Reus sa emotívne lúčil s Dortmundom, celému štadiónu zaplatil pivo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reus sa emotívne lúčil s Dortmundom, celému štadiónu zaplatil pivo

Marco Reus odohral za Dortmund posledný domáci zápas.
Marco Reus odohral za Dortmund posledný domáci zápas.Profimedia
Nemecký futbalista Marco Reus (34) odohral v sobotu svoj posledný domáci zápas v drese Borussie Dortmund a s divákmi sa rozlúčil netradične - všetkým divákom na Vestfálskom štadióne kúpil pivo.

Dortmund zvíťazil nad zostupujúcim Darmstadtom 4:0 a v hľadisku bolo 81 000 fanúšikov. "Vopred sme to naplánovali. Bolo to perfektné, som veľmi vďačný za všetku priazeň, ktorú mi fanúšikovia venovali," uviedol skúsený stredopoliar, ktorého kroky smerujú podľa všetkého do MLS.

Počas posledného vystúpenia na domácej pôde strelil krásny gól z priameho kopu a pridal aj asistenciu. Súčasťou BVB bol od roku 2012. Klubu v rokoch 2017 a 2021 pomohol k zisku Nemeckého pohára. Celkovo za Borussiu odohral 428 zápasov, v ktorých strelil 170 gólov. Posledný duel odohrá vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid.

"Bolo tam neuveriteľné množstvo emócií. Tak by to malo byť v prípade hráča jeho kalibru. Krásnejšie to už ani nemôže byť. Bola by to rozlúčka ako z veľkej knihy," povedal športový riaditeľ Sebastian Kehl. Prvý emotívny vrchol prišiel počas rozcvičky, keďže Reus na nej bol niekoľko chvíľ sám. Až potom sa pridali spoluhráči.

Oficiálna rozlúčka nasledovala o niekoľko minút neskôr. Najprv mu zástupcovia klubu okolo výkonného riaditeľa Hansa-Joachima Watzkeho odovzdali veľkú kyticu kvetov a portrét, potom Reusa opäť oslavovali fanúšikovia na štadióne.

Pred výkopom sa na južnej tribúne predstavilo aj veľké choreo s číslom jedenásť a transparentom "Ďakujeme, Marco!"