Strelil gól s cenou zlata. O tomto som sníval, lietam v oblakoch, teší sa Tučný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strelil gól s cenou zlata. O tomto som sníval, lietam v oblakoch, teší sa Tučný

Tučný si užil oslavu pred vlastnými fanúšikmi.
Tučný si užil oslavu pred vlastnými fanúšikmi.TASR
Pripravenosť a sledovanie celej situácie sa vyplatili. Gólovým hrdinom finálového duelu 55. ročníka Slovenského pohára sa stal Adam Tučný (21). Ružomberský útočník sa postaral o jediný zásah vyvrcholenia súťaže a svojmu tímu ním zabezpečil cennú trofej. Ako vnímal okolnosti spojené s bojom o pohárový titul?

V Košickej futbalovej aréne bol k videniu jediný gólový moment, ktorý stačil Ružomberku na to, aby zdolal trnavský Spartak a zobral mu šancu na zisk tretieho pohára v rade. Práve ofenzívni hráči si často predstavujú, ako sa svojím počinom stanú hrdinami a rozhodnú veľké zápasy. Nebolo to inak ani v prípade Tučného.

"Je to úžasný pocit. O tomto som sníval večer, keď som šiel spať, teraz sa to stalo skutočnosťou. Momentálne lietam niekde v oblakoch," tešil sa zo svojho zásahu a úspechu mužstva. Okrem iného sa stal aj prvým slovenským hráčom od Adama Zreľáka z roku 2016, ktorý otvoril skóre pohárového finále. Medzi týmito dvomi futbalistami sa to podarilo legionárom ako Green, Mustafič, Kiwior, Ožbolt, Miesenbock, Šporar a Rundič. 

Pohár je doma. Čo sa bude diať, radšej nebudem komentovať, smeje sa kapitán Zsigmund

Gólovému zápisu forvarda Liptákov predchádzalo vzájomné nepochopenie medzi obrancom Šulekom a gólmanom Takáčom. Ako celú situáciu vnímal autor jedinej presnej trefy? "Videl som, že prichádza k nedorozumeniu medzi hráčom a brankárom. Naletel som tam, lopta sa kotúľala k bráne, tak som potreboval našprintovať a dať gól," popísal v krátkosti.

Tučný sa dočkal odmeny aj v podobe medaily.
Tučný sa dočkal odmeny aj v podobe medaily.Šimon Pavlišin.

Rozhodujúca chvíľa prišla na samotnom konci úvodného dejstva, na jeho úplnom začiatku však mohli Ružomberčania už po pár sekundách prehrávať. Napokon to ustáli a počkali si na svoju príležitosť. 

"Prvý polčas to podľa mňa bolo 'fifty-fifty', šance sme mali my aj oni, potom sme dali dôležitý gól. Následne sme vedeli, že nás Trnava zatlačí a že to bude skôr o nich. Ako je však našou doménou, dobre sme to ubránili a zvládli," vravel Tučný.

Už viac ako hodinu pred výkopom finálovej bitky bolo jasné, že takéto stretnutie bude mať viac než obstojnú atmosféru. V poriadnej prevahe sa o ňu starali najmä fanúšikovia Spartaka, nezaostával však ani tábor na druhej strane. 

"Už keď sme vyšli na rozcvičku, mal som z toho husiu kožu. Bol to krásny pocit. Pre takýto zápas hráme všetci futbal," prezradil úspešný strelec.

Tučný v krídelnej kombinácii so spoluhráčom Chrienom.
Tučný v krídelnej kombinácii so spoluhráčom Chrienom.Šimon Pavlišin

Tučný naskočil aj do druhej polovice merania síl, v ktorej si však zahral iba 21 minút a následne bol vystriedaný. Šlo o taktický zámer zo strany kouča Smetanu? "Áno, tréner to potreboval trochu oživiť, tiež som toho už mal dosť," súhlasil so svojím stiahnutím z hracej plochy.

Do Ružomberka sa trofej za triumf v Slovenskom pohári pozrie po 18 rokoch. Takémuto úspechu treba dať pamätnú bodku. "Predstavy o oslavách zatiaľ nemám, no určite to oslávime, ale všetko s mierou, čaká nás totiž ešte veľa zápasov," uzavrel Tučný.

Šťastie, náhoda a smola neexistujú. Boli sme odmenení za všetko, raduje sa Smetana