Liga majstrov: Využiť domáce prostredie a postúpiť do finále. Musíme byť aj efektívni, hlási Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Využiť domáce prostredie a postúpiť do finále. Musíme byť aj efektívni, hlási Enrique

Luis Enrique verí, že jeho zverencom pomôže v odvete domáce prostredie.
Luis Enrique verí, že jeho zverencom pomôže v odvete domáce prostredie. Reuters
Paríž St. Germain nie je v tejto sezóne Ligy majstrov zvyknutý hrať odvetný zápas Ligy majstrov na svojom trávniku. Luis Enrique (53) preto dúfa, že ich fanúšikovia budú rozhodujúci element, keď sa budúci týždeň pokúsia zvrátiť semifinálovú prehru 0:1 proti Borussii Dortmund.

Dortmund - PSG 1:0

Niclas Füllkrug bol jediným strelcom, ktorá sa na Vestfálskom štadióne presadil. Ešte v prvom polčase priniesol rozhodujúci moment, ktorým vybojoval víťazstvo Dortmundu proti PSG. A to napriek tomu, že hostia obliehali pokutové územie a loptu vo svojej moci držali na kopačkách častejšie.

Hoci Parížania vo štvrťfinále porazili Barcelonu a predtým v osemfinále vyradili Real Sociedad, pričom v oboch prípadoch hrali odvetu vonku, Luis Enrique vie, že ich domáci fanúšikovia môžu byť kľúčoví, ak sa chcú dostať do finále vo Wembley.

"Videli sme vyrovnaný zápas dvoch tímov, ktoré hrajú dobrý futbal, keď majú loptu," hodnotil šéf lavičky PSG na pozápasovej tlačovej konferencii. 

"Obaja sme si vytvorili dostatok šancí na skórovanie. Tentoraz súper skóroval a my nie. Výsledok odzrkadľuje, aký bol duel vyrovnaný. V predchádzajúcich kolách sme mali v odvete vonkajšie prostredie, tentoraz sa situácia zmení. Čaká nás domáca podpora. Bol by som rád, keby sme si vytvorili šance, aké sme si vytvorili aj teraz, ale musíme byť efektívni. Uvidíme, akú verziu predvedieme v Paríži," nadviazal.

PSG si po prestávke vytvorilo viac šancí, no prvýkrát v prebiehajúcom ročníku prehralo bez streleného gólu naprieč všetkými súťažami. "V druhom polčase sme nevyužili naše príležitosti. Vedeli sme, čo sa chystajú robiť, že využívajú dlhé lopty. Boli sme veľmi sústredení, tréner to opakoval celý týždeň." uviedol pre Canal+ obranca Achraf Hakimi.

Štatistika prvého semifinálového zápasu medzi Dortmundom a Parížom.
Štatistika prvého semifinálového zápasu medzi Dortmundom a Parížom.Opta by Stats Perform

Novopečený majster Ligue 1 postúpil v dvoch z predchádzajúcich štyroch prípadov v rámci vyraďovacích duelov Ligy majstrov, keď prehral úvodný stret. Prvý raz sa mu to podarilo v osemfinále ročníka 2019/2020 práve proti Borussii Dortmund.

"Už sme dokázali zvrátiť prehru 0:1. Ukázali sme, čo dokážeme. Najmä doma, s energiou našich priaznivcov, to bude úplne iný scenár. Vieme, že máme na oveľa viac. Musíme využiť naše šance. Inkasovali sme gól, ktorý sme nemali dostať. Celý týždeň sme sa o tom bavili... Sú to detaily, no ak chceme postúpiť, musíme sa do odvety zlepšiť," uzavrel jasne kapitán Marquinhos.