Slováci v zámorí: Repčík získal titul v QMJHL, blízko k oslavám má Cisár v USHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Repčík získal titul v QMJHL, blízko k oslavám má Cisár v USHL

Repčík oslavuje titul v QMJHL.
Repčík oslavuje titul v QMJHL.Drummondville Voltigeurs
Zámorské súťaže vrcholia a hlavne juniorské ligy spoznávajú majstrov. Jeden Slovák získal titul, druhý ho pridá čoskoro. Hlavne o tom je tohtotýždňový sumár Slovákov v zámorí od Flashscore Správ.

AHL

Marián Studenič a jeho Coachella postúpili v 1. kole cez Calgary, za ktoré odohral jeden zápas bez bodu a s jednou mínuskou Samuel Honzek. Následne sa farma Seattlu ujala vedenia v 2. kole proti Ontariu, k čomu Studenič prispel jednou asistenciou.

Hartford vyradil v úvodnej sérii Providence 3:2 na zápasy. Adam Sýkora asistoval na víťazný gól Leschyshyna v predĺžení piateho stretnutia. Celkovo má v play-off na konte dva body. V hre stále ostáva aj Cleveland, lenže obranca Samuel Kňažko nehral od 14. apríla.

QMJHL

Peter Repčík a jeho Drummondville Voltigeurs sa tešia z titulu v QMJHL a ako jediný slovenský hráč zabojuje o prestížny Memorial Cup, nazývaný aj juniorský Stanley Cup. Na turnaji štyroch tímov sa stretnú majstri všetkých troch najsprestížnejších kanadských junioriek (QMJHL, WHL, OHL) a usporiadateľ, tentoraz Saginaw Spirit.

Košický odchovanec počas finálovej série, ktorú Drummondville vyhral proti Baie-Comeau Drakkar hladko 4:0 zaznamenal dve asistencie. Počas play-off mal na konte v osemnástich dueloch celkovo šestnásť bodov (6+10), čím sa stal trinástym najproduktívnejším hráčom. Počas základnej časti nazbieral 61 bodov (30+31) v 54 dueloch.

Titulom z QMJHL sa zo slovenských hráčov môžu pochváliť už len Patrik Hrehorčák (2019), Michal Ivan (2018), Timotej Šille (2014), Tomáš Jurčo (2011 a 2012), Marek Hrivík (2010), Michal Korenko (2007), Jakub Bundil (2007), Michal Sersen (2005) a René Vydarený (2000).

USHL

Vo finále má bližšie k titulu Fargo Force, vyhralo oba zápasy a vedie 2:0, pričom sa hrá na tri víťazné stretnutia. Jeho útočník Peter Císar zasiahol do oboch duelov, v play-off ich odohral desať, ale stále nebodoval. Na druhej strane je Juraj Pekarčík. Ten strelil vo finále jeden gól. S deviatmi bodmi je druhým najproduktívnejším hráčom play-off.