Navas dostal v Seville doživotný kontrakt, do konca kariéry nebude poberať plat

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Navas dostal v Seville doživotný kontrakt, do konca kariéry nebude poberať plat

Navas je talizmanom klubu.
Navas je talizmanom klubu.Profimedia
Fanúšikovia Sevilly boli síce v priebehu týždňa zdrvení správou o odchode Jesúsa Navasa (38), ale zlú náladu mali len niekoľko desiatok hodín. Skúsený kapitán nielenže ukončí aktívnu kariéru v Andalúzii, ale pre klub svojho srdca bude pracovať aj naďalej.

Navas mal zmluvu do konca júna, novú nedostal a počítal s odchodom. Všetko oznámil vo štvrtok, ale situácia sa rýchlo zmenila, nastal rozhovor s prezidentom Josém Maríom del Nidom a takmer okamžitý zvrat. Navas dostal "doživotný kontrakt", v prvej polovici budúcej sezóny bude brázdiť trávniky a od januára sa ujme nejakej manažérskej funkcie.

"Mojím želaním, ktoré som tlmočil aj prezidentovi, bolo hrať až do decembra tohto roku a pomôcť tímu skúsenosťami. V tom čase potom zavesím kopačky na klinec a urobím tak v drese Sevilly, o čom som vždy sníval," povedal Navas.

"A ešte jedna vec - počas posledných mesiacov v mojej kariére nebudem poberať plat. S prezidentom sme sa dohodli na sume, peniaze pôjdu do nadácie. Je to moje rozhodnutie, chcel som, aby fanúšikovia vedeli všetky podrobnosti," pokračoval. 

Navas opustil Sevillu len raz, keď štyri sezóny strávil v Manchestri City. V stredu odohral 500. zápas za andalúzsky tím v najvyššej španielskej súťaži a o niekoľko mesiacov bude mať možnosť osláviť ďalšie jubileum - momentálne má na konte celkovo 689 vystúpení.