Boj o ušatú trofej sa blíži do finále, bitku o miestenku vo Wembley rozohrajú Bayern a Real

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boj o ušatú trofej sa blíži do finále, bitku o miestenku vo Wembley rozohrajú Bayern a Real

Rodrygo je hnacím motorom ofenzívy Realu.
Rodrygo je hnacím motorom ofenzívy Realu.Profimedia
Futbalovú Ligu majstrov čaká šláger dvoch gigantov, Bayern Mníchov a Real Madrid v utorok rozohrajú semifinále. Aj pre zdravotné problémy v bavorskom tíme vstúpi do dvojzápasu v úlohe favorita rekordman súťaže zo Španielska, ktorý je po postupe cez obhajcu trofeje hlavným adeptom na celkový triumf. Nemci si ale chcú v Európe zachrániť sezónu, v ktorej im hrozí, že zostanú bez trofeje.

Bayern Mníchov - Real Madrid (21:00)

Úvodný súboj dvoch z troch najúspešnejších klubov súťaže sa začne v Mníchove v utorok o 21:00, odveta sa uskutoční v Španielsku 8. mája. Postupujúci si vo finále zmeria sily s lepším z dvojice Dortmund - Paríž Saint-Germain.

Real vo štvrťfinále so šťastím prešiel cez Manchester City po penaltovom rozstrele a stávkové kancelárie ho posunuli do pozície najväčšieho favorita. Biely balet si môže vylepšiť vlastný rekord a získať 15. triumf v najprestížnejšej klubovej súťaži. Bayern vyhral Ligu majstrov šesťkrát, pred ním sú v tomto smere už len AC Miláno a práve Real.

"Proti City sme ukázali prístup, ktorý štvrťfinále vyžaduje. Liga majstrov je pre nás veľmi špeciálna súťaž, vždy dokážeme niečo, čo ľudia nečakajú. Všetci nás odpisovali, ale stále sme v hre," povedal tréner Carlo Ancelotti, ktorého čaká súboj s bývalým klubom. Šesťdesiatštyriročný taliansky kouč v doterajších ôsmich súťažných dueloch proti Bayernu neprehral.

Los Blancos v pohároch mníchovskému gigantovi sedem zápasov v rade nepodľahli a vonku nad ním trikrát po sebe zvíťazili. Tímy sa v semifinále súťaže stretávajú ôsmykrát, Bayern zatiaľ uspel štyrikrát, v posledných dvoch prípadoch ale postúpili Španieli.

Real dúfa, že vylepší semifinálovú vonkajšiu bilanciu. Na štadiónoch súperov v tejto fáze súťaže trikrát za sebou prehral a inkasoval 10 gólov. "Rešpektujeme Bayern a jeho veľkú silu, ale rozhodne sa ho nebojíme. Musíme k tomu pristúpiť rovnako ako proti City," uviedol stredopoliar Jude Bellingham, ktorého tím od januára nenašiel premožiteľa už v 18 súťažných zápasoch za sebou.

Zatiaľ čo Real na domácej scéne mieri za titulom, Bayern už v Bundeslige nemôže dostihnúť čerstvého majstra z Leverkusenu a hrozí mu, že zakončí sezónu bez trofeje. Poslednú šancu má práve v Lige majstrov.

Mníchovčania sa budú spoliehať na výbornú bilanciu z domu, kde v pohároch už 15 duelov po sebe neprehrali. Vo štvrťfinále na svojom štadióne vyradili v odvete Arsenal. "Proti Realu je to vždy nesmierne ťažké. Budeme musieť dosiahnuť úroveň zápasu s Arsenalom alebo skôr ešte vyššie," uviedol útočník Harry Kane, so siedmimi gólmi najlepší strelec Bayernu v tejto sezóne Ligy majstrov.

"Berieme tieto dva semifinálové duely ako finále. Do úvodných 90 minút dáme všetko, aby sme zvíťazili. Potrebujeme absolútne špičkovú atmosféru a maximálnu podporu od divákov. To môže byť naša malá výhoda. Real nemá veľa slabín, jeho hráči hrajú automaticky a sú veľmi flexibilní," vravel kouč Thomas Tuchel, ktorý po sezóne v bavorskom veľkoklube skončí.

Zrejme až do poslednej chvíle bude zvažovať, koho do zápasu nasadí. Zdravotné problémy malo päť členov obvyklej základnej zostavy - Konrad Laimer, Matthijs de Ligt, Jamal Musiala, Serge Gnabry a Leroy Sané.