Denver v play-off NBA nezdolal Minnesotu ani na druhý pokus, Knicks porazili Indianu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Denver v play-off NBA nezdolal Minnesotu ani na druhý pokus, Knicks porazili Indianu

Minnesota vyhrala aj druhý zápas proti Denveru.
Minnesota vyhrala aj druhý zápas proti Denveru.Profimedia
Obhajca titulu Denver prehral v pondelok svoj druhý domáci zápas v play-off NBA s Minnesotou 80:106. New York vstúpil do série s Indianou víťazstvom 121:117. Rozohrávač Knicks Jalen Brunson (27) zaznamenal 43 bodov.

New York - Indiana 121:117

Záver duelu v Madison Square Garden ovplyvnil chybný verdikt rozhodcov, ktorí prisúdili Knicks loptu za dotyk nohou. Z nasledujúceho útoku potom Donte DiVincenzo strelil kľúčovú trojku. Neskoršia správa rozhodcov však uznala, že nešlo o kopnutie do lopty, ale o hru rukou. Pravidlá však neumožňujú túto situáciu preskúmať na videu.

"Na ihrisku sme mali pocit, že išlo o nedovolenú hru nohou. Až video po zápase ukázalo, že sa obranca dotkol lopty rukou," uviedol v správe prvý rozhodca Zach Zarba. Brunson po DiVincenzovej trojke premenil ďalšie tri trestné hody.

Brunson sa stal len štvrtým hráčom v histórii play-off, ktorý v štyroch stretnutiach po sebe zaznamenal aspoň 40 bodov. Pred ním to dokázali Jerry West, Bernard King a vo finále 1993 Michael Jordan.

"Áno, nastrieľať 40 bodov je pekné, ale súboj rozhodli maličkosti. Teší ma, že sme to zvládli," povedal Brunson, ktorý trafil všetkých 14 trestných hodov.

DiVincenzo zaknihoval 25 bodov. Josh Hart odohral všetkých 48 minút a nazbieral 24 bodov, 13 doskokov a 8 asistencií. Hostí potiahli Myles Turner s 23 bodmi či Pascal Siakam s 19 bodmi. Tyrese Haliburton trafil len dve zo šiestich striel a zostal na šiestich bodoch.

Denver - Minnesota 80:106

Druhé meranie síl medzi Denverom a Minnesotou sa zmenilo na nečakane jasnú záležitosť, keď hostia viedli až o 32 bodov. Timberwolves aj bez Rudyho Goberta, ktorý bol prítomný pri narodení svojho syna, udržali obhajcov titulu na menej ako 35-percentnej streľbe z poľa a už v polčase mali 26-bodový náskok.

Žiarili najmä Anthony Edwards a Karl-Anthony Towns, ktorí zaznamenali zhodne po 27 bodov. Aaron Gordon nastrieľal za Denver 20 bodov. Nikola Jokič mal 16 bodov, 16 doskokov a osem asistencií. Hrdina prvého kola Jamal Murray nenaplnil očakávania, keď premenil len tri z 18 pokusov, čo vyústilo v osem bodov, ku ktorým pridal 13 doskokov.