Flashscore zostava slovenských legionárov: Žiarivý žolík Begala i ukážka produktivity od Maka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Žiarivý žolík Begala i ukážka produktivity od Maka

Mak sa zaskvel bilanciou 2+1.
Mak sa zaskvel bilanciou 2+1.Profimedia / Flashscore
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 23. do 29. apríla predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 23. do 29. apríla.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 23. do 29. apríla.Flashscore

Brankár

Dominik Holec (Karviná) 8,1

Česká najvyššia súťaž má za sebou posledné kolo základnej časti a Karviná sa po ňom odlepila zo samotného dna tabuľky. Stalo sa tak po cennom triumfe 1:0 na pôde Zlína. K dôležitej výhre prispel čistým kontom práve Holec, ktorý zakročil proti šiestim pokusom súpera. Slovenský gólman tak nepriestrelnosťou i výškou hodnotenia napodobnil svoj výkon z aprílového súboja proti Plzni. Zaradil sa aj do ideálneho tímu 30. kola FORTUNA:LIGY.

Obrancovia

Boris Sekulič (Górnik Zabrze) 7,6

Sekulič sa tretíkrát v rade objavil v základnej zostave Górnika a mužstvo sa tešilo z tretieho víťazstva. Srbský rodák so slovenským pasom sa na ihrisku LKS Lodž predstavil na kraji obrany, kde zotrval do 78. minúty. Následne bol vystriedaný, no mohol sa tešiť z nuly na konte inkasovaných gólov tímu aj z troch bodov do tabuľky, v ktorej jeho kádru patrí tretia priečka. Na lídra z Jagiellonie stráca Zabrze päť bodov.

Martin Valjent (Malorka) 8,1 

Opora defenzívy ostrovného tímu si odkrútila pamätné predstavenie. Valjent sa totiž po prvý raz bodovo zapísal do zápasového scenára La Ligy. V 12. minúte duelu s Cádizom centrom našiel kanoniera Muriqiho, ktorý otvoril skóre. Pre slovenského futbalistu to bol medzi španielskou elitou vôbec prvý bod.

V nedeľu naskočil do 126. ligového súboja. Predchádzajúcu asistenciu si pripísal ešte v La Lige 2 v sezóne 2020/21. Malorka si od svojho oponenta napokon zobrala iba bod, v tabuľke sa nachádza na 16. priečke so šesťbodovým náskokom na zónu zostupu.

Tomáš Huk (Piast Gliwice) 7,4 

Podobne ako Sekulič, tak aj Huk sa tešil z tretieho ligového úspechu za sebou. V domácom strete 30. kola poľskej Ekstraklasy zdolal jeho Piast v boji tabuľkových susedov protivníka v podobe Warty Poznaň a od zostupových priečok sa vzdialil už na rozdiel siedmich bodov. Gliwice sa momentálne nachádzajú v polovici tabuľky na deviatej pozícii. Dvadsaťdeväťročný bek odohral v lige piatykrát po sebe plnú minutáž.

Branislav Niňaj (Sepsi) 7,7  

Defenzívu zloženú zo slovenských legionárov skompletizoval hráč rumunského Sepsi, ktoré 24. apríla privítalo ligového lídra z Bukurešti. Tamojšie FCSB už má majstrovskú istotu, tím okolo Niňaja je v skupine o titul na šiestom mieste. S favoritom ale uhral remízu 2:2, ku ktorej od druhého polčasu prispel aj 29-ročný obranca a so známkou 7,7 bol jedným z dvoch najlepších hráčov mužstva.

Stredopoliari

Martin Koscelník (Breda) 8,2

Breda nechce prísť o svoje miesto medzi vrchnou osmičkou druhej najvyššej holandskej ligy a výhrou nad Jong PSV k tomu urobila správny krok. O prvý a zároveň víťazný zásah sa postaral práve Koscelník. V 26. minúte využil ideálne kopnutý roh českého kolegu Janoška a prudkou hlavičkou pod brvno nedal gólmanovi Schiksovi šancu. Na gól Slováka ešte nadviazal Omgba a NAC sa tešilo z troch bodov. Rodák z Vranova nad Topľou sa objavil aj v zostave 36. kola Eerste Divisie.

Matúš Begala (Giannina) 9,0 

V drese Gianniny, ktorá sa nachádza na dne najvyššej greckéj súťaže a z tamojšej ligy vypadne, dostal druhýkrát v rade šancu 23-ročný stredopoliar. Begala ju tentoraz využil naplno, na ihrisko sa dostal po 70 minútach a už o štyri minúty neskôr vsietil svoj premiérový gól na juhu Európy.

V tom čase zvyšoval na 2:1, jeho mužstvo napokon na pôde Kifisie uspelo pomerom 3:2. S 22 bodmi je ale posledné a s ligou sa rozlúči zápasom s Volosom. Slovenskému futbalistovi stačilo 20 minút na to, aby získal známku s hodnotou 9 a stal sa tak najlepším mužom súboja.

Lukáš Haraslín (Sparta) 7,8 

Pražský káder je od druhej polovice marca v najvyššej českej lige pomerne slušne rozbehnutý - zaknihoval päť víťazstiev a jednu remízu. Ostatný triumf Sparty sa zrodil po výsledku 4:1, Haraslín si vo víťaznom meraní síl zahral do 82. minúty. Jeho mužstvo v Olomouci nezaváhalo a pred mestským rivalom zo Slavie má na čele štvorbodový náskok. FORTUNA:LIGA sa svojím ďalším pokračovaním preklopí do nadstavbovej časti.

Útočníci

Ľubomír Tupta (Liberec) 7,8 

Liberec sa predstavil v Ostrave a v pláne mal záverečný prienik do skupiny o titul. V prvej minúte druhej polovice už ale tamojší Slovan prehrával 0:2. K lepšiemu rezultátu zavelil presným zásahom Tupta, ktorý si o pár chvíľ pripísal aj gólovú asistenciu. Konečná remíza 2:2 na postup do prvej šestky ale nestačila. Siedmemu kádru chýbal na šieste Slovácko jediný bod.

Erik Prekop (Bohemians) 8,3 

Čakanie od 11. novembra na známku vyššiu ako 8 ukončil Prekop v stretnutí s Pardubicami. Bohemians sa už zo skupiny o záchranu dostať nemohli, to im ale nebránilo v tom, aby potešili svojich fanúšikov triumfom. Slovenský útočník sa síce gólovo nepresadil, na ihrisku si odkrútil takmer 70 minút a po strelcovi víťaznej rany sa stal druhým najlepšie hodnoteným hráčom zápasu.

Róbert Mak (Sydney) 8,7 

Najlepšou bilanciou sa v uplynulom týždni prezentoval skúsený 33-ročný reprezentant. Zo súboja s Perthom odchádzal Mak s dvomi presnými zásahmi a jednou asistenciou. Najprv sa predviedol presným centrom pri trefe Courtneyho-Perkinsa, v 68. minúte hlavičkou dorazil loptu do odkrytej brány a o pár okamihov neskôr obišiel brankára hostí a zaknihoval svoj ôsmy ligový gól v sezóne. Jeho Sydney FC aj vďaka nemu rozdrvilo protivníka pomerom 7:1 a dostalo sa na štvrtú pozíciu austrálskej A-League.