Do Premier League sa vrátia ako majstri. Leicester si po postupe zaistil aj titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do Premier League sa vrátia ako majstri. Leicester si po postupe zaistil aj titul

Hráči Leicesteru oslavujú zisk majstrovského titulu.
Hráči Leicesteru oslavujú zisk majstrovského titulu.Profimedia
Leicester sa stal majstrom Championship. O titule z druhej najvyššej anglickej súťaže rozhodol tamojší káder víťazstvom nad Prestonom. Postup do Premier League mali jeho hráči zaistený už predtým.

Prienik Foxes späť medzi anglickú elitu bol spečatený po tom, čo tabuľkovo druhý Leeds v piatok prekvapujúco prehral na pôde Queens Park Rangers 0:4. Leicester však túžil aj po trofeji, ktorej zisk si zaručil triumfom na ihrisku Prestonu.

O úvodné dva góly favorita sa postaral viac než dobre známy útočník Jamie Vardy, ktorý má v aktuálnej sezóne na svojom konte 18 ligových zásahov. Na svojho skúseného kolegu nadviazal Kasey McAteer a spečatil tak titul.

Preston - Leicester 0:3

Championship zažila štvrtý ročník v rade, keď ju ovládol tím, ktorý v predchádzajúcom ligovom kolotoči zostúpil z Premier League. Leicester sa zároveň stal najúspešnejším klubom v histórii súťaže - vyhral ju už po ôsmykrát, čím prekonal doterajší rekord Manchestru City so siedmimi prvenstvami.

V rozhovore bezprostredne po tom, ako svojimi dvoma zásahmi priblížil mužstvo k majstrovským oslavám, Vardy pre Sky Sports povedal: "Je to neuveriteľné. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, ale zvládli sme ho. Ako by ste mohli nemilovať strieľanie gólov, najmä ten druhý, skórovať pred fanúšikmi - lepší pocit ako toto nemôžete zažiť. Oslavovať s nimi je skvelé."

Ostrieľaný kanonier pokračoval slovami: "Mali sme niekoľko nevydarených zápasov, potrebovali sme sa vrátiť k tomu, čo sme robili. Porozprávali sme sa medzi sebou a odvtedy ste videli, že sa to vyplatilo. Zomkli sme sa a vyšli sme na ihrisko."

Svoje slová ponúkol aj Kiernan Dewsbury-Hall, ktorý zažil prelomový ročník: "Na tento moment sme čakali celý rok. Fanúšikovia si to zaslúžia, je to dlhá sezóna a stáli pri nás doma aj vonku. Championship je najťažšia liga na svete. Do Premier League sa vraciam ako lepší hráč. Cieľom, s ktorým som vstupoval do sezóny, bolo zdvihnúť na jej konci trofej."

Harry Winks, ktorý prišiel do klubu v lete z Tottenhamu, uviedol, že doterajšie pôsobenie v Midlands si zamiloval: "Bolo to neuveriteľné, ťažké, úžasné, fyzické, všetko, na čo si len spomeniete. Miloval som každú minútu. Som šťastný za všetkých v tomto výnimočnom klube."

Leicester teraz môže zažiť 100-bodovú sezónu, ak si v sobotňajšom záverečnom zápase proti Blackburnu pripíše víťazstvo. O druhú priamu postupovú priečku sa pobijú 90-bodové tímy Leeds a Ipswich. Výhodu má však káder z tretieho miesta, ktorý odohrá ešte dva zápasy.

Championship uvidí bitku o druhé miesto.
Championship uvidí bitku o druhé miesto.Flashscore