Vyhrá v Ríme aj piatykrát? Šramkovú čaká súperka, ktorá mala hrôzostrašný štart do sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyhrá v Ríme aj piatykrát? Šramkovú čaká súperka, ktorá mala hrôzostrašný štart do sezóny

Natiahne Šramková víťaznú sériu v talianskej metropole na číslo päť?
Natiahne Šramková víťaznú sériu v talianskej metropole na číslo päť?Profimedia
Slovenka Rebecca Šramková (27) zažíva na podujatí WTA 1000 v Ríme najlepší turnaj kariéry. Po tom, čo sa dostala cez dvojkolovú kvalifikáciu, uspela aj v dvoch stretnutiach hlavnej fázy a má veľmi blízko k tomu, aby sa prvýkrát v kariére dostala v rebríčku do TOP 100. A nemusí zostať len pri tom, keďže v 3. kole a boji o osemfinále ju čaká Američanka Sofia Keninová (25), ktorá má za sebou priam hrôzostrašný štart do sezóny...

Keninová vyhrala tento týždeň toľko zápasov ako na prvých 11 turnajoch sezóny dohromady (2-11). Po tom, ako v prvom kole zdolala domácu favoritku Luciu Bronzettiovú 6:3, 6:2, vyradila bývalá finalistka Roland Garros aj ôsmu nasadenú Tunisanku Ons Džabúrovú po výsledku 7:5, 2:6, 6:4.

V rozhodujúcom sete pritom prehrávala 0:2 a 15:40, ale potom sa naštartovala za prvým víťazstvom proti hráčke z TOP 10 od Wimbledonu 2023, keď porazila Coco Gauffovú. Prvýkrát od septembra 2023, keď bola finalistkou v San Diegu a semifinalistkou v Guadalajare, vyhrala dva duely za sebou.

Rebecca Šramková na svoj debut na Italian Open nikdy nezabudne. Do tretieho kola sa prebojovala po tom, čo z pozície kvalifikantky nestratila v štyroch meraniach síl ani set. Rodáčka z Bratislavy napriek tomu musela odvracať setbal, keď zdolala poslednú súperku a tohtoročnú víťazku zo San Diega Britku Katie Boulterovú 6:4, 7:6.

Na okruhu WTA má v hlavnom žrebe na konte sedem triumfov, päť z nich dosiahla až od začiatku júla 2023 (od júla 2021 do júla 2023 nezaznamenala žiadne). Slovenka už v tejto chvíli pravdepodobne urobila dosť na to, aby v najnovšom vydaní rebríčka debutovala v TOP 100, čím by prekonala svoje maximum zo 111. priečky v roku 2017. V live renkingu jej patrí priebežná 95. pozícia, v prípade výhry nad Američankou by sa dostala ešte vyššie.

Posledné výsledky Šramkovej.
Posledné výsledky Šramkovej.Flashscore

Súperky sa stretnú vôbec po prvý raz v kariére. Hoci dve z jej predchádzajúcich štyroch vystúpení v hlavnom žrebe v Ríme sa skončili už v úvodnom kole, Sofii Keninovej nie je cudzie, keď sa dostane na podujatí ďalej. V roku 2019 sa prebojovala medzi najlepších 16 a vlani prekvapujúco ukončila púť Aryny Sabalenkovej. Aj z tohto dôvodu bude proti kvalifikantke favoritkou.

Aktuálne 58. hráčka sveta má však v pamäti nedávne vypadnutie s inou tenistkou spod Tatier. Na madridskej tisícke 23. apríla skrížila cestu Američanke Anna Karolína Schmiedlová, ktorá ju v 1. kole vyradila za 79 minút pomerom 6:3, 6:4. Slovenský fanúšik bude dúfať, že podobný výsledok nastane aj v Ríme.

Keninová - Šramková (nedeľa, najskôr 12:30)