MS v hokeji: Slovensko posilní Gajdoš z majstrovskej Nitry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko pred MS posilnil obranca Nitry, v mužstve skončilo päť mien

Ramsayho výber prešiel ďalšími zmenami.
Ramsayho výber prešiel ďalšími zmenami.Profimedia
K tímu slovenskej hokejovej reprezentácie sa v predposlednom týždni prípravy pred MS pripojí avizovaná pätica hráčov z NHL - Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. Doplní ich obranca z majstrovskej Nitry František Gajdoš. V príprave na šampionát už nebudú pokračovať obrancovia Boris Brincko, Daniel Gachulinec a útočníci Jozef Baláž, Matej Kašlík a Servác Petrovský. Slovenskí reprezentanti odohrajú pred MS ešte dva prípravné zápasy, najbližší v piatok 3. mája v Žiline proti Poľsku.

Dvojzápasom proti Česku sa slovenská reprezentácia prehupla do druhej polovice programu prípravu na svetový šampionát. V oboch dueloch ťahala za kratší koniec nielen výsledkovo, ale aj herne. Keďže mužstvo posilnia piati hráči z NHL, tréneri museli urobiť rez v kádri.

"Žiadne vyraďovanie v tejto fáze prípravy nie je jednoduché. Viacerí hráči mali v doterajšej príprave lepšie i slabšie momenty. Napokon sme vybrali päticu, ktorá tím opustila. Chlapcom ďakujeme za doterajšie výkony. Pevne veríme, že v budúcnosti sa s nimi v reprezentácii ešte stretneme,“ uviedol na margo odchodov asistent trénera Peter Frühauf pre portál Hockey Slovakia.

Fehérváry chce posilniť Slovensko na MS: Som pripravený prísť, uvidíme, čo povie klub

Novicmi v tomto týždni prípravy budú hráči zo zámorskej profiligy, pričom k tímu trénera Craiga Ramsayho sa pripoja postupne v jeho priebehu. "Tešíme sa na chalanov. Očakávame, že s ich príchodom pribudnú skúsenosti a zvýši sa nielen kvalita tímu, ale aj konkurencia v ňom. Dúfame, že si po náročnej základnej časti v NHL oddýchli a budú pripravení nám pomôcť," dodal Frühauf. 

Okrem profiligových hokejistov sa na zraze bude hlásiť aj František Gajdoš, obranca čerstvého slovenského šampióna z Nitry. "Má za sebou vynikajúcu sezónu. Vlani to dotiahol až na majstrovstvá sveta, kde nás príjemne prekvapil. V tohtoročnom play-off potvrdil výkonnostný vzostup, bol jeden z kľúčových obrancov Nitry na ceste za titulom. Sme radi, že napriek náročnému vrcholu sezóny prijal pozvánku do prípravy a zabojuje o miesto na šampionáte," doplnil asistent.

Slovenská reprezentácia sa zíde v utorok 30. apríla v Žiline. Po niekoľkých tréningových jednotkách nastúpi na v poradí siedmy duel v príprave na MS. V piatok 3. mája od 18:00 privíta Poľsko, ktoré sa po 22 rokoch vrátilo do elitnej kategórie v rámci svetových šampionátov.