Liga majstrov: Ancelotti varuje pred Bayernom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti si dáva pozor na kvality Bayernu v Európe: Čelíme tímu, ktorý vyradil silný Arsenal

Real stojí pred ďalšou náročnou skúškou.
Real stojí pred ďalšou náročnou skúškou.Profimedia
Tréner madridského Realu Carlo Ancelotti (64) vyhlásil, že jeho tím neurobí chybu v podobe toho, že by sa sústredil na ligovú sezónu Bayernu. Taliansky tréner skôr sleduje formu a výsledky bavorského oponenta najmä v Lige majstrov.

Leverkusen nedávno ukončil 11-ročnú bundesligovú nadvládu Bavorov ziskom titulu, ale Ancelotti povedal, že európska minulosť klubu má väčší význam a šesťnásobní víťazi LM z Nemecka budú mať dodatočnú motiváciu získať jedinú trofej, o ktorú ešte môžu bojovať.

"Nemám obavy z toho, že sme favoritmi, ale sme sebavedomí. Budeme čeliť tímu, ktorý napriek tomu, že sa mu v Bundeslige nedarilo, má za sebou skvelý dvojzápas v Lige majstrov proti Arsenalu," povedal na Ancelotti na tlačovej konferencii

"Vyradili veľmi silný tím v Európe. V Lige majstrov sa história veľmi počíta, pre nich je dôležitá, ale hrá aj v náš prospech," vysvetlil kouč Realu.

Bayern sa dostal do semifinále LM prvýkrát po štyroch rokoch vďaka celkovému víťazstvu 3:2 nad Gunners. Štrnásťnásobný majster z Madridu sa prebojoval medzi posledných štyroch po tom, čo na penalty vyradil obhajcu z Manchestru City. Španielsky gigant je blízko aj k rekordnému 36. titulu v La Lige, keďže päť zápasov pred koncom súťaže je na čele s 11-bodovým náskokom pred druhou Barcelonou.

Ancelotti povedal, že Bayern a Real sú podobné tímy v tom, ako sa dokážu prispôsobiť rôznym okolnostiam, a že jeho káder sa pripravuje na neočakávané situácie, pričom odchádzajúci tréner nemeckého tímu Thomas Tuchel sa túži rozlúčiť na vysokej úrovni.

"Sme dva tímy, ktoré nemajú veľmi jasnú identitu. Dokážeme hrať zápasy rôznymi spôsobmi. Čo sa týka kvality, Bayern je silný v prechode do útoku, dokáže meniť svoj štýl a je veľmi nebezpečný. Je to len prvý zápas, čaká nás ale 180 minút, ktorým čelíme so sebavedomím, ale aj s vedomím, že proti nám stojí kvalitný súper s veľmi silnými individualitami," uvedomoval si taliansky lodivod.

Ancelotti nechcel prezradiť nič o svojom výbere na utorkový zápas, pričom najväčšou otázkou je, kto nastúpi v strede obrany vedľa Rüdigera. Ako stopér sa nedávno predstavil francúzsky stredopoliar Tchouaméni, ktorý zaskakoval pri absencii Militãa a Alabu. Dostane dôveru trénera opäť na tomto poste? "Tchouameni bude hrať. Ale na ktorej pozícii? To neviem..." vravel skúsený kormidelník.