej tretine nedali Nemci súperovi žiadnu šancu. Ich triumf poistili opäť Reichel, Tiffels a Kastner, Grubauer inkasoval len z hokejky Koroljova. Nemci si pripísali tretí triumf na šampionáte a s deviatimi bodmi poskočili v tabuľke na 2. miesto o bod pred Slovákov.

Poľsko - USA 1:4

Poliaci vstúpili do zápasu nebojácne a v prvej tretine hrali s Američanmi vyrovnanú partiu. V 3. minúte sa nakrátko radovali z gólu Wronku, no Američanom vyšla trénerská výzva na ofsajd. Poliaci si v prvej tretine trikrát zahrali presilovku, ale nedokázali prekvapiť súpera. Veľkou oporou Poliakov bol brankár Murray, ktorý zmaril viacero sľubných príležitostí súpera a najväčší potlesk zožal v druhej tretine po efektnom zákroku lapačkou po strele Nelsona.

Zámorský tím v druhej časti zvýšil aktivitu, súpera v nej prestrieľal 25:5 a prevahu potvrdil aj gólmi. V 31. minúte zakončil Kesselring prečíslenie troch proti dvom a v závere druhej časti Tkachuk dotlačil puk do bránky - 0:2. Aj tretia tretina bola o prevahe USA. V jej úvode si prvý gól na MS pripísal Caufield - 3:0. V 47. minúte Pasiut strelou spomedzi kruhov zmazal čisté konto brankára Augustinea. Posledné slovo mal Caufield, ktorý v 50. minúte zakončil situáciu po chybnej rozohrávke Murrayho. Jedným z čiarových rozhodcov bol Slovák Oto Durmis.

A-skupina

Veľká Británia - Dánsko 3:4

Už v prvej tretine padli štyri góly, po dva na oboch stranách. Kirk poslal Britov do vedenia v 6. minúte, na jeho zásah však v priebehu ďalších troch minút odpovedali Aagaard a Bruggisser. Ostrovania vyrovnali v polovici prvej časti, keď Neilson korčuľou tečoval puk za chrbát brankára Dichowa.

Vo vyrovnanom dueli poslal Aagaard v prostrednej tretine Dánov do náskoku svojím druhým gólom v zápase, no 86 sekúnd pred druhou prestávkou vyrovnal Halbert. Severania rozhodli o zisku troch bodov necelých osem minút pred treťou sirénou v presilovej hre - osamotený Wejse tečoval pred bránkou strieľanú prihrávku Blichfelda z ľavého kruhu. Briti nedokázali vydolovať aspoň bod ani vo vyše dvojminútovej hre bez brankára v závere duelu.

Česko - Rakúsko 4:0

Domáci začali mohutným náporom. V úvodnej šanci sa ocitol Kubalík, ktorému sa po peknej kombinácii v rozhodujúcej chvíli zviezol puk z čepele. V 8. minúte neuspel zoči-voči Madlenerovi Voženílek a puk neprepasíroval za rakúskeho brankára zblízka ani Beránek. Hala potom stíchla po tvrdom zákroku Stapelfeldta na Kämpfa, ale ten dokázal po dlhšej chvíli vstať z ľadu a pokračovať v zápase. Rakúšania odolávali až do záveru tretiny. Unterweger fauloval unikajúceho Kašeho, rozhodca nariadil trestné strieľanie a krídelník prvého českého útoku si bekhendovou kľučkou vychutnal Madlenera - 1:0.

V druhej časti sa Rakúšania viac osmelili, v 26. min Mrázek podržal svoj tím pri strele Rossiho. Inak sa ďalej hralo podľa českých nôt. Domáci zlomili odpor súpera v závere druhého dejstva, v 36. minúte zvýšil strelou z prvej Kubalík a o 64 sekúnd neskôr opäť v presilovke upravil na 3:0 po rýchlom úniku Flek. Rakúšania už ďalšie zmŕtvychvstanie v tretej tretine nepredviedli.

Zostrih zápasu Česko - Rakúsko.
Flashscore

Česi nedali súperovi žiadnu šancu na zvrat a svoju dominanciu zvýraznili ešte jedným gólom. Po prihrávke Paláta sa presadil strelou z prvej Tomášek a uzavrel na konečných 4:0. Domáci majú už istotu štvrťfinále. So ziskom 12 bodov sa dostali na čelo tabuľky pred Kanadu a Švajčiarsko (obaja 11 bodov), tí však odohrali o zápas menej.