Černák nie, Fehérváry áno. Slovensko môže na MS počítať s druhým elitným obrancom z NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černák nie, Fehérváry áno. Slovensko môže na MS počítať s druhým elitným obrancom z NHL

Fehérváry bude patriť medzi lídrov slovenskej defenzívy.
Fehérváry bude patriť medzi lídrov slovenskej defenzívy.Profimedia
Hokejový obranca Martin Fehérváry (24) posilní reprezentáciu Slovenska na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku (10. až 26. mája). Na sociálnej sieti X to uviedol generálny manažér národného výberu Miroslav Šatan (49).

Fehérváry bude spoločne so Šimonom Nemcom oporou defenzívy Slovákov, k tímu sa pripojí v pondelok. Horšia správa prišla v stredu večer, keď Šatan oznámil, že súčasťou reprezentácie nebude iný bek - Erik Černák.

Nedoliečené zranenie je proti. Erik Černák Slovensko na MS v Česku neposilní

Pre 24-ročného Fehérváryho pôjde o štvrtý seniorský šampionát (2018, 2019, 2022). Doposiaľ odohral na pôde MS dokopy 19 stretnutí s bilanciou gól a tri asistencie.

Rodák z Bratislavy má za sebou v NHL v tejto sezóne 66 duelov v základnej časti, nazbieral v nich 16 bodov (3+13). Oporou Washingtonu je však predovšetkým pre svoje defenzívne schopnosti, priemerne na ľade strávil 19:37 minúty.

Capitals po tom, čo sa do play-off dostali v poslednej možnej chvíli, prehrali v 1. kole série Východnej konferencie s New Yorkom Rangers 0:4 na zápasy. Fehérváry v sérii patril medzi najlepších hráčov, keď strelil dva góly, na jeden prihral, pričom sa mu darilo eliminovať najväčšie hviezdy Newyorčanov.