Bučko má v Česku nový klub, zahrá si za Hradec Králové

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bučko má v Česku nový klub, zahrá si za Hradec Králové

Bučko zmenil pôsobisko.
Bučko zmenil pôsobisko.Profimedia
Slovenský reprezentačný obranca Martin Bučko (23) je novou posilou hokejistov Mountfield Hradec Králové. S českým extraligistom podpísal zmluvu na dva roky, informoval klub na svojej oficiálnej stránke.

Bučko dohral uplynulú sezónu v Plzni, predtým pôsobil od juniorského veku v Pardubiciach, odkiaľ si odskočil aj na hosťovanie do Českých Budějovíc. Hral na MS 2021 v Lotyšsku a bojoval aj o účasť na tohtoročných MS v Česku, z kádra slovenskej reprezentácie vypadol po prípravnom dueli s Poľskom (6:1)

"Martina považujeme za kvalitného a perspektívneho obrancu, s ktorým sme v kontakte už dlhšiu dobu. Keď mu tento rok skončila dlhodobá zmluva, ihneď sme sa veľmi rýchlo dohodli na tom, že ďalšiu časť svojej kariéry strávi práve v našom klube. Na svoj relatívne mladý vek ide o dlhoročného reprezentanta, ktorý do poslednej chvíle bojoval aj o nomináciu na majstrovstvá sveta. Verím, že Martin zapadne do našej koncepcie a bude sa ďalej zlepšovať," uviedol Aleš Kmoníček, generálny manažér Mountfieldu HK.