Prehra, ktorá môže vyjsť Gironu draho. Druhé miesto asi neuhráme, myslí si Míchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prehra, ktorá môže vyjsť Gironu draho. Druhé miesto asi neuhráme, myslí si Míchel

Míchel sa domnieva, že Barcelonu bude príliš ťažké predbehnúť.
Míchel sa domnieva, že Barcelonu bude príliš ťažké predbehnúť. Reuters
Pre prekvapenie aktuálneho ročníka La Ligy Gironu nebude ľahké zabezpečiť si druhé miesto po tom, čo v utorok podľahla doma Villarrealu 0:1. Napriek tomu šéf lavičky Míchel (48) sľubuje, že jeho hráči dajú do záverečných dvoch kôl všetko. Chcú tak ukončiť mimoriadnu sezónu na vysokej úrovni.

Girona - Villarreal 0:1

Girona sa po prehre s ôsmym tímom tabuľky nedokázala dostať naspäť na druhú priečku, pričom Barcelona má momentálne jednobodový náskok. Menší celok z Katalánska je tretí so 75 bodmi. Rozdiel môže byť väčší, keďže Blaugranas majú k dobru stále jeden zápas.

"Vidím to ako veľmi ťažké," zdôraznil Míchel novinárom. "Barca je už na druhom mieste a môže vyhrať všetky tri zápasy. Je to veľmi komplikovaná situácia v boji o druhé miesto. Všetci v našom mužstve majú v tomto smere entuziazmus. Hráčom treba jednoducho zatlieskať za sezónu, ktorú majú za sebou."

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore

"Po víťazstve nad Barcelonou (4:2 na začiatku mája) sme mali dva zápasy, ktoré sme mohli vyhrať a získali sme len jeden bod," uviedol Míchel.

Girona v nedeľu zavíta do Valencie, ktorá je v lige deviata. Svoje ťaženie ukončí prekvapenie ročníka 25. mája doma proti Granade. Tá je na poslednom mieste.

Barca má v lige na programe ešte Almeríu, Rayo Vallecano a Sevillu. Šéf lavičky Girony prízvukuje, že napriek neuspokojivému výsledku je hrdý na svoj tím a fanúšikov.

"Priaznivci nám ukázali, že sú s tímom, že sú spokojní s tým, ako robíme veci. Vedia, že spoločne sme oveľa silnejší. Som na nich veľmi hrdý," povedal Španiel.

Keďže Girona skončila najlepšie na 10. mieste v sezónach 2017/18 a 2022/23, jej účasť v budúcej sezóne Ligy majstrov je otázna. 

Podľa denníka The Times sa úradujúci majster Premier League Manchester City a jeho sesterský klub Girona nebudú môcť naraz zúčastniť milionárskej súťaže, ak spoločnosť City Football Group z Abú Zabí, ktorá v roku 2017 získala 47 % podielu celku La Ligy, nezníži podiel v jednom zo spomínaných tímov.