Životný úspech, hovorí Polievka o vyrovnaní sa Barseghjanovi. Budúcnosť je otvorená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Životný úspech, hovorí Polievka o vyrovnaní sa Barseghjanovi. Budúcnosť je otvorená

Polievka s Rymarenkom tvoria gólovo potentnú dvojicu.
Polievka s Rymarenkom tvoria gólovo potentnú dvojicu.Profimedia
Až dvaja futbalisti Banskej Bystrice sa v sezóne 2023/2024 umiestnili na vrchných priečkach v tabuľke kanonierov Niké ligy. Mužstvo spod Urpína obsadilo konečné siedme miesto.

Kapitán a útočník Róbert Polievka nastrieľal 13 gólov a na čele strelcov tak figuruje s Tigranom Barseghjanom zo Slovana Bratislava.

"Je to veľká česť, že som skončil na prvom mieste v tabuľke strelcov s najlepším hráčom ligy, lebo Tigran je ním podľa mňa momentálne. Súperiť s hráčom zo Slovana je pre mňa tiež veľká pocta, takže teším sa z toho, lebo ešte sa mi to nikdy nepodarilo, je to pre mňa životný úspech," povedal banskobystrický líder.

Banská Bystrica - Skalica 2:2

"Ak by sa spriemerovali zápasy, tak by mi to vyšlo na prvé miesto, vraveli mi tak chalani z tímu v šatni, keďže som bol dlho zranený. No na keby sa nehrá. Som rád, že som sa hlavne uzdravil a vrátil sa na ihrisko a pridal ešte nejaké góly. Teší ma, že som druhú sezónu po sebe bol medzi prvými strelcami v lige, z toho mám radosť a uvidíme, čo bude ďalej," pokračoval.

Polievka v poslednom zápase sezóny proti Skalici prispel jedným presným zásahom a jednou asistenciou k remíze 2:2. Za duom trinásťgólových strelcov skončil ďalší útočník Banskej Bystrice a síce Martin Rymarenko s dvanástimi gólmi. Aj on sa rovnako ako Polievka presadil v poslednom desiatom kole nadstavbovej časti Niké ligy o záchranu proti Skalici.

"Máme najlepšieho strelca ligy v mužstve, takže sme šťastní. Tešíme sa z toho. Škoda, že sa Robovi nepodarilo dať ešte jeden gól navyše, aby sa v tabuľke kanonierov osamostatnil, ale je prvý, z toho sa tešíme a sme radi aj za neho. Ja som tiež dal gól, chcel som hrať až do konca zápasu, tréner ma stiahol, takže to akceptujem a nemám k tomu čo ďalej povedať," poznamenal.

"So sezónou som spokojný, ale nemôžem byť úplne vždy na sto percent, lebo šancí som mal oveľa viac ako som dal gólov. Takže ešte treba na tom popracovať. Dúfam, že sa od tejto sezóny odrazím a nadviažem na ňu aj v budúcej. Neviem ešte či v Dukle, ale pravdepodobne áno," nadviazal.

Polievka sa teraz už sústredí na reprezentačný kemp s cieľom dostať sa na majstrovstvá Európy 2024 v Nemecku. 

"Musím sa dať fyzicky dokopy, keďže idem na reprezentačný kemp. Budem bojovať o pozvánku na EURO a potom sa uvidí. Stále mám platnú zmluvu s Bystricou, takže veľkohubé vyjadrenia nebudem dávať. Ak sa šťastena ku mne obráti a pôjdem na EURO, tak po šampionáte sa vrátim do klubu a uvidíme, čo bude ďalej," prezradil.

Banskobystričania skončili v Niké lige na siedmom mieste. Vyhrali nadstavbovú skupinu Niké Ligy o záchranu, čo bol po základnej časti ich cieľ. Fakt, že na čele kanonierov je Polievka a hneď za ním Rymarenko, teší aj trénera Mária Auxta.

"Je to vizitka celej kabíny. Všetci tímovo pracovali, snažili sa Robovi pomôcť na ihrisku. Aj v poslednom zápase ukázal kvalitu, vytvoril si šance, dostával sa do streleckých pokusov. Takisto aj Rymarenkovi sa podarilo streliť gól. Obaja fungovali v ofenzíve naozaj dobre a to bola aj vizitka, že toľko gólov sme dávali ako tím," nechal sa počuť Auxt.